Då var Hockeyallsvenskan 2013/14 igång. 6 matcher ikväll. Bara Timrå - Västerås har sin premiäromgång kvar. Den spelas imorgon, men såhär gick det i de andra matcherna:

Bofors - Oskarshamn 5-2
Asplöven - Karlskrona 0-6
Björklöven - Malmö 2-3
Djurgården - Troja 3-2 SD

Mora rivstartade säsongen. Bara efter drygt 20 sekunders spel fick Johannes Jönsson i Almtunakassen se pucken passera sig. Det stannade dock inte där. ryan Thang, ett av Moras transatlantiska nyförvärrv, stänkte också in 2-0. 3-0 kom också innan 10 minuter var spelade och då fick Erik Hanses kliva in mellan stolparna i Uppsalalagets mål. Det hjälpte dock inte och slutresultatet skrevs till hela 8-2.

Det var dock på flera håll det var ojämna matcher. Karlskrona, som förra året inledde med förlust i Leksand med 5-1, krossade här Asplöven, i Haparanda, med hela 0-6. Inget snack om saken där alltså.

Det var det inte heller i Karlskoga, där hemmalaget tog 3 poäng, trots att oskarshamn fick en reducering i sista perioden. Målvakten i IKO, Patrick Galbraith, ska dock ha varit bra, trots 5 insläppta mål.

Uppe i Umeå tog hemmalaget ledningen i kraft av Jon Palmebjörk, till publikens enorma jubel, men Malmö kunde kvittera innan perioden var slut. I 2:a perioden upprepade sig historien. Björklöven tog återigen ledningen, men 10 minuter senare kunde Malmö kvittera och i sista perioden kunde man också slå spiken i kistan med ett 2-3-mål, vilket också blev slutresultatet.

Slutligen hade vi matchen på Hovet, som blev lite speciell. Troja hade nämligen 0-2 på tavlan innan sista perioden, till publikens stora besvikelse. Man buade t.o.m. ut sina hjältar vid ett par tillfällen. I sista perioden vaknade man dock och fick först in 1-2 och sedan också 2-2, ett mål som blev väldigt diskutabelt, då det videogranskades inte mindre än 2 gånger. Först för en ev. spark, vilket det inte blev, så målet godkändes, men sedan skulle domaren ringa igen, för att publiken hade kastat in mynt på isen som ev. hade stört Bengtsberg eller spelet i stort. Det bedömdes de dock inte ha gjort och målet godkändes. Matchen gick sedan till förlängning och där var det Djurgården och Mikael Alén, som en gång i tiden spelade i Troja, som avgjorde fram till 3-2.

SSK tog en fin skalp nere i Ängelholm, när man vann med 2-1. Ett resultat som Röglespelarna och ledarna sannolikt inte är nöjda med...