Revansch i Malmö

Tyvärr inte då mot Redhawks, men väl mot IK Pantern, so ju vann 1:a gången Leksand var nere i Malmö den här hösten, då med 2-1.

Nu var det Leksand som tog tag i matchen direkt och Tobias Forsberg kunde äntligen göra sitt 1:a mål för säsongen och Brock Montpetit satte senare också 0-2 i den 1:a perioden. Bortalaget gjorde det mesta rätt och Pantern hade inte mycket att komma med.

I 2:a perioden var rollerna totalt ombytta. Pantern reducerade redan efter 19 sekunder och ångade sedan på. Långt in i perioden var isen som nyspolad nere hos Viktor Andrén. Pantern hade 8-0 i skott och vann till slut perioden med 11-5, men trots det kunde Jon knuts ändå utöka Leksandsledningen till 1-3.

Pantern reducerade snabbt på nytt i 3:e perioden, nu efter 42 sekunder. Man tryckte sedan på för en kvittering, men Fran Tuohimaa gjorde på nytt en bra match mot pantern, precis som när han höll nollan när Pantern gästade Tegera, och Leksand kunde därför hålla undan och Viktor Amnér fastställde slutresultatet 2-4 till Leksand.

3 nya härliga poäng, vilka innebär att man nu är 10:a i tabellen, på samma poäng som 9:an Mora, men bara 1 poäng bakom Pantern, 2 poäng bakom Hästen och 3 poäng bakom Almtuna. Det är alltså bara 3 poäng upp till 6:e plats i nuläget. Neråt har man 4 poäng ner till Björklöven, 5 poäng ner till Timrå och 9 poäng ner till Asplöven under sträcket. Asplöven, som dock lite överraskande vann borta mot Oskarshamn igår...

Bofors - Björklöven 3-4 SD

Asplöven gjorde 0-1 redan efter 7 sekunder. Snacka om flygande start på matchen. Oskarshamn kvitterade sedan och tog över i 1:a perioden, men Asplöven höll undan och kunde istället göra 1-2 i den 2:a perioden, vilket också blev matchvinnande. Starkt, riktigt starkt av Asplöven att ta 3 poäng nere i Oskarshamn. Förvisso mot ett blekt Oskarshamn, men ändå.

Tingsryd behövde straffar mot Mora för att ta 2 poäng, men man vann ien och tappar inget i tabellen. Man är fortfarande 4 poäng före AIK, som ju också tog 2 poäng mot Västerås. Ett Västerås som verkligen reste sig mor slutet av matchen. Det stod nämligen 0-0 långt in i 1:a perioden, men sedan satte AIK både 0-1 och 0-2, en riktig kalldusch för VIK, och det tog tid att hämta sig efter det, för det var fortfarande 0-2 efter 2 spelade perioder, men i 3:e satt puckarna äntligen i nät bakom gustav Lindwall.

Sundsvall hade 0-1 efter den 1:a perioden och gjorde sedan 1-2 i slutet av 2:a perioden, då på straff, efter att Hästen strax innan fått ett 2-1-mål bortdömt. Så långt studsade det mesta Sundsvalls väg, men i 3:e perioden malde Hästen ner Sundsvall, vann perioden med 3-0 och matchen med 4-2. Sundsvall är därmed fast cementerat i botten av tabellen, 5 poäng bakom Asplöven och 9 poäng bakom timrå.