LHC fortsätter att spöka för Leksand

LHC har såhär långt den här säsongen varit en mardrömsmotståndare för Leksands del. Man har tagit alla 6 poängen hittills och är det lag som i särklass har gjort flest mål på de blåvita, hela 11-2 på 2 matcher.

Statistiken talade alltså klart för LHC, men rent formmässigt har Leksand gjort bättre ifrån sig på senaste. LHC har inte tagit 3 poäng sedan den 26 oktober och har bara spelat in 7 poäng på bortaplan såhär långt.

Här fick man dock en smakstart. Redan efter 03:16 kunde Simon Hjalmarsson göra 0-1.

Det stannade dock inte där. Bara minuter senare kunde Mattias Sjögren göra 0-2 i powerplay.

Stackars Joel Gistedt, som nu var tillbaka efter sin skada och som inte har stått på flera veckor, fick ingen bra start, men revancherade sig litegrann efter de bålda målen, eller kanske snarare tog sig samman, för LHC fick inte hål på honom mer under den 1:a perioden. Det fick dock inte Leksand på nyförvärvet i Linköping heller, Iiro Tarkki.

0-2 efter den 1:a perioden alltså, men i den 2:a får Leksand fart på grejerna. Man agerar på ett helt annat sätt och pressar LHC ganska bra. Man fick också utdelning för det. Patrik Hersley, igen, nätade och det var reducerat, 1-2.

Leksand fortsatte att pressa på och Matt Lashoff var ytterst nära på att kvittera, men där hade Tarkki tur.

Istället var det Linköping som hade flytet med sig och kunde göra 1-3, trots en stor Leksandsdominans i spelet under den 2:a perioden, då det egentligen borde ha varit 2-2. Hockey är dock inte alltid rättvist...

Det återstod dock en period, men tyvärr kunde Leksand inte alls sätta samma press som i den 2:a perioden och LHC kontrollerade det ganska bra. Man kunde också sätta spiken i kistan 06:47 och sedan kom man aldrig riktigt nära.

Surt, särskilt med tanke på LHC:s usla bortastatistik och deras senaste månad. Man har inte tagit många poäng de senaste veckorna, men så åker man upp till Leksand och tar naturligtvis alla 3 poängen. Så, "spöket" i LHC fortsätter att existera för de blåvita och LHC har numera hela 15-3 i målskillnad på 3 matcher...

Det är bara att glömma detta och se framåt!efter

Helgens övriga matcher slutade såhär:

Skellefteå - Modo 6-2
Färjestad - Örebro 3-2 str
Frölunda - AIK 2-3
Brynäs - Luleå 3-2
Växjö - HV 71 1-6

Ännu en förlust för Örebro, trots tränarbytet. Lillkenta tränar numera laget, men det tycks inte hjälpa, även om det blev 1p här i Karlstad.

Färjestad fortsätter dock att plocka poäng, precis som HV, som verkligen har fått upp ångan nu. 1-6 i Vida arena är starkt. Grymt av HV!

En ännu grymmare insats stod dock AIK för, som lyckades ta alla 3 poängen nere i Göteborg, trots massiv Frölundapress där mot slutet. Grymt av AIK, men inte bra för Leksand. Alla lag där bakom i serien plockade poäng här. Örebro tog 1, AIK tog 3, HV tog 3, LHC tog 3 och Färjestad tog 2. Med andra ord var det inga bra resultat alls för Leksands del. Det är dock fortfarande 10 poäng ner till kvalserieplatsen. AIK, som ligger där, har dock en match mindre spelad. Vinner man den är det bara 7 poäng ner dit.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0