Tätt match i Malmö

Fredageskvällen bjöd på en tuff bortamatch nere i Skåneland, mot ett revanschsuget Malmö. Vi minns senast de blåvita var där nere i höstas, då det blev seger med hela 6-0, något Malmö självklart inte var nöjda med.

Den inledande perioden skulle dock även här bli Leksands. Man förde spelet och skulle också ta ledningen efter knappt halva perioden. Filip Forsberg rundade kassen och lade in pucken i nät bakom Pontus Sjögren.

Det var också ställningen efter den 1.a perioden, trots att Leksand hade bud på fler mål.

I den 2:a perioden var det dock Malmö som kom ut som ett helt nytt lag och dominerade matchbilden. Hockey är dock inte alltid rättvist, vilket var något Rödhökarena skulle få erfara under den här perioden. Det var nämlogen Leksand som istället kunde utöka sin ledning till 2-0. Ett riktigt snyggt mål, där Raffl flippade över pucken till Pär Edblom, vid Sjögrens andra stolpe. Sjögren hann inte med där och Edblom kunde slå in pucken i så gott som öppet mål.

I den sista perioden fick Malmö chansen att spela powerplay och med bara sekunder kvar av detsamma kunde man redusera. Man tryckte sedan på ganska bra mot Erik Hanses i Leksandskassen, men han spelade lugnt och stabilt, precis som övriga laget gjorde. Det resulterade i att de där riktigt heta Malmöchanserna uteblev och slutresultatet skrevs också till 2-1 för de blåvita, som därmed tog yttterligare 3 mycket viktiga poäng i kampen om seriesegern.

I de övriga matcherna gick det såhär:
Bofors - Örebro 3-5
Södertälje - Troja 4-1
Oskarshamn - Tingsryd 1-0
Mora - Almtuna 4-1

Örebro gör en riktigt stark 2:a period, vilket också blir avgörande. Man vinner den med 4-0 och har därmed 4-1 inför den sista perioden. Där kan dock Bofors redusera 2 gånger om i snabb följd, men närmre än så kom man inte och Örebro kunde tämligen enkelt ta 3 mycket viktiga poäng i kampen om playoffplatserna. Tyvärr för deras del vann både Mora och Oskarshamn där också. Så, egentligen var det Malmö som var de stora förlorarna i den här omgången.

Västerås - Karlskrona och Djurgården - Asplöven spelas imorgon. Vinner inte Västerås där är man 8 poäng från direktplatserna. Asplöven kan återigen skaffa sig ett bra läge för att undvika kvalserien om man lyckas slå Djurgården, vilket man har bra chanser att göra. Vi vet ju nämligen sedan tidigare att Djirgården har haft problem mot de lite sämre lagen i serien och förlorat både mot Tingsryd och Karlskrona.