Kvalserien redan påväg att avgöras?

3 omgångar är nu spelade av årets kvalserie, men som det ser ut nu kommer det inte bli lika spännande som föregående år. Södertälje, Modo och växjö har ryckt rejält i tabellen.
Idag blev det återigen seger för Växjö, som är det ända Allsvenska laget som orkar hänga på Elitserielagen, med 4-2 över 3:an i serien, Örebro.
Modos Tomas Tarki fick hålla nollan i Mora, när Modo vann med 0-3 och SSK krossade Rögle hemma med hela 6-2.

Både Mora och Rögle verkar ha fått totalstopp. Ingenting fungerar. Mora kan man på ett sätt förstå i och med förlvalet där man spelade 6 tuffa matcher under 9 dagar, men efter den totala dominansen där, med 18/18 inspelade poäng, trodde man kanske ändå att de skulle orka stå upp lite mer i inledningen av kvalet, men icke. bensinen verkar vara helt slut i Moras läger, som nog tyvärr kommer bli en slagpåse i denna kvalserie.

Vad Rögle pysslar med är en svårare fråga.
Visserligen har man mött Södertälje nu, vilket inte Växjö har gjort. Inget av de båda lagen har ännu mött Modo, men med Rögles avslutning av grundserien och den efterföljande vilan trodde man kanske att de skulle komma råtaggade till denna kvalserie. Det har man säkerligen gjort, men än så länge har det inte gått något vidare.

Tabellen ser ut såhär:
1, Växjö 9p +7
2, Södertälje 8p +9
3, Modo 7p +5
4, Rögle 2p -4
5, Örebro 1p -7
6, Mora 0p -12

Vi ser alltså att det redan nu har billdats en stor lucka, både målmässigt och poängmässigt, mellan de 3 övre och de 3 nedre lagen.

Jämför man med min tabelltippning så hade den sett ut såhär:
1, Södertälje 9p
2, Modo 6p
3, Växjö 6p
4, Rögle 6p
5, Örebro 1p
6, Mora 0p

En betydligt jämnare serie än vad det i själva verket har utvecklats till. Man kan i varje fall konstatera att jag i den 3:e omgången hade rätt i alla mina matchtippningar. SSK slog Rögle, Växjö Örebro och Modo tog Mora borta.

Nu är det i princip ett måste för Rögle att ta Mora hemma på onsdag, något man har mycket goda chanser att göra. Örebro får det däremot tufft hