Playoff - Leksand - Västerås

Ännu en viktig match i detta oerhört viktiga Playoff, eller "förkval", som man också säger.

Returmöte med Västerås i Tegera arena. Pressen låg på Västerås att vinna efter måndagens drabbning nere i just Västerås, där Leksand som bekant lyckades sno med sig 2 pinnar hem till Dalarna efter mål på samtliga 3 straffar.
Återigen var det fruktansvärt dåligt med publik på plats. Lite bättre än under söndagen, men inte mycket. 2 778 åskådare hade letat sig dit.

Man körde det gamla introt med legendarer och grejer innan match, men Västerås vann den 1:a tekningen och fick nästan direkt ett powerplay när Bibic åkte ut för Slashing.

Västerås sköt tätt utanför innan Hanses kunde blockera. Leksand fick så ut picken ur zon, men Västerås kunde ta in den igen och för 3:e matchen på rad hamnade man i underläge när Markus Ljung kunde göra 1-0 för Västerås efter bara 2:01.

Martin Karlsson slet på bra efter målet och fixade en offensiv tekning för Leksand, som dock västerås vann och tog sig återigen in i Leksands zon. Leksand vände dock igen och Aulin fick iväg ett halvfarligt skott, som dock ingen leksing var där på.

Västerås kontrade igen och pressade på lite innan Tommy Enström kunde få iväg ett skott som Sperrle blockerade.
Leksand fortsatte dock att snurra på bra i anfallszon, men fick inte iväg några vidare skott mot Sperrle och Västerås, som återigen kunde kontra, men inga problem för Hanses i målet.

Moe satte in en fin höfttackling på en västeråsare, men Västerås fortsatte alltjämt att styra spelet. Leksand kom inte in i zon. Gjorde man det åkte pucken ut lika snabbt igen.
Västerås sköt tätt utanför och fortsatte att trumma på, men Hanses spelade bra även i denna matchen, precis som i de båda föregående.

Ollas fick dock ett jätteläge mitt i all Västeråspress, men han dribblade för mycket och läget försvann. En utvisning fick man dock med sig när Alexander Ribbenstrand åkte ut för Hooking.

Leksand tryckte på bra i powerplay. Man sköt tätt utanför, varefter Enström sköt ett skott som täcktes undan, Aulin på täckande klubba och Hempa på Sperrle, som dock släppte retur. Där var dock västeråsare först på pucken och kunde rensa. Bergenström fick ett jätteläge efter förarbete av Moe, men fick tyvärr inte till skottet, som Sperrle höll enkelt.

Bibic gjorde det svårt för sig igen, tappade pucken och gav Västerås ett jätteläge, men Hanses räddade, men istället skulle västerås få ännu ett PP när den unge backen Daniel Gunnarsson åkte ut för Hooking.

Västerås sköt tätt uver och så över igen. Fortsatte pressa på, men Hanses var med i kassen. Fleury sköt, men Hanses var med. Leksand kunde rensa och bli fulltaliga.

Västerås pressade på bra för ytterligare ett mål mot slutet av perioden, men Hanses var tät och istället skulle Leksand få powerplay igen i inledningen av 2:a perioden, när Jonas Leetma åkte ut efter bara 24 sekunder.

Aulin missade ett fint läge i slottet och Enström sköt, men över, så att västeråsare kunde rensa. Leksand tog sig dock in i zon igen, men Sperrle hade inga problem med skotten och Västerås kunde klara av det hela.

Istället var det Leksand som fick spela BP när Martin Karlsson åkte ut för Kneeing.
Västerås pressade på bra och 0-2 var riktigt nära, men Hanses redde ut det och gjorde sedan en idioträddning på ännu ett skott från en Västeråsklubba, som fortsatte att trycka på, men Leksand kunde klara av det med en gnutta tur och istället kunde Jared Aulin slå in 1-1 bakom Sperrle och publiken skrek ut sin glädje.

Västerås gick till attack direkt efter målet, men Leksand tog tillbaka pucken och filip Forsberg försökte valla in 2-1 via Sperrle, men det lyckades inte riktigt och Västerås kunde rensa igen. Man gick till attack och Hanses fick göra 2 riktigt, riktigt bra räddningar. Där var 1-2 väldigt nära.

Leksand fick iväg några skott mot Sperrle, men han var tät och hade lite tur, när han tappade Gunnarssons skott precis utanför stolpen.

Leksand skulle ännu en gång få powerplay när Mitell i Västerås åkte ut. Enström tappade tyvärr balansen på blå, vilket gav Västerås ett friläge. Västeråsaren blev dock nerdragen och det var straff.
Fredrik Johansson mot Erik Hanses. Hanses räddade! En riktigt snygg räddning.

Leksands PP fortsatte och Sperrle fick problem med ett skott från Ollas, men pucken ville inte in och Västerås kunde rensa. Man fick flera bra lagen och Sperrle räddade utan att veta om det vid ett tillfälle, men det blev inget mål och ställningen var 1-1 efter den 2:a perioden, som dock Leksand vann med 1-0.

