Sluttabell för Hockeyallsvenskan 2012/13

Så är då Hockeyallsvenskan 2012/13 till enda och såhär slutade det hela:

1, Leksand 109p +55
2, Södertälje 103p +43
3, Västerås 98p +36
4, Bofors 96p +34
5, Djurgården 92p +28
6, Örebro 89p +21
7, Oskarshamn 77p +5
8, Mora 76p -8
9, Malmö 71p +1
10, Troja 69p -38
11, Asplöven 63p -48
12, Almtuna 56p -25
13, Tingsryd 56p -35
14, Karlskrona 39p -79

Leksand vinner alltså Hockeyallsvenskan 2012/13, men avslutningen på säsongen var inte jättebra. 1-4 mot Örebro och 3-5 borta mot Bofors. Avslutningen var dock bra, 5-2 hemma mot Malmö, en seger som också gjorde att man till slut tog det där poängrekordet i Allsvenskan som Södertälje tidigare hade med 108 poäng. Leksand slår det med 1 poäng, även om samma SSK kröp närmre under den sista veckan. Man var 10 poäng bakom inför veckan, men genom 4-2 borta mot Troja, 2-1 efter sudden mot Malmö och 4-3, också det efter sudden, mot Almtuna slutade man bara 6 poäng bakom Leksand i årets tabell. Detta trots att man började så uruselt och faktiskt låg sist efter några omgångar. Sedan har man sakta men säkert jobbat sig upp i tabellen och man har dessutom behållt formen som Matt Read och grabbarna gav laget när de kom in i laget. En stark säsong av Södertälje.

Starkt också av Västerås, som slog Asplöven med 5-3, föll hemma mot Örebro med 2-1 och slog Karlskrona med 4-2 under den sista veckan av grundserien. De 6 poängen räckte för att ta kvalserieplatsen, även om Bofors slog Leksand med 5-3, Örebro med 1-0 och Karlskrona med 6-4. Karlskogalagets dipp man hade där för någon/några veckor sedan, när man bl.a. förlorade 2 matcher i rad med 4-0 och 0-4, blev kostsam.

Också Djurgården, som också de hade en tung inledning av serien, havererade lite smått här på slutet. Man har varit lite ojämna under säsongens gång, blandat riktigt bra matcher, som t.ex. 6-2 hemma mot Leksand, med riktiga juniorinsatser. Här på slutet förlorade man med 3-2 borta mot Asplöven och det hjälpte inte att man slog Karlskrona med 5-2 och Tingsryd med 3-0. Västerås tog lika många poäng och höll därför ifrån Djurgården, som nu får inrikta sig på playoff, tillsammans med Örebro och Oskarshamn, + Bofors.

Örebro hade en rejäl dipp någon gång innan jul och man var då t.o.m. nära på att halka utanför playoff. Tror faktiskt att man var utanför playoff vid något tillfälle, men sedan har man jobbat sig tillbaka och här mot slutet var playoffplatsen som gjuten för dem, även om man faktiskt hade visst häng på den där direktplatsen.

Oskarshamn gör ännu en stark säsong, där man hade en period där man i princip vann allting. Här mot slutet har det gått tyngre och den gångna veckan blev det bara 1/9 poäng, hemma mot Asplöven. Därför bjöd man verkligen in både Mora och Malmö till det där racet, där man några omgångar tidigare hade sett stensäkra ut för att nå playoff. Nu gjorde man ju också det, men det var bara tack vare den där poängen hemma mot Asplöven. Annars hade man stannat på samma poäng som Mora, som inte heller de gjorde någon lysande vecka direkt. 3-2 mot Tingsryd och 4-1 borta mot Troja, men så 1-5 borta mot Almtuna. Hade man vunnit där, ja, då hade man rent krast varit i playoff, nu när alla kort ligger på bordet och när vi såg att Oskarshamn förlorade mot Tingsryd. 3 poäng där för Mora så hade man varit förbi. Man gjorde dock en stark avslutning av serien, Mora, som hade det klart sämsta läget av de där 3 lagen, men som ändå var så nära till slut. Nu har man dock spelat klart för säsongen, tillsammans med Troja, Asplöven och Almtuna, som gör en ännu starkare avslutning av serien än vad Mora gör. Man var så gottt som uträknade för några veckor sedan, då man låg 8 poäng bakom Tingsryd över sträcket, men den gångna veckan gav 7-3 i poäng till Almtunas fördel mot Tingsryd. Det var nära att Tingsryd kunde hålla undan, men Uppsalalaget gjorde det starkt och klarar sig kvar i Allsvenskan även till nästa säsong, medan Tingsryd får kvala, tillsammans med Karlskrona. Karlskrona, som hade en strålande försäsong, men så blev det förlust med 5-1 mot Leksand redan i 1:a omgången och sedan rullade det bara på. Man har dock ryckt upp sig nu mot slutet och tagit poäng av flera lag, men man har så klart varit medvetna om att det kommer bli kvalserien i Blekinge en längre tid nu. Jag hoppas dock man håller sig kvar i serien, för man drar trots allt mycket publik och kan som sagt störa många lag om man inte är på tårna.

Elitserietabellen tar vi efter morgondagens slutomgång av Elitserien 2012/13 istället, men jag tänkte istället ge er tabellen för Hockeyallsvenskan 2012/13 som jag tippade den innan säsongen drog igång. Here we go:

1, Leksand
2, Djurgården
3, Örebro
4, Södertälje
5, Malmö
6, Oskarshamn
7, Troja
8, Bofors
9, Mora
10, Västerås
11, Karlskrona
12, Tingsryd
13, Asplöven
14, Almtuna

Jag hade alltså bara 1 enda rätt och det var Leksand, som jag tippade 1:a och som också vann serien. Sedan tippade jag Djurgården och Örebro till kvalserien. Båda dessa hittar vi 3 platser längre ner i serien, på 5:e och 6:e plats när det hela summeras och båda 2 får därmed spela playoff nu framöver.

Playoffplatserna trodde jag att SSK, Malmö, Oskarshamn och Troja skulle ta. 1/4 rätt där, men 0/4 på rätt plats. Oskarshamn var det enda lag jag lyckades pricka in där. SSK tog sig direkt till kvalserien, trots bara 3 poäng på de 5 inledande matcherna i höstas. Malmö hittar vi 4 platser längre ner mot vad jag tippade och Troja 3 platser längre ner.

Under playoffsträcket har vi de 2 lag jag floppade mest på. Bofors och Västerås. Västerås tippade jag som 10:a, men man återfinns 7 platser högre upp och har gjort en kanonsäsong och är istället, för 1:a gången sedan 2009, i kvalserien. Bofors fick, som jag trodde, en lite tyngre säsong än den förra, men inte mycket tyngre. Upp 4 platser för BIK, som också de får spela playoff nu framöver.

De båda nykomlingarna får vi vända på. Jag trodde att Karlskrona skulle bli det starkare av de båda lagen, inte minst som man körde över det mesta i kvalserien upp till Allsvenskan och likaså det mesta under försäsongen, men man hamnade till slut tvärsist i tabellen och istället är det Asplöven som håller sig kvar i serien även till nästa säsong, utan att behöva kvala.

Tingsryd hade jag på rätt position till näst sista omgången. Då gick Almtuna förbi och man får nu istället kvala sig kvar i serien, medan Almtuna gjorde en positiv säsong jämt mot min tippning. Jag hade dock 4/4 rätt när det gäller de 4 nedersta lagen i serien, men också där 0/4 rätt nä det gäller rätt placering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0