Poäng mot Almtuna

Almtuna har inte varit någon drömmotståndare för Leksand under den här säsongen. 0 poäng och en målskillnad på 1-7 hade man innan onsdagens möte i Metallåtervinning arena, inför den klart bästa publiksiffran där på väldigt länge, 2423 åskådare.

Det var också Leksand som öppnade matchen bäst och Tobias Ericsson gav bortalaget ledningen efter 11:53. Minuten senare hade dock Sebastian Hartman kvitterat för hemmalaget och några fler mål föll faktiskt inte under ordinarie matchtid. Almtuna var närmst i slutminuterna, men Frans Tuohimaa, som fick förtroendet mellan stolparna, trots Haukelands 3 raka vinter. Här klev Tuohimaa dock fram och räddade poän åt Leksand, de första mot Almtuna den här säsongen.

Efter en lång och utdragen straffläggning, som avgjordes först i 10:e straffomgången, där inget av lagen dessförinnan hade gjort ett enda mål, kunde Almtuna till slut få med sig bonuspoängen, efter att Henrik Rommwel till slut lyckats peta in pucken i nät bakom tuohimaa.

Timrå - Västerås 4-1

Mora vände nere i Malmö, efter att Pantern haft 1-0 efter den 1:a perioden. Alexander Hilmersson kvitterade 02:15 in i 2:a perioden och Emil Bejmo satte avgörande 1-2 med drygt 5 minuter kvar att spela.

Toppmötet i Tingsryd blev så jämnt som man kunde tänka sig på förhand, men det var ändå bara 1-1 efter fill tid och även här krävdes en längre straffläggning för att skilja lagen åt. Till slut blev Jesper Bratt matchhjälte för AIK när han satte sin straff i sista straffomgången. En viktig poäng för AIK, som gör att man bara är 1 poäng bakom Tingsrid i toppen.

Asplöven hade klara 0-3 med 5 minuter kvar av 2:a perioden. Då startade Bofors vändning. Daniel Wessner satte 1-3 och i den 3:e perioden kom både 2-3 och 3-3. Med 03:09 kvar att spela satte Martin telander 4-3 i powerplay och sedan satt också 5-3 i öppen kasse. Grym vändning av BIK!

Timrå skrällslog Västerås med 4-1, efter att Johan Persson och Per Hallin gjort 2 snabba mål i slutet av 2:a perioden. I 3:e höll man sedan undan och vann t.o.m. skotten med 8-6 i sista perioden. Starkt av Timrå, mindre bra för Asplöven och Sundsvall där under sträcket, som båda förlorade.