Daniel Larsson fällde Leksand

5:e raka förlusten för de blåvita kom under lördagen, när Luleå gästade Tegera arena. Den här gången var det Leksand som fick en storspelande målvakt mot sig, precis som Oscar Alsenfelt har varit och gjort ett antal gånger, räddat kvar laget i matcher och nästan enbart på egen hand sett till att man tagit poäng. Ungefär så var det under lördagen, fast åt fel håll. Daniel Larsson i Luleåkassen storspelade och stod riktigt på huvudet vid några tillfällen, när Leksand i princip bara hade att lägga in pucken i tomt mål. Ändå var Larsson där och räddade. Totalt tog han 48/49 skott och noterades därmed nästan för en räddningspeocent på 98%.

Inledningen av matchen var dock jämn, men Luleå fick ett tidigt powerplay, som man utnytjade på bästa sätt. Lukas Wallmark blev helt ren framför Jocke Lundström, som vaktade Leksandskassen, gjorde inga misstag och det var 0-1 för Luleå.

Leksand fortsatte dock att trycka på trots den kallduschen och var definitivt inte utspelade eller på något sätt sämre än Luleå, men skillnaden i 1:a perioden stavades Daniel Larsson, som var väldigt stabil i mål och i hög grad bidrog till att det var bortaledning efter den 1:a perioden.

I den 2:a perioden dominerade Leksand stort och fick ett tidigt powerplay, spel 4 mot 3, och skapade där ett massivt tryck. Det var nästan ett hån och en parodi att det inte blev mål. Larsson stod för några gigantiska räddningar och trots Leksandspress i närmre 2 minuter fick man ingen utdelning och det var fortsatt 0-1.

Nej, marginalerna hade man verkligen inte med sig. Strax efter att Luleå blivit fulltaliga kom Luleå nämligen i en kontring, fick iväg ett skott som knappt ens var ett skott, men den gick på flertalet spelare innan mål, ställde Lundström och det var istället 0-2 för Luleå, absolut inte rättvist sett till matchbilden.

Leksand skulle dock till slut få utdelning. Robin Gartner drog iväg ett skott som Jens Bergenström styrde in bakom Daniel Larsson och det var reducerat.

2-2 hängde också minst sagt i luften och det hade inte alls varit orättvist om så hade skett. Nu gjorde det inte det. Istället var det Luleå som fick 1-3 innan perioden var över och nej, jag kan tyvärr inte säga att det var rättvist sett till matchen, men hockey är hockey och det är inte rättvist alla gånger.

I 3:e perioden fic Leksand powerplay på nytt. det var inte riktigt lika gigantiskt tryck som där i den 2:a, men bra snurr fick man till, dock inget mål. Man fortsatte dock att jaga en reducering, men den kom inte. Istället kunde Daniel Saar göra 1-4 för Luleå och då gick luften ur Leksand litegrann. Efter det målet orkade man inte resa sig och kriga för en reducering och 1-4 blev också slutresultatet, mycket tack vare en fullständigt strålande Daniel Larsson i Luleåkassen.

Tursamt för Leksands del förlorade även Modo, Brynäs och djurgården, men när Brynäs föll med klara 4-0 nere i Göteborg och när man själva skapade så galet mycket chanser, utan att få in pucken, då borde man ha tagit det gyllene tillfället och passerat Brynäs i tabellen. Nu gjorde man inte det och med 8 omgångar kvar att spela är Leksand fortfarande kvar under sträcket, 2 poäng bakom Brynäs.

Övriga resultat:
Skellefteå - Modo 6-1
Växjö - HV71 6-0
Linköping - Örebro 1-0
Frölunda - Brynäs 4-0
Djurgården - Färjestad 2-3

Modo var faktiskt på väg mot att ta poäng igen, även om resultaten kanske inte visar det. Det var nämligen bara 1-0 till Skellefteå efter 2 spelade perioder, men sedan rasade man ihop i den 3:e och skellefteå fick näst intill maximal utdelning när man vann perioden med 5-1 och matche med 6-1. Bra för Leksand.

Bra för Leksand var det också att Brynäs föll i Scandinavium och att Färjestad kunde vända 2-0 till 2-3 på Hovet mot Djurgården. DIF öppnade bra, men Färjestad var starkare och malde ner djurgårdarna, som ju har många nyckelspelare borta. Micke Samuelsson och Markus Nilsson exempelvis. Bra för Leksand.

HV:s dystra vecka är nu slut. Den slutade med 4 matcher, 4 förluster, 5-0 och 1-4 mot Frölunda, 9-2 mot Örebro och 6-0 i Smålandsderbyt mot Växjö. Det är inga små siffror heller och 0 poäng och en målskillnad på 3-24 är riktigt dåligt. T.o.m. sämre än Leksand, som på de 4 senaste matcherna har 0 poäng och en målskillnad på 4-16, vilket inte heller är bra, men iaf inte sämst i serien.

Nu väntar Modo på onsdag för Leksands del. Där ska det vara 3 poäng. Brynäs ställs mot LHC på hemmaplan och Djurgården gästar Jönköping. Förhoppningsvis kan HV:s dystra svit där brytas, men framförallt, LHC gör sitt med Brynäs, samtidigt som vi så klart gör vårt med Modo. Nu kör vi, Vita blå!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0