Tingsryd - Leksand 1-3

Det var en ganska tråkig 1:a period där det inte hände särskillt mycket. Tingsryd gick ut och försökte ta tag i taktpinnen, men Leksands defrnsiv var mycket bra och man lyckades inte etablera något tryck. Periodens enda mål skulle istället tillfalla Leksand, som, efter drygt halva perioden, kunde näta bakom en chanslös Zajkowski i Tingsrydskassen.

Mittperioden skulle leverera 2 mål i boxplay. Först var det Tingsryd som hade chansen att spela powerplay, men det var Leksand som gjorde mål. Fredrik Händemark kunde slå in 2-0 för bortalaget.

Tingsryd skulle dock få revansch. Man gav nämligen igen med samma mynt. Några minuter senare var det Leksands tur att spela powerplay och då passade Jacob Nilsson på att reducera för hemmalaget.

Leksand skulle dock återigen rycka lite i målprotokollet innan perioden var över. I en något tilltrasslad situation kunde Patrik Hersley slutligen styra in 3-1 till de blåvita, vilket också var resultatet efter 2 spelade perioder.

Sista perioden blev, likt den 1:a, en ganska tråkig historia, där Leksand kontrollerade händelserna ganska bra. Man lät inte Tingsryd komma in på mål, vilket deras totalt 5 skott i perioden skvallrar om, och man hade inte heller några vidare vassa anfall, även om man hade 11 skott på mål. Slutresultatet blev därför 1-3 till Leksand fördel och man inkasserade därmed 3 nya poäng.

Malmö - Karlskrona 1-2

Den stora vinnaren i bottenstriden blev slutligen Karlskrona. Segermålet kom med 1:49 kvar av matchen, samtidigt som Almtuna tappade 3-1 till 3-3 i full tid och sedan förlorade på straffar och Asplöven tappade 2-1 till 2-3 i sista perioden och därmed nollade.

Oskarshamn övertygar dock ordentligt. Inte illa att vinna med 1-6 på bortaplan. I och dmd det hamnar dock Malmö allt längre ifrån playoffplatserna, för både Oskarshamn och Örebro där framför vann. Det gjorde också SSK, inför fullsatta läktare i Axa sports center. Detta trots att Djurgården vände 1-0 till 1-2 i 2:a perioden. SSK vände docjk tillbaka i sista, men Djurgården kunde slutligen sno med sig en poäng, vilket dock ändå gjorde att man tappade en poäng jämt mot Bofors där framför.

Så, de stora vinnarna var botten och toppen. Leksand vann ju, medan alla 4 lag närmast bakom tappade poäng.

Färjestad - Skellefteå 0-1

I bottenstriden, som är den mest intressanta, hände det inte mycket i och med de här resultaten. Båda lagen under sträket nollade. AIK tog 2 pinnar och Växjö 3. Inte bra för Rögle och Timrå.

Modo tvålade dit Frölunda ganska rejält och kring 4:E platsen tog Luleå ett steg i rätt riktning när man slog värsta konkurenten i den striden, LHC, med 4-1.