Karlskrona upp i serieledning

Efter gårdagens 3-1-seger över Timrå är Karlskrona nu uppe i serieledning. Det var Maksim Matushkin som gav hemmalaget ledningen, en ledning som höll sig nästan halvvägs in i matchen, då Kelsey Tessier utökade ledningen till 2-0. Timrås replik kom dock snabbt. 1:41 senare satte Johan Persson sitt 10:e mål för säsongen och det var match igen. Matushkin blev dock matchvinnare när han slog in avgörande 3-1, 2:57 från paus i 2:a perioden.

I övrigt gick det såhär:
Vita hästen - Björklöven 4-1
Mora - Rögle 1-2 SD
AIK - Almtuna 1-2
Västerås - Asplöven 4-2
Malmö - Södertälje 4-3

AIK:s segersvit bröts alltså här, men trots det är man kvar på 10:e plats, eftersom att alla lag där bakom också förlorade. björklöven fick stryk i Himpan, Södertälje åkte på stryk nere i Malmö, 4:e eller 5:e raka förlusten för SSK, trots att man här gjorde det bra och nästan åt ikapp Malmös 4-1. Hela vägen nådde man dock inte, vilket samtidigt innebär att just Malmö också är förbi Mora i tabellen. Mora är därmed utanför de 2 första platserna, för 1:a gången på välsigt länge, men 1 poäng hemma mot Rögle räckte inte för att behålla en av de 2 översta platserna, detta efter att Jesper Jensen avgjort, 17 sekunder in i förlängningen för Rögle.

Skönt för Hästen att hitta tillbaka till vinnarspåret igen. Det var inget snack när anrika björklöven besegrades med klara 4-1. Hade löven vunnit där hade man gått förbi både AIK och bofors i tabellen och ståt på samma poäng som 8:an Asplöven. Nu är man istället kvar på 11:e plats. Så ja, det är fortfarande jämnt i denna serien...