Alsenfelt storspelade och räddade poäng till Leksand

Leksand gästade Coop Norrbotten arena i den näst sista matchen innan OS-uppehållet under torsdagen.

I den 1:a perioden var det dock Luleå mot Oscar Alsenfelt. Den senare gjorde dock en fenomenal match och bidrog i högsta grad till att det fortfarande stod 0-0 efter den 1:a perioden, trots masiv, masiv Luleåpress.

I den 2:a perioden skulle dock Leksand ta ledningen. inte alls välförtjänt sett till matchbilden, men hockey är inte alltid rättvist. Fabian Brunnström åkte runt hela Luleå och lurade Mark Ovuya i Luleåkassen. 0-1 var därmed ett faktum.

Luleås kvittering skulle dock komma, bara några minuter senare, varefter luleå ökade trycket mot Alsenfelt igen och hade flertalet kvalificerade chanser, men Alsenfelt fortsatte att storspela och det var 1-1 efter 2 spelade perioder.

I den 3:e perioden fortsatte matchbilden att väga över ganska kraftigt åt Lulråhållet, men Alsenfelt och Leksands defensiv var riktigt bra. trots det kunde till slut Linus Klasen ge hemmalaget ledningen, drygt halvvägs in i perioden.

Leksand kvittering kom dock omgående och det var återigen likaläge, 2-2.

Luleå hade det mesta av spelet, men leksand hängde ändå med rent målmässigt, precis som det många gånger har varit den här säsongen. Matchen gick också till förlängning, men där tog det bara 47 sekunder innan Linus Klasen, återigen, kunde näta för hemmalaget och avgöra matchen, 3-2.

1 poäng uppe i Luleå är ändå klart godkänt tycker jag och i kraft av att både Modo och Färjestad där framför Leksand i tabellen förlorade så tog man in 1 poäng på dessa båda lagen och närmar sig därmed 6:e platsen och den där återovärda direktplatsen till slutspelet igen.

De övriga matcherna slutade såhär:
Skellefteå - Örebro 4-2
Modo - Frölunda 1-2
Brynäs - AIK 3-2 SD
Färjestad - Linköping 2-4
HV 71 - Växjö 2-1

Skellefteå hade stora problem med Örebro, som ledde med 0-1 efter den 1:a perioden och med 1-2 efter den 2:a perioden. Skellefteå kvitterade dock och med bara minuten kvar att spela avgjorde Oscar Möller matchen genom att göra 3-2. 4-2 kom sedan i öppen kasse. Detta, i kombination med att både LHC och HV vann gör att det nog är kört för Örebro. Avståndet upp till LHC är nu 12 poäng och det är 7 matcher kvar att spela. det ska inte gå.

Alla lag i botten tog poäng, för AIK knep 1 poäng borta mot Brynäs och tog därmed poäng för 2:a matchen i rad. Positivt för AIK, som behöver hitta någon typ av form till den stundande kvalserien.

HV ja. Man vann Smålandsderbyt för 4:e gången av 5 möjliga den här säsongen. Starkt jobbat. Också LHC hittade vinnarspårret igen och det tackar faktiskt Leksand för i det här läget, trots att både HV och LHC tog in 2 poäng på Leksand och Brynäs tog in 1 poäng, efter segern i sudden mot AIK. Färjestad och Modo var väl egentligen de stora förlorarna den här omgången. Ja, och så Örebro då...