5 sekunder kvar!

Leksand fick en kanonstart när man fick spela powerplay efter dryga minuten, efter att Bofors dragit på sig ett lagstraff för 6 spelare på isen.

Man lyckades dock inte utnyrtja det läget och inte heller det andra powerplayet i perioden resulterade i mål. Istället var det bortalaget som spräckte målnollan, när Niklas Arell drog iväg ett handledsskott från blå, som letade sig in i nät bakom Hanses, något han nog inte var helt nöjd med efteråt.

Leksand lade i ytterligare en växel i 2:a perioden och dominerade totalt. Man skapade chans på chans, men Joel Gistedt i Boforskassen var mycket bra och hade även lite tur vid några tillfällen.

Leksand stod fortfarande på noll mål efter 2 spelade perioder, men Bofors hade gjort 2. Mitt i all Leksandspress fick man nämligen en kontringsmöjlighet och återigen var det en handledare från blå som letade sig in i nät bakom Erik Hanses i Leksandskassen.

I 3:e skulle dock Leksand få in sitt 1:a mål i matchen. Dryga 5 minuter in i perioden visar Filip Forsberg upp sina skills ännu en gång när han först rundar Boforsbacken och sedan lurar Gistedt totalt och lägger in pucken i öppen kasse. Snyggt!

Bofors stod dock emot, men med 5 minuter kvar att spel kunde Patrik Hersley kvittera för de blåvita, när Gistedt inte såg någonting, tack vare Jakob Blomqvist, som skymde honom helt.

Bofors drog sedan på sig en utvisning med knappa minuten kvar att spela och Leksand tog då timeout för att snacka ihop sig. Det gav utdelning. 5 sekunder från slutet kunde hemmalaget vinna tekningen nere hos Gistedt och Mattias Timander kunde skjuta sitt första mål för säsongen, samtidigt som han såg till att segern var blåvit och alla 3 poängen stannade i Dalarna!

Det var nog säsongens hittills skönaste seger måste jag säga!

Djurgården - Karlskrona 4-1

Tingsryd tar en viktig poäng och också Asplöven snor med sig en poäng i en oerhört svängig och kul match. Asplöven hade 2-0, mwn Oskarshamn hämtade in och bara i 2:a perioden föll 5 mål. 5-5 vid full tid ledde till sudden, men där kunde Oskarshamn slutligen dra det längsta strået.

Det gjorde också Malmö, som därmed skapade lite differans ner till bottenlagen, eftersom både Karlskrona och Almtuna förlorade. Almtuna krigade dock in i det sista och var inte alls ofarliga. Man hade dock inte marginalerna med sig, vilket dock Anton Forsberg i SSK-kassen och Kringlorna kunde rida ut stormen och vinna matchen med 3-1.

Linköping - Frölunda 4-0

Det som sticker ut är ju självklart AIK:s insats. Ruskigt starkt av dem att åka upp till gävle och sakta men säkert mala ner hemmalaget, tillika svenska mästarna, och vinna enkelt med 5-1. Starkt!

Direkt nödvändiga poäng också för Växjö, men inte bra för Rögle. Man hade 0-0 efter 1:a perioden, men 4-0 till hemmalaget i 2:a perioden satte stopp för deras lycka den kvällen. Skjuter man å andra sidan bara 4 skott på mål under 40 minuters spel, ja, då kan man inte räkna med att vinna matchen. Markus Svensson fick i alla fall hålla säsongens första nolla i och med den matchen.