Segersviten bruten

Vi kan dock fortsatt konstatera att Leksand inte har förlorat i ordinarie matchtid på den här sidan nyåret och man öppnade även den här matchen, mot ett Oskarshamn i bra form inför upploppet av Hockeyallsvenskan 2012/13, på ett bra sätt. Man gick ut, som man har gjort i flertalet av de senaste matcherna, och körde över Oskarshamn. Man skapade mängder av bra målchanser, men Stefan Ridderwall i Oskarshamnaskassen var tät. Till slut fick han dock kapitulera. Tobias Forsberg stänkte in 1-0 för Leksand, vilket senare också skulle bli 2-0, när Jakob Blomqvist snyggt tryckte in pucken i nät bakom Ridderwall.

Oskarshamn skulle dock få lite plåster på såren innan perioden var över. Bara 12 sekunder från paus kunde Sam Lofquist reducera för bortalaget.

2:a perioden blev betydligt jämnare, både spelmässigt och målmässigt. Oskarshamn skapade mer än i den 1:a perioden, men det var Leksand som skulle göra periodens 1:a mål. Pelle Prestberg, som därmed noterades för sin 1:a poäng den här säsongen om jag inte tar fel, serverade Fredrik Händemark, som inte gjorde några misstag och ställningen var 2-1 till de blåvita.

Oskarshamn skulle dock krypa närmare bara några minuter senare, då Viktor Backman kunde slå in 3-2.

Sista perioden var också den tämligen jämn. Leksand hade några riktigt bra lägen att stänga matchen helt, men Ridderwall spelade riktigt bra och istället var det Oskarshamn, som med bara 2:28 kvar att spela, kunde göra 3-3 och därmed fixa sudden death.

I förlängningen var det dock Leksand som öste på för fullt. Oskarshamn skapade i princip ingenting, men pucken ville inte in i nät bakom Ridderwall. Istället var det Maxim som kunde avgöra för IKO och därmed se till att Leksands segersvit var bruten.

I de övriga matcherna gick det såhär:
Tingsryd - Almtuna 1-2
Örebro - Mora 1-0
Bofors - Djurgården 0-4
Karlskrona - Södertälje 1-2 str
Asplöven - Troja 4-3 str

Vi ser alltså att alla bottenlag tar poäng, utom Tingsryd. Almtunas segermål kom med knappa 4 minuter kvar av matchen och det var ruskigt viktiga poäng för Uppsalalaget.

En väldigt, väldigt tung förlust för Mora, som kommer få det väldigt jobbigt här på slutet. Örebro vann och Oskarshamn vann. Malmö möter Västerås ikväll och vinner Malmö där, ja, då ser det tufft ut för Mora. Västerås behöver dock också en seger där, eftersom att Djurgården tog poäng och nollade Bofors för 2:a matchen i rad. 0-4 hemma i Nobelhallen. Senast var det 4-0 i Oskarshamn. Så ja, jag tror Djurgården har ett rejält övertag i kampen om den där sista direktplatsen...

I Elitserien gick det såhär:
Luleå - Frölunda 6-1
Brynäs - Växjö 4-3 str
Färjestad - Linköping 1-2 str
Modo - HV 71 3-4
Rögle - Timrå 0-4

Skellefteå och AIK har inte spelat sin match i omgången än, men vinner AIK den, ja, då är man bara 3 poäng bakom Brynäs, som ändå tog 2 blytunga poäng mot Växjö. Kvitteringen fram till 3-3 kom med 3 sekunder kvar att spela och sedan tog man också bonuspoängen.

Timrå har också de studsat tillbaka litegrann, eller så är det Rögle som helt har gått ner sig i träsket igen, efter att ha spelat riktigt bra där efter nyår. Kanske var det ett sista desperat försök att undvika kval, men 0-4 hemma i Lindab arena, mot det lag som man högst troligt kommer möta senare i vårens kvalserie, det är inte snyggt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0