Bra och underhållande match i tegera arena

Fullsatt, 7650 åskådare, fanns på plats i Tegera arena under lördagseftermiddagen, då Frölunda kom på besök. Leksand inledde ju serien mot Frölunda bra och vann de 2 första drabbningarna lagen emellan, men senast var det Frölunda som drog det klart längsta strået i Scandinavium, när man vann med klara 4-0.

Här var det dock Leksand som öppnade matchen bäst och Fredrik händemark kunde ge hemmalaget ledningen redan efter dryga minutens spel.

Patrik Hersley, som nu var tillbaka igen, utökade sedan ledningen några minuter senare. hans 19:e mål för säsongen och därefter bytte Frölunda målvakt. Ut med Lasse Johansson, in med Linus Fernström.

Det var dock Frölunda som hade det mesta av spelet, som så många gånger tidigare under den här säsongen. reduceringen skulle också komma. En puck som studsade på Alexander Wennbergs rygg och in bakom Alsenfelt i mål.

I den 2:a perioden var det fortsatt Frölunda som hade det mesta av spelet, men det var Leksand som gjorde målen. Kevin Kapstad utökade ledningen till 3-1.

Frölunda skulle dock få ännu en reducering innan perioden var slut,trots att det var Leksand som hade ett litet spelövertag i perioden och gjorde det bra. Man lät inte Frölundaspelarna komma in på mål, men när bortalaget fick spela 5 mot 3 i nästan 2 minuter, då small det. Riktigt hockeygodis var det när Magnus Kahnberg slog in 3-2, dryga minuten från paus.

I den 3:e perioden böljade spelet fram och tillbaka, men det var Frölunda som skulle få in en kvittering, trodde alla. Målet blev nämligen bortdömt för offside i målgården och det var fortsatt 3-2 till Leksand.

Ju längre perioden gick, ju mer tog Frölunda över och man pressade enormt mot slutet för att få in en kvittering, men Oscar Alsenfelt höll emot och det blev ytterligare 3 poäng hem till dalarna!

I de övriga matcherna gick det såhär:
Luleå - AIK 3-0
Brynäs - Örebro 3-0
Växjö - Färjestad 4-2
Modo - Linköping 1-3

Ja, Örebro och AIK förlorar, igen. Det är nog bara att blocka framåt mot kvalserien för båda dessa. AIK är 17 poäng från säker mark. Örebro är 12 poäng därifrån. Det ska man inte kunna ta in på 12 matcher...

Eftersom att Modo och Färjestad förlorade så klättrar Leksand förbi båda dessa och är nu uppe på 6:e plats igen, en plats som ger en direktbiljett till slutspelet. Det vore mest en bonus om man når dit i år känner jag, men oj vilken skräll det samtidigt skulle vara!