Tung förlust i premiären

då är premiären avklarad och precis som förra året blev det förlust för Leksand, på hemmais. matchbilden var också den ganska lik den i premiären förra året. Då hängde Leksand med Brynäs i ungefär 10 minuter, sedan ägde brynäs i stort sett hela matchen och det var då många experter dömde ut Leksand, för det såg inte alls bra ut, men sedan vet vi hur det gick....

Här hängde man med klart bättre och dominerade faktiskt den 1:a perioden. Veli-Matti Savinainen levererade också direkt när han smackade in säsongens 1:a mål, både för sig själv och för klubben, drygt 16 minuter in i perioden, till de drygt 6300 åskådarnas öronbedövande jubel.

I den 2:a perioden tog dock Färjestad över. Kanske inte till en början, men drygt halvvägs in i perioden var det FBK för hela slanten.Det var näst intill exakt samma Leksandsspek som vi fick se under så många matcher förra säsongen, ett Leksand som backar hem, slår ifrån sig, men gör det fruktansvärt bra i defensiven och trots stor Färjestaddominans stod det fortfarande 1-0 efter 2 spelade perioder, mycket tack vare Oscar Alsenfelt, som på nytt, som så många gånger förr, räddade kvar Leksand i matchen, tillsammans med en grym defensiv, där Kevin Kapstad nu fått axla ett ännu större ansvar efter att Patrik Hersley lämnat för KHL.

I 3:e perioden fortsatte samma matchbild. Färjestad satte ribban direkt och var ytterst nära en kvittering redan efter några sekunder och man fortsatte sedan att dominera.

Drygt halvvägs in i perioden kunde man också kvittera i spel 4 mot 4, efter att Kevin Kapstad också visats ut för en tveksam diving, som jag väl inte tycker var någon diving egentligen.

1-1 stod det i vilket fall och Färjestad fortsatte att trumma på, även om Leksand inte saknade chanser. Johan Ryno var centimetrar ifrån att kunna raka in 2-1 och firma Salinen/Savinainen hade flera fina anfall, men Fredrik Pettersson-Wenzell höll tätt.

Leksand spelade mycket på kontringar, precis som förra säsongen, och det såg ut att räcka till åtminstone 1 poäng, men med bara minuter kvar att spela fick Färjestad ett rent turmål. Ett skott som oturligt nog styrdes på Jonas Frögrens skridsko och ställde Oscar Alsenfelt, som inte hade en chans på den pucken.

1-2 till Färjestad alltså, vilket också blev slutresultatet. Snöpligt och kanske inte helt rättvist sett till matchen. Leksands krigarinsats borde åtminstone gett 1 poäng. Nu gjorde det inte det och det är bara att ladda om inför mötet med Brynäs imorgon. Brynäs, som också fick stryk igår, för såhär gick det i de andra matcherna:

Frölunda -Brynäs 4-0
Växjö - HV 71 2-0
Modo - Örebro 1-3
Luleå - Skellefteå 3-2 str

Frölunda och Växjö, som är tippade guldfavoriter, levererade direkt och höll nollan. Brynäs hade inte mycket att sätta emot nere i Scandinavium och Växjö, med "Torpet" i mål, höll nollan inför fullsatta läktare i Vida arena och visade klass.

I Övik spelades ett förmodat bottenmöte och där var det Örebro som drog det längssta strået.

I onsdags tjuvstartade SHL redan med derby mellan Luleå och Skellefteå. Det var Luleå genom Jan sandström, som inte gjorde mål på hela förra säsongen, som gav hemmalaget ledningen, men Per Lindholm, ny från Karlskrona, där han öste in poäng förra säsongen, i Skellefteå både kvitterade och gav bortalaget ledningen innan Luleå återigen kunde kvittera och sedan var det en annan x-Allsvenssk spelare, daniel Saar, som avgjorde för hemmalaget i den 5:e straffomgången.

Nu är det bara Djurgården och LHC som inte har premiärmatchat än. Den matchen spelas på måndag.

Imorgon ser det ut såhär och jag ger er också mitt tips på hur det slutar.