Tung förlust...

Inte riktigt fullsatt i Tegera den här kvällen heller, det fattades ca 100 åskådare för det. Bra tryck var det hursomhelst, men det var Rögle som inledde matchen bäst och skapade några riktigt bra lägen, samtidigt som Leksand åkte på en utvisning, vilken man dock klarade av. Nästa utvisning, en ganska billig sådan, blev dock kostsam, när Daniel Sondell kunde ge bortalaget ledningen, efter några riktigt fina räddningar av Hanses.

Rögle var det klart bättre laget och 0-2 var mycket nära, men Hanses stod ivägen.

Leksand fick dock chansen i powerplay, men där var Rögle nära ett friläge, men leksingar hann ifatt honom, sådan tur var. Nej, man var inte alls med på banan och Rögle dominerade ganska kraftigt.

Man ryckte dock upp sig litegrann de sista minuterna av perioden, men nyansen av matchen var fortsatt ganska tydlig, det var Rögle som dominerade där ute.

0-2 var återigen mycket nära i upptakten av mittenakten, men nu var det faktiskt Leksand som stod för målet. Efter dryga 3 minuter kunde Jakob De La Rose trycka in kviteringen och det var 1-1!

Leksand fick klar tändvätska av målet och jämnade ut spelet ganska ordentligt, samtidigt som publiken gjorde sitt för att lyfta fram laget.

Tyvärr var det Rögle som återigen kunde ta ledningen, när Andree Brendheden fick ivägen ett skott mot en helt skymd Erik Hanses, inte mycket att göra på den pucken och 2-1 till bortalaget.

Leksand fortsatte dock att kriga på och skapade minst lika mycket som Rögle. Ryno fick t.o.m. ett friläge, men missade. Istället kunde Rögle få in ett oerhört psykologiskt mål, med 19:40 på klockan, via Hersleys tå. Det ställde Hanses totalt, men Röglefansen jublade inflr sista perioden, när man gick till paus med 3-1 på tavlan.

Sista perioden började precis så som den inte fick börja. Efter drygt 2 minuter kunde Rögle göra 4-1 och det såg oerhört tungt ut för de blåvita.

2-4 var dock nära strax därefter, men man hade inte marginalerna och turen på sin sida den här kvällen och pucken ville inte in i mål bakom Jonas Fransson, trots att de blåvita pressade på ganska bra och hade flera bra lägen.

Hemmalaget hade definitivt ryckt upp sig jämt mot de 2 tidigare perioderna, men som sagt, turen och marginalerna fanns inte där den här kvällen. Man fortsatte dock att kriga och med krigande kommer utdelningen förr eller senare. Med 17:11 på klockan kunde Ken-andré Olimb slutligen få in 2-4-pucken i nät bakom Fransson!

2 mål upp, nästan 3 minuter kvar att spela. ÄN fanns det hopp. Mycket kan hända på 3 minuter. Hanses lämnade kassen och man spelade 6 mot 5. Tyvärr gick det inte alls. Redan 37 sekunder efter Olimbs mål kunde Rögle stänga matchen med 5-2 i öppen kasse.

En oerhört tung förlust för de blåvita, men det är långt kvar av serien. Vi är bara halvvägs in i densamma och det är 15 poäng kvar att slåss om, 5 matcher. Leksand har just nu 7 poäng upp till serieledande Timrå, men bara 3 poäng upp till andraplatsen. Ingenting är klart än. Malmö hade 15 poäng efter 5 omgångar för några år sedan, men klarade ändå inte att ta en Elitserieplats. Så, än en gång, mycket, mycket kan hända!

I de andra 2 matcherna gick det såhär:
Djurgården - Timrå 2-3
Bofors - Örebro 3-2

Det är alltså inte bara Leksand som åker på en tung förlust. Också Djurgården åker på ännu en smäll hemma på Hovet, när Timrå kan avgöra i sista perioden, efter 1-1 på tavlan efter 2 spelade perioder.

I Karlskoga var det faktiskt Örebro som tog ledningen i 1:A perioden. men Bofors vände i 2:A och sedan spikade Bellissimo igen och Bofors tog ytterligare poäng. De och Timrå är de enda som har tagit poäng i alla matcher hittills.