Tung förlust mot AIK

Näst intill fullt hus när AIK kom på besök i Tegera arena under lördagskvällen.

Leksand satte högsta fart redan från start och fick redan efter en knapp minuts spel spela powerplay och då small det till bakom Alexander Hamberg i AIK-kassen. Patrik Hersley tryckte dit den.

Efter målet fortsatte hemmalaget att trycka på. AIK stack på kontringar och lyckades också få in kvitteringen redan efter några minuters spel.

Man kunde sedan också ta ledningen, när Oscar Alsenfelt, som var tillbaka i kassen, för en gångs skull gjorde en liten målvaktstavla. Den pucken skulle han ha tagit. AIK-spelaren lyckades slå in pucken precis vid ena stolpen. 1-2 till AIK.

Därefter böljade spelet fram och tillbaka. Leksingarna ville så mycket, man ville mer offensivt än vad man mäktade med och därav blev defensiven lidande. Det var inte alls samma fina defensiva spel som vi såg mot Luleå och Skellefteå. Man skapade visserligen betydligt fler chanser än i de ovan nämnda matcherna, men Hamberg storspelade i AIK-målet och gjorde några riktigt, riktigt svettiga räddningar. Därför hade vi 1-2 efter 1:a perioden.

På samma sätt som Leksand chocköppnade 1:a perioden öppnade AIK den 2:a. Redan efter 2 minuter drygade man ut ledningen till 1-3.

Det saknades inte chanser för de blåvita, men Alexander Hamberg var den stora skillnaden såhär långt i matchen. Han spelade ruskigt bra, samtidigt som Alsenfelt kanske inte hade sin bästa kväll.

Mål skulle de blåvita dock få. Ett framspel av ren klass från Mikael Johansson till Patrik Hersley, som klippte till direkt och det var 2-3. Ett skott som Hamberg var fullständigt chanslös på.

Vips så var det match igen och spelet fortsatte att bölja fram och tillbaka, chanser åt båda hållen, där Leksand hade klart mest offensivt, vilket vi inte har blivit vana vid såhär långt i årets serie. Nu parkerade man dock långa stunder i AIK:s defensiva zon, men Hamberg stod emot och vi hade 2-3 efter 2 spelade perioder.

Leksand öppnade sista perioden i ett rasande tempo, men tappade pucken. AIK kontrade och gjorde 2-4, redan efter 42 sekunder. En riktig kalldusch för de blåvita...

Efter målet fortsatte AIK att pressa på och var ytterst nära 5-2, när Alsenfelt var nära ännu en målvaktstavla, när han tappade pucken, AIK:are fick tag i den, hade öppet mål, men Alsenfelt gjorde en riktigt svettig räddning och redde ut det hela.

Leksand fortsatte att vilja mycket, men man fick inte till det. Inte alls faktiskt. De La Rose hade bl.a. ett jätteläge mitt i slottet, ett läge som man inte ska missa, men det gjorde han. Hamberg gjorde dessutom några riktigt svettiga räddningar och istället kunde AIK göra 2-5 i öppen kasse mot slutet...

Ingen bra match. Eller, det var en bra match, men man satte inte de lägen man fick, samtidigt som Hamberg storspelade och Alsenfelt och övriga Leksand inte hade marginalerna med sig. Bara att gratulera AIK till 1:a bortavinsten den här säsongen. Leksands 1:a trepoängare på hemmaplan får vi vänta ett tag till på...

Övriga matcher:
Skellefteå - Linköping 4-2
HV 71 - Färjestad 0-1
Örebro - Modo 2-3 SD
Brynäs - Luleå 3-1
Frölunda - Växjö 3-2 str

Skellefteå gjorde samma sak som man gjorde med Leksand igår, tog 3 poäng.Faktum var att Leksand var närmre på att ta poäng än vad LHC var. Skellefteå avgjorde visserligen i öppen kasse och det var en bra match från båda lagen, men Leksand var 34 sekunder från att ta poäng.

HV förlorar igen. Färjestad avgjorde i 1:a perioden. Därmed är HV fortsatt sist i tabellen...

Örebro fortsätter att plocka poäng. Härhade man 1-0 efter 1:a perioden, men Modo vände. Örebro kvitterade dock, men sedan kunde Modo avgöra i sudden.

Brynäs slår Luleå hemma. Mycket starkt jobbat av Gävlelaget.

Frölunda hade 2-0 ganska tidigt i matchen, men Växjö åt ikapp till 2-2. Frölunda kunde iaf ta bonuspoängen, inför ännu en svag publiksiffra i Scandinavium.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0