Förändringarna i truppen såhär långt

Som bekant har det skett en hel del förändringar i Leksands trupp efter den megadåliga starten av säsongen.

Såhär såg truppen ut innan säsongen startade:

Målvakter

Oscar Alsenfelt
X Joel Gistedt

Backar

Brian Connelly
Johan Svedberg
Jonas Frögren
Joonas Rönnberg
Kevin Kapstad
Robin Gartner
X Robin Jakobsson
Simon erlandsson

Forwards

X Chris Connolly
Eric Himelfarb
Fabian Brunnström
Fredrik Forsberg
Fredrik Händemark
X Jack Connolly
Jens Bergenström
Johan Ryno
Martin Grönberg
X Pär Edblom
Ryan Russell
Tobias Forsberg
Tomi Sallinen
Toni Kähkönen
Veli-Matti Savinainen
Viktor Mårtensson

Spelarna med ett kryss framför har fått lämna. Joel Gistedt återfinns numera i Boforskassen. Robin Jakobsson spelar i Västerås. Jack Connolly återfinns i Rögle och Pär Edblom i Södertälje. Chris Conolly har återvänt till Tyskland.

1 målvakt, 1 back och 2 forwards har fått lämna.

1 målvakt, 2 backar och 3 forwards har anslutit. Jocke Lundström utmanar numera Oscar Alsenfelt i mål. Daniel Josefsson och Linus Hultström har ersatt Robin Jakobsson. Mattias Ritola, Jon Knuts och David Åslin har ersatt bröderna Connolly.

Det är alltså fler spelare i truppen nu än när säsongen startade, men jag måste säga att alla nyförvärv slår de spelarnna som har fått lämna. Lundström har stått 2 matcher såhär långt och totalt tagit 5/6 poäng åt de blåvita. både Hultström och Josefsson är mer stabila och rejäla än vad robin jakobsson var. Hultström bidrar dessutom en hel del offensivt. Inte som Patrik Hersley förra säsongen, men det är en klar offensiv uppryckning för backarnas del i och med Hultström. Ritola har bidragit till att Johan Ryno dessutom har börjat komma igång som förra året, då han hade Jakob Blomqvist som lekkamrat i förstalinen. Hann behöver en spelskicklig lekkamrat, Ryno. vilket han nu har fått, vilket också har gjort att han själv har kommit igång offensivt. Ritola kan man kanske kräva lite mer av rent offensivt, men han har tid på sig att leverera. Slutligen har vi 2 återvändare. Jon Knuts har återvänt från Malmö och David Åslin fick foten i Växjö och är nu tillbaka i Leksand. Han var dessutom nära på att näta i sin debutmatch för klubben. Knuts har dragits med en skada, men han kommer definitivt att bidra framåt. Det är 2 killar med hjärta i klubben och bara det kommer att göra skillnad.

Eric Himelfarb är ett kapitel för sig. Han fick likt bröderna Connolly också sparken efter att inte ha levererat som tänkt, men 10 dagar senare, när Toni Kähkönen skadade handen, kallades han tillbaka för, i första hand, 4 matcher. Under de 4 matcherna levererade han rejält, vilket ledde till ett nytt kontrakt. Så nu är han tillbaka i klubben igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0