Frölunda avgjorde i 3:e perioden...

Det blev en tung förlust under torsdagen, när Leksand gästade Göteborg och Scandinavium inför drygt 9000 åskådare.

Det var dock Leksand som kom ut bäst i den 1:a perioden. Man skapade någta farliga lägen ganska omgående, men fick ingen utdelning. Istället åt sig Frölunda in i matchen ju längre perioden gick och tog över mer och mer. Slutligen kunde också Robin Figren göra 1-0 för hemmalaget, vilket också var ställningen efter den 1:a perioden.

I den 2:a perioden fick Leksand först spela powerplay, dock utan utdelning även här, men kvitteringen skulle ändå komma några minuter senare. Johan Ryno spräckte äntligen den där målnollan när han petade in sitt 1:a mål för säsongen fram till 1-1.

Därefter var det en matchbild där båda lagen skapade chanser. Det var hög fart och en rolig match att titta på, men 2 bra målvakter och inga fler mål föll i perioden och vi hade 1-1 efter 2 spelade perioder.

I den 3:e perioden var det Frölunda för hela slanten. Om bensinen var slut hos leksingarna eller om Frölunda bara hade lagt i en högre växel vet jag inte, men man radade upp målchanser i powerplay, men utan resultat. Oscar Alsenfelt höll Leksand kvar i matchen och gjorde några riktigt spektakulära räddningar när frölunda pressade på.

Till slut fick han dock kapitulera. Mikael Wikstrand smällde in 2-1 för hemmalaget och trots att Leksand jagade kvittering under de sista 7 minuterna lyckades man inte. Faktum var att man knappt lyckades skjuta alls. 23-0 eller något i den stilen var skottstatistiken i den 3:e perioden och det säger det mesta om matchbilden. snacka om Frölundadominans. Så såg det ut många gånger förra säsongen också, att motståndarlaget dominerade spelet, men Leksand och Oscar Alsenfelt stod ändå i vägen och tog på det sättet många poäng. det har man inte riktigt lyckats med i år. Målskyttet har inte lossnat än, även om man nu har fått defensiven och målvaktsspelet att stämma relativt bra. Här blev det dock inga poäng, utan Frölunda kunde till slut vinna med 3-1, det sista målet i öppen kasse.

I övrigt gick det såhär:
Färjestad - Brynäs 3-2
HV71 - Luleå 2-3 SD
Modo - Djurgården 1-2
Örebro - Linköping 4-3 str
Växjö - Skellefteå 2-1

Skellefteå har haft lite svårt med de förmodade topplagen under hösten. Frölunda vann för inte så länge sedan och här var det Växjö, som genom 2 mål i 1:a perioden avgjorde matchen. Skellefteås reducering kom dock i 3:e, men närmre än så kom man inte. 3 viktiga poäng för Växjö.

Poäng blev det också för Luleå, som snodde med sig 2 poäng från Jönköping, efter att Chris Abbot gjort segermålet, 51 sekunder in i förlängningen.

Också Örebro plockade 2 poäng mot Linköping, där Julius Hudasek tydligen ska ha varit riktigt bra. Örebro fortsätter alltså att ta poäng och befester sin 4:e plats i tabellen.

Djurgården slog Modo och Färjestad vann krismötet i Karlstad och klev därmed upp på samma poäng som Brynäs, som här förlorade för 7:e matchen i rad och tangerade alltså därmed Leksands förlustsvit från de 7 första matcherna av årets serie. Nej, det ser inte ljust ut för Brynäs. Inte någonstans...