Det slogs icingar åt båda hållen i början av sista perioden, innan Hulkkonen åkte ut och Västerås fick powerplay. Då tog det bara 29 sekunder innan Öberg kunde göra 2-1 för Västerås.

Leksand försökte gå offensivt fram, men Västerås spelade mycket bra bakåt och leksingarna kom inte till några farliga avslut. Västerås plockade effektivt bort spelarna framför Sperrle och han kunde utan några problem ta de skott han fick på sig.

Leksand fortsatte att försöka få till något bra anfallsspel, men det var Västerås som fick de bästa chanserna. När Leksand satsade offensivt framåt öppnade man upp bakåt, vilket gav Västerås ett friläge, men Hanses gjorde återigen en strålande räddning.

Leksand tog timeout, men västerås fortsatte att pressa, skköt i burgaveln och Hanses fick återigen göra en riktigt svettig räddning.

Bergenström fick ett bra läge, men Sperrle var med.
Det var fortsatte västerås som höll i pucken, tog det lugnt och metodiskt. Tiden började rinna ifrån Leksand, men så åkte Jabrocki ut och Leksand fick powerplay.
Enström sköt tät över. Skott igen, men Sperrle höll den och västerås kunde rensa.


Leksand fick inte till några ytterligare farligheter och västeårs kunde bli fulltaliga igen och pressa på igen. Ollas fick dock iväg ett skott mot Sperrle, som dock blockerade enkelt. Västerås var nu mindre än 2 minuter från att ta 3 mycket, mycket viktiga poäng, men än var inget klart. Vi minns vad som hände i Uppsala, när Mora gjorde 2-3 med mindre än 2 minuter kvar att spela.

Hanses lämnade kassen, men spelet hölls ute vid sargerna och så åkte Aulin ut för Holding the stick.
Hanses var tillbaka i kassen igen, men Leksand vann tekningen, gick till attack och Hanses lämnade kassen igen. Man kom dock inte till några avslut och Västerås kunde ta 3 mycket viktiga poäng.

Tyvärr hemmaslog Mora Almtuna, som väntat. 5-2 blev det i den matchen, vilket innebär att Mora nu har 4 poäng ner till Västerås och Leksand på 2:a resp. 3:e plats med 2 matcher och 6 poäng kvar att slåss om.
Ett klart övertag för Mora alltså, som bara behöver ta 2 poäng för att Leksand i princip inte ska ha en chans. Mora har så mycket bättre målskillnad, +10 mot Leksands -2. Det tar man knappas in på 2 matcher. Så, för att detta ska gå vägen måste Västerås åka upp till Mora imorgon och ta 3 poäng, minimum är 2, samtidigt som vi åker ner till Uppsala och tar 3 pinnar där. För att Västerås ska ha en chans på söndag krävs dock 3 poäng imorgon, eftersom att antingen Mora eller Leksand kommer ta poäng på söndag. Då har Mora i så fall 13, Leksand och Västerås 12 inför sista omgången, då Västerås tar emot avsågade Almtuna och Leksand Mora möts. Vinner då Västerås måste Leksand vinna i full tid med mer än 4 mål, beroende på hur det går imorgon.

Kort sagt kan man alltså säga att för Moras del krävs bara 2/6 poäng.
För Västerås krävs seger imorgon + seger i full tid eller sudden på söndag om Leksand vinner.
För Leksand krävs i princip 3 poäng imorgon, samtidigt som Västerås slår Mora, och seger i full tid eller sudden på söndag om Almtuna tar Västerås. Vinner Västerås på söndag måste som sagt Leksand ta in 4 mål på Västerås under de här 2 matcherna.
Läget ser alltså inte superljust ut just nu, men än så länge är inget kört!

I SM-slutspelet är AIK på väg mot en riktig skräll. Man vann nämligen 1:a mötet med HV nere i Jönköping med 2-4, efter att ha haft 0-4 ett tag. Dessutom tog man hem 2.a matchen också, inför ögonen på 7570 åskådare, med 3-0. Man har alltså 2-0 i matcher mot de regerande svenska mästarna. Det är stort!
LHC kviterade under torsdagen till 1-1 i matcher mot Skellefteå, när man vann övertygande med 5-1 hemma i Cloetta center. Skellefteå som, i den 1:a matchen, vann efter sudden med 4-3.
Luleå har 2-0 på Djurgården efter 2-1 i sudden hemma i Coop arena och nu ikväll 1-2 på Hovet inför 8094 åskådare.
Slutligen har Färjestad 2-0 på Brynäs efter 7-3 i tisdags och 2-3 efter sudden nu ikväll. Noterbart var dock att Brynäs hade fler åskådare på matchen, 6767, än vad Färestad hade hemma i Löfbergs lila, 5531.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0