Djurgården uppe på direktplats!

Med 2 omgångar kvar av Hockeyallsvenskan så är nu Djurgården uppe på direktplats. 7 eller 9 raka segrar har man nu, efter att "Säcken" tog över laget efter Tony Sabel. Igår var det Karlskrona som besegrades med 1-3, samtidigt som Bofors föll i Malmö. Det innebär att Djurgården är 2 poäng före BIK och att karlskronas dröm om en direktplats är borta. Man är nu nämligen 8 poäng bakom Djurgården, med 6 poäng kvar att spela om. Så, den där 3:e direktplatsen kommer stå mellan Djurgården och Bofors, där Djurgården har ett gigantiskt övertag just nu, både poängmässigt och mentalt.

Såhär gick det igår:
Asplöven - Rögle 0-2
Karlskrona - Djurgårdrn 1-3
Västerås - Mora 0-3
Södertälje - Almtuna 5-4
Timrå - Oskarshamn 1-3
Malmö - Bofors 2-1
Björklöven - Troja 4-3 SD

Mycket folk var det rumtom på de olika arenorna. Fullt hus i Telenor arena i Karlskrona, 3400 åskådare, 3665 i ABB arena och hela 5684 åskådare i Malmö arena. Det var bara i Haparanda som det inte var mycket folk. En av säsongens sämsta publiksiffror måste det ha varit, 666 åskådare.

Malmö har näst intill säkrat seriesegern i och med gårdagens seger, samtidigt som Västerås ännu en gång inte lyckades ta poängför att säkra en kvalserieplats. det gjorde man dock ändå, tack vare just Malmö. För eftersom att Bofors nollade så är man 8 poäng bakom Västerås i tabellen. Med 6 poäng kvar att spela om är Västerås alltså som 2:a lag klart för kvalserien, trots 0-3 hemma mot Mora. Grattis!

Mora, som i och med den segern, samtidigt som Timrå föll mot Oskarshamn, tar tillbaka den där sista playoffplatsen. Oskarsham är i och medden segern fortfarande med i racet, även om man är 4 poäng bakom Mora. Det kräv alltså 2 avslutande segrar för IKO, samtidigt som Mora förrlorar båda de kvarvarande matcherna och Timrå tar minst 3 poäng mindre än Oskarshamn. Så vägen är krokig för IKO, men det kan gå.

Kan gå kan det dock inte för Almtuna och Asplöven, som nu är avsågade från playoffplatsfighten.

Björklöven vann bottenmötet med Troja, en seger som kan vara viktig, inte minst mentalt, innan kvalserien drar igång här om några veckor. 5-4 blev det till Löven, dock efter sudden.

Imorgon möter Mora Malmö hemma i FM Mattsson arena. Ett Malmö, som vid seger säkrar seriesegern. Det kan man göra ändå, om Västerås inte vinner mot Södertälje. Då är seriesegraren klar.

Kring 3:e platsen möter Djurgården Asplöven och Bofors tar emot Karlskrona. Förlorar BIK där, samtidigt som Djurgården vinner, då är även den figjten avgjord. Jag tror dock att Asplöven kan skrälla och vinner BIK då, då är man på direktplats inför sista omgången, med 1 poängs marginal.

Kring playoffsträcket tar som sagt Mora emot Malmö, medan Timrå tar emot Troja. På förhand känns det som att Timrå har en betydligt enklare resa framför sig, men man vet aldrig. Troja kan mycket väl skrälla och skulle då båda dessa förlora, samtidigt som Oskarshamn slår Almtuna, då har Mora 75 poäng, Oskarshamn 74 och Timrå 73, inför den sista omgången. Kan det bli mer spännande?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0