Mora är nya ledare av Hockeyallsvenskan efter 6 spelade omgångar. Mora var ett lag som inte så många pratade om innan säsongen, men man har gjort det ruskigt bra och Jeremy Colliton, som själv spelade i Mora förra säsongen, men tvingades lägga skridskorna på hyllan, har fått en kanonstart som tränare.

Asplöven - Södertälje 4-3 SD
Almtuna - Vita hästen 2-3 SD

Inte många lag som tog full poäng alltså. Bara Västerås, Björklöven och Mora. Hästen vände ett underläge igen, precis som man gjorde senast, men trots 2 poäng räckte det inte för att behålla serieledningen, eftersom att Mora innan omgången stod på samma poäng som Hästen, men nu tog full pott hemma mot Bofors. Lagen följdes åt där ganska länge, men till slut var det Mora som drog det längsta strået.

I Timrå var Västerås det bättre laget. Kort sagt. Skönt för Jonas Fransson att hålla nollan också. Västerås är på gång nu, efter den knackiga start man hade de första matcherna och man kommer nog säkerligen blanda sig i tätstriden här framöver.

Oskarshamn såg ut att gå mot 3 poäng mot seriefavoriten Malmö, men så blev det inte. Man gjorde en strålande 1:a period och Emil Kristensen Löjborg gav hemmalaget ledningen, varefter Tobias Törnkvist utökade till 2-0 och Camilo Miettinen gjorde 3-1, efter att Frederik Storm hade reducerat för Malmö. Inför 2:a perioden bytte man ut Jonas Gunnarsson mot Pontus Sjögren i Malmömålet och han höll nollan matchen igen. Frederik Storm reducerade fram till 3-2 i powerplay och Magnus Häggström kvitterade några minuter in i sista perren. Sedan avgjorde Tony Romano med bara 25 sekunder kvar av sudden. 2 viktiga poäng för Malmö alltså.

Viktiga poäng var det också, minst sagt, för AIK. Det var dock Rögle som gav hemmalaget ledningen, efter att AIK varit för många spelare på isen. gnaget kvitterade dock och i 3:e perioden kunde man t.o.m. ta ledningen med 3-2. Man lyckades dock inte hålla det, utan Rögle kvitterade ganska snabbt, men 2 poäng fick man iaf med sig, efter att David Liljeström-Karlsson avgjorde för AIK.

I Umeå var det en ganska tillknäppt historia, men i 3:e perioden kunde äntligen hemmalaget få hål på Timo Leinonen i Karlskronakassen.

Asplöven spelade ännu en gång sin match i Coop Norrbotten arena, men det var tyvärr inte myket folk på plats ändå. Bara 1687 åskådare, så det ekade ganska tomt i Luleås hemmaborg. De som var där fick dock se hemmalaget plocka med sig 2 poäng, efter att Asplöven tagit ledningen, men Södertälje kvitterat, inte bara fram till 1-1, utan även fram till 2-2 och 3-3. 02:05 in i förlängningen kunde dock Jacob Lagace avgöra för hemmalaget, som fortsätter att hysera i toppen av tabellen, numera på en 4:e plats, bakom Mora, Hästen och just SSK.