Hästen faller i tabellen

Efter ytterligare en förlust är verkligheten kanske på väg ifatt Vita hästen. Malmö vann relativt enkelt tidigare ikväll i Himpan, som ni kan se nedan. Först spelades dock 3 matcher i torsdags:

Karlskrona - Almtuna 2-1
Mora - Oskarshamn 5-1
Rögle - Timrå 5-1

Karlskrona tog ännu en seger och närmar sig toppen.

Mora gjorde 5-0! i 3:e perioden, då Oskarshamn rasade ihop fullständigt.

Detsamma gällde Timrå, där Rögle bara hade 1-0 efter 2 spelade perioder, men gjorde 4-1 i sista perren och vann komfortabelt med 5-1.

Vita hästen - Malmö 3-6

Det var en jämn tillställning i Timrå. Mora tog ledningen, både med 0-1 och 1-2, men när man sedan gjorde 2-3 i 3:e perioden kunde Timrå inte svara upp på nytt och Mora behåller därmed serieledningen.

En serieledning som Karlskrona var nära på att ta över, efter en fullkomlig målexplossion i 3:e perioden. Inför densamma ledde KHK med 1-2. Efter 16 sekundersspel gjorde man 1-3. 8 sekunder senare satt 2-3 i nät bakom Patrik Galbraith i Karlskronakassen. KHK fortsatte dock att ösa på och gjorde 2-4 bara minuter senare och så kom också 2-5, vilket var spiken i kistan. Till slut blev det som sagt hela 3-7, 2-5 bara i sista perioden.

Björklöven tog 3:e raka segern den här säsongen mot Rögle och Kevin Lindskoug storspelade återigen och höll nollan.

AIK fortsätter att vinna och lämnade nu jumboplatsen till Timrå. Man är dessutom på samma poäng som både Oskarshamn och Södertälje där ovanför sträcket.

Hästen hängde med Malmö i 1:a perioden, men i 2:a dominerade Rödhökarna totalt och ledde därefter med 2-4. Än var det dock inte kört för Hästen, men när Seastian Strandberg skickade in 2-5 och Frederik Storm ökade på till 2-6, ja, då var matchen definitivt stängd och Hästen inkasserade därmed ytterligare en förlust. Tungt för Norrköpingslaget, som nu återfinns på 6:e plats i tabellen. som sagt, det går snabbt i denna serien när det är såpass jämnt som det faktiskt är.