Fruktlöst kämpande i Jönköping

Leksand gästade Kinnarps arena under fredagskvällen och det var en hafsig 1:a period som de 7000 åskådarna fick se. Det var dock HV som började bäst och skapade mest heta chanser, även om det var Leksand som hade flest skott på mål, 8-6 i de blåvitas favör, men det var fortsatt 0-0 efter den 1:a perioden.

I den 2:a var det HV som tog ledningen, en puck som Joel Gistedt, som annars hade gjort en bra match, skulle ha. En liten tavla av Gistedt.

Inte helt rättvist sett till matchen, men Leksand skulle kvittera några minuter senare. Patrik Hersley drog till ett skott som Gunnarsson i HV-kassen inte ens hann reagera på. ett ruskigt hårt skott och det var kvitterat, 1-1.

Det såg länge ut att vara resultatet efter 2 spelade perioder, men HV ville annat och bara någon minut från paus kunde Tony Rajala göra 2-1 för hemmalaget.

Leksand pressade på ganska bra i den 3:e perioden för att åstadkomma en kvittering, men istället kom 3-1, när Filip Sandberg lyckades få in pucken i nät bakom Gistedt. Ännu ett ganska billigt mål. Efter detsamma spelade HV på sin ledning och gjorde det väldigt bra och när man gjorde 4-1 punkterades matchen totalt. Leksand kom inte ens in i anfallszon.

3 poäng till HV alltså och sett till hela matchen var det rättvist, men Leksand saknade definitivt inte chanser. 2 puckar på mållinjen och ett stolpskott hade man bl.a. men inga mål. Istället var det HV som den här kvällen hade turen på sin sida och kunde få in några relativt billiga mål, vilket också gav 3 poäng.

I de övriga matcherna gick det såhär:
AIK - Skellefteå 2-6
Färjestad - Växjö 2-4
Modo - Linköping 2-3 str
Luleå - Örebro 3-4
Brynäs - Frölunda 4-5

AIK hängde med Skellefteå en bit in i matchen, men orkade inte hela matchen och Skellefteå kunde vinna ganska enkelt till slut.

Färjestad hade 1-0 efter den 1:a perioden, men Växjö vände i den 2:a och höll sedan undan i den 3:e perioden. Bra för Leksand att Färjestad också nollade.

Nollade gjorde också Brynäs, trots att man hade 4-2 efter 2 spelade perioder. Frölunda vände och kunde avgöra med knappt 4 minuter kvar att spela. Mathis Olimb var det som satte den avgörande pucken i nät för Göteborgarna och det var också bra för Leksand. Så, tur i oturen får man väl ändå säga att de blåvita hade.

Örebro skrällvann borta mot Luleå. Man hade 1-3, men Luleå gick upp till 3-3. Jere Sallinen, ett av Örebros nyförvärv innan kvalserien, satte det matchavgörande målet i nät bakom David Rautio.