Playoff - Västerås - Leksand

3:e matchen av denna oerhört viktiga och täta serie. Efter denna matchen vänder serien igen för de 3 avslutande matcherna.

Leksand gästade ABB arena och Västerås under måndagen. Man ställde upp med i stort sätt samma lag som under söndagens match mot Almtuna. Man öppnade dock bättre här än mot Almtuna. Istället för mål bakåt efter 14 sekunder var man ytterst nära ett ledningsmål direkt, men Sperrle klarade och Västerås kunde gå till motattack. Hanses var dock med i kassen även han och Leksand vände spelet igen. Aulin och Hempa sköt varsitt skott, men Sperrle var med. Så fick Västerås tag i pucken och Dennis Rasmussen kunde istället göra 1-0 till Gurkorna. Inte alls rättvist med tanke på inledningen, men vem har sagt att hockey är rättvist?

Hanses gjorde sedan en riktigt snygg plock, innan Filip Forsberg tappade puck på egen blå, vilket sånär gav Västerås ett fint läge, men Hanses var bra med även på den och Leksand kunde kontra. Hulkkonen sköt, men Sperrle klarade enkelt och Hermansson åkte ut för Holding the stick.

Leksands box var dock mycket bra även i denna matchen. Västerås fick visserligen till bra PP-snurr, men leksingar kunde rensa, man offrade sig bra och Hanses var bra i mål, och man kunde bli fulltaliga.

Västerås fortsatte dock att ha skapligt tryck efter att Leksand blivit fulltaliga, varefter Johan Svedberg åkte ut för en något diskutabel Roughing, vilket gav Västerås ännu ett PP.

Leksand fick dock ut pucken direkt och Soerrle klarade sig med blåtta förskräckelsen från en studsande puck som var på väg att ställa till det.
Västerås lyckades inte etablera tryck och Leksand klarade av det numerära underläget ganska enkelt, varefter Johan Svedberg, direkt från utvisningsbåset, fick pucken av Martin Karlsson och slog in 1-1 för Leksand!

Ställningskrig var det minst sagt där ute på isen, inget av lagen ville ge bort något gratis. Man spelade ganska fysiskt, mycket tacklingar och tufft spel, vilket så småningom resulterade i en hakningsutvisning på Mitell i Västerås, precis innan periodpaus.

Leksand skulle alltså börja den 2:a perioden i PP.
Man tryckte på bra nere mot Sperrle, men lyckades inte få in pucken. Istället kom Mitell ut från utvisningsbåset, fick pucken, passade Markust Söderkvist, som enkelt lade in 2-1 bakom Hanses i målet.

Bibic och Forsberg testade Sperrle en gång var, men han var tät. Sedan fick Leksand ett gyllene läge att kvitera. Man fick nämligen straff. Bergenström skulle lägga den, men gjorde det tyvärr lite för enkelt för Sperrle, som räddade.

Kort därefter åkte Kollar ut och Leksand fick istället spela 4 mot 5 igen.
Man snurrade på bra nu också, Västerås, sköt, men ollas täckte, varefter Hanses kunde blockera. Västerås vann dock tekningen och bet sig fast i offensiv zon. Leksand fick inte ut pucken och låg riktigt illa till, men till slut kunde ändå Johan Svedberg rensa och Leksand blev fullt.

Då snurrade man på nere hos Sperrle i målet, men fick inte iväg några skott och västerås kunde återigen kontra. Man bet sig återigen fast i Leksands zon, trots att man nu var 5 man på isen. Mitell fick iväg ett stenhårt skott, som Hanses styrde ut med plocken, varefter knuts var nära kviteringen när han bröt in snyggt framför Sperrle.
Västerås kontrade igen och var istället nära 3-1 när Hanses var på vift bakom målet, men lyckades till slut ändå blockera.

Lind i Västerås åkte ut, men Leksands powerplay var inte bra. Man fick inte till det, västerås kunde klara av det ganska lätt och gick därefter till attack, men Hanses var med. Bibic manglade in en västeråsare i planket och Västeråsklacken skrek på varje liten närkamp. Bra stämning i hallen annars, Leksandsklacken hördes riktigt bra där inne i ABB arena.

Leksand skapade sedan en bra period där först Olimb sköt, men Sperrle blockerade. Åslin sköt sedan, men Sperrle var fortsatt tät. Även Aulin fick ett bra läge, men sköt inte, dribblade för mycket och chansen rann ut i sanden.
Istället kunde Västerås få tag i pucken och var oerhört nära 3-1, men Hanses lyckades hålla den och spelet fortsatte. Mycket dumpningar och skott åt båda håll, dock inga farligheter. Inte förrän Västerås tog komandot igen och tryckte på riktigt bra nere mot Hanses för att försöka få in ännu en puck innan paus, men Hanses var tät och Leksand kunde, med hjärtat i halsgropen, få ut pucken och kunde gå till paus med bara 1 måls underläge inför sista perioden.

Leksand tog 1:a tekningen i sista perioden, men gick offside. Enström sköt sedan i stolpen och Hulkkonen fick ett jätteläge. En bra inledning av Leksand, som fortsatte att trycka på. Enström sköt igen, men Sperrle blockerade.

Västerås vann sedan tekningen och gick till motattack, men skottet gick precis utanför stolpen och Leksand kunde återigen kontra. Jonohls fick iväg ett skott som Sperrle fick vissa problem med, men lyckades ändå blockera. Sedan var det dock Alen Bibic, som på pass av Jens Bergenström, kunde göra sitt 1:a mål i A-lagströjan, och vilket viktigt mål dessutom, 2-2!

Knuts körde sedan över Rasmussen, vilket gjorde Västeråsklacken förbannade och flaskor flög in på isen. Tråkigt.

Leksand tog över mer och mer. Bergenström sköt, tätt utanför, Enström sköt, returen gick ut till Aulin, men Sperrle kunde blockera. Ollas sköt, men sperrle gjorde en fin benparad på den.
Västerås kunde kontra, men Leksand tog återigen hand om pucken, efter ett ganska enkelt skott som Hanses enkelt plockade. Olimb sköt tätt över ribban och Sperrle gjorde några bra räddningar innan Västerås äntligen kunde få ut pucken och gå till motattack igen, men man fick inte till det och Leksand tog sig in i zon igen. Dock fick Västerås tag i pucken och kunde pressa på nere mot Hanses den sista minuten, men inget mål och förlängning väntade.

Här hemma satt man med en puls på minst 150, spänt lyssnande till Radiosportens kommentratorer, som inte kunde säga "Ollas", utan sa "Ållas", som vanligt och som dessutom sa Tobias Enström 2 gånger, inte Tommy.

Förlängningen började dock ganska avvaktande, inget av lagen ville gå bort sig eller bli syndabock för sitt lag. Moe sköt dock, men utanför. Västerås sköt även de på kontring, men Hanses höll den.
Det gick mot straffavgörande, men innan dess åkte Enström ut 2+10 för en hög klubba i ansiktet på Alexander Ribbenstrand. Västeråspubliken blev som galna och Västerås passade samtidigt på att ta timeout, för att vila upp sina bästa och piggaste spelare inför slutnminuten.

Där pressade man på bra, men Leksand kunde rensa efter ett skott över buren av Västerås. Man tog sig dock in i zon igen och Hanses gjorde 2 jätteräddningar på rad, mycket, mycket viktigt!
Tekningen nere i Leksandss zon vann man också och Tomas Kollar kunde rensa och tiden rann iväg och straffar väntade.

Var pulsen uppe i 150 förut så var den nu uppe i 180. Ruskigt spännande och jag satt som på nålar här hemma.

Filip Forsberg gick in och lade Leksands 1:a straff och gjorde mål!
Vais missade för Västerås.
Ollas lade Leksands 2:a och gjorde även han mål!
Johansson för Västerås, även han satte pucken i nät.
Leksand hade ändå chansen att avgöra. Daniel Hermansson klev fram, och gjorde mål! 3-2 till Leksand och 2 mycket viktiga poäng!

I den andra matchen ledde Mora länge med 1-2, men almtuna lyckades kvitera. Tyvärr kunde Daniel Viksten göra 2-3 med mindre än 2 minuter kvar. Bobos gäng satsade då allt på ett kort och plockade Hellberg, men Mora kunde istället göra 2-4 och avgöra matchen. Därmed är nog racet kört för almtuna. I teorin har man fortfarande en chans, men tabellen ser ut såhär:

1, Mora 10p
2, Leksand 9p
3, Västerås 6p
4, Almtuna 3p

Noterbart är också att AIK vann den 1:a kvartsfinalen mot HV, nere i Jönköping, med 4-2. Man hade t.o.m. 4-0 ett tag. Mycket överraskande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0