Hästen utanför topp 2

För 1:a gången den här säsongen är Vita hästen utanför de 2 översta platserna i tabellen och kanske är det för att inte återkomma dit. Man har spelat långt över vad alla, inkl. expertterna, trodde innan säsongen. alla hade tippat Hästen i botten av serien. Istället har man legat högst upp, nästan halvvägs in i serien. Nu är man dock inte där längre och frågan är om bränslet är lite slut i Norrköping nu, eller om man kommer resa sig igen? I helgen kom nämligen 2:a raka förlusten, för såhär har det gått i helgen:

Västerås - Malmö 1-2 str

Först hade vi Västerås - Malmö i en match som innan säsongen hade setts som ett riktigt toppmöte. Det var det inte nu, men ack så viktiga poäng som stod på spel och det var Malmö som till slut plockade bonuspoängen. Viktigt för Rödhökarna, som därmed är kvar över sträcket. Hade VIK tagit bonuspoängen hade Hästen fortfarande varit över sträcket.

Björklöven - Oskarshamn 1-2
Timrå - Almtuna 3-0
Rögle - Asplöven 4-1
Mora - Södertälje 5-2
Karlskrona - Vita hästen 4-1
AIK - Västerås 3-2
Bofors - Malmö 3-1

Oskarshamn har inte visat någon större form på senaste, men här åkte man upp till Umeå och plockade med sig 3 poäng. Starkt jobbat av IKO, för det är inte lätt att ta poäng i T3 center, inför Lövens fanatiska publik, men det lyckades man med.

Att alla lag i denna serien slår alla ser vi när vu konstaterar att Timrå slår Almtuna med 3-0. Almtuna som annars är bra på att vända matcher när man hamnar i underläge, men det gjorde man inte här och Timrå kunde till slut segla hem det där ganska enkelt.

Som sagt, förra segern för Rögle, i Oskarshamn, kanske var vändpynkten för Ängelholmarna, för här kom 2:a raka segern. Den här serien är så jämn, så 2 segrar och 6 poäng gör väldigt stor skillnad. Det ser man inte menst med tanke på att rögle plötsligt är uppe på 5:e plats igen, bara 2 poäng bakom Malmö och 4 poäng från serieleddning.

Serieledningen, som Mora för tillfället har tagit över igen, efter att man till slut slagit Södertälje ganska komfortabelt. SSK var lite på gång när man gjorde 4-2, men närmre än så kom man inte. Matchen avgjordes till stor del redan i 1:a perioden, då Mora gjorde 3-0 ganska tidigt, något som grundlade segern och bäddade för serieledning.

Som sagt, Hästen åkte på en ny förlust efter 3-5-förlusten senast mot AIK, nu nere i Karlskrona, som vann med klara 4-1. Samtidigt vann AIK igen. 3-2 mot Västerås, efter att man gjort 3-0 i 1:a perioden, precis som Mora gjorde. Srtarkt av Gnaget. Mycket starkt och Peter Nordström har verkligen gett effekt där nu. frgåan är bara om det kommer bestå och lyfta AIK i tabellen? Nu är man bara 3 poäng frå Oskarshamn och 4 poäng från just Västerås där över sträcket.

Bofors tog också de en viktig seger mot Malmö. Ruskigt starkt får man ändå säga och ganska oväntat, men väldigt viktigt. BIK klättrar därmed förbi Västerås i tabellen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0