Dubbla smällar i Övik

En dubbel smäll för Leksand blev det minst sagt i Övik. Redan efter någon minuts spel fick Jens Bergenström utgå med en befarad knäskada efter en tackling. Inte bra för Leksand, som trots det skulle ta ledningen i matchen.

Modo kom dock tillbaka och kvitterade, men med bara 32 sekunder kvar av perioden kunde Leksabd återta ledningen genom Jakob Blomqvist.

1-2 på tavlan inför den 2:a perioden alltså. Ett stort skottövertag för Leksand i den 1:a perioden skulle här bytas till en mer jämn matchbild och Modo skulle också kvittera, 5:32 in i perioden. samuel Påhlsson petade in kvitteringen för hemmalaget, som därefter tog över lite mer, mycket i kraft av ett antal utvisningar för bortalaget. Inga mer mål noterades dock i perioden och vi hade 2-2 inför den 3:e och avgörande perioden.

Den 3:e perioden blev betydligt öppnare än de 2 föregående. Inget av lagen kom till några särskilda farligheter, men Leksand drog på sig ännu fler utvisningar, vilket också skulle bli matchavgörande. Till slut orkade man inte stå emot längre och med knappt 5 minuter kvar att spela kunde Modo sätta 3-2 i nät bakom Alsenfelt i spel 5 mot 4.

Leksand satsade allt på ett kort i slutminutrarna, plockade Alsenfelt, men det gick inte den här gången och istället kunde Mattias Ritola göra 4-2 i öppen kasse och förlusten var ett faktum.

Övriga resultat enligt följande:
Linköping - Växjö 4-5 SD
Frölunda - Luleå 2-3 SD
HV 71 - Örebro 2-1 SD
Brynäs - Skellefteå 6-5 SD
Färjestad - AIK 2-1

Noterbart är att 4/6 matcher gick till förlängning, men ingen till straffar.

LHC hade 2-0 efter 1:a perioden, men växjö vände till 2-3 i 2:a. Clubben kvitterade dock och vände tillbaka till 4-3, men Växjö visade styrka och kunde återigen kvittera och sedan ta med sig bonuspoängen i sudden.

HV hade länge 1-0, men efter en rad utvisningar kunde Martin Johansson slutligen kvittera för Örebro, som fick med sig en poäng som kan visa sig bli väldigt värdefull i slutänden från Kinnarps arena.

Skellefteå hade trygga 0-3 efter den 1:a perioden. Kanske slappnade man av där och då, lite undermedvetet, för Brynäs tilläts att komma tillbaka i den 2:a perioden. X-leksingen Jesper Ollas satte 1-3, Daniel Brodin 2-3. Sedan var det stopp, ett tag. Skellefteå gjorde 2-4 i mitten av den 3:e perioden, men Brynäs gav sig inte, utan Anton RödiN SATTE 3-4 och Andreas Turesson satte kvitteringen. 1:38 från slutet tog dock Skellefteå återigen ledningen, men Brynäs hade inte gett upp, utan bara 11 sekunder senare gjorde Anton Rödin sitt 2:a mål för kvällen när 5-5 satt i nät bakom Henrik Karlsson, som kanske inte gjorde någon av sina starkare insatser.

Färjestad höll dock undan för AIK och plockade ännu en trea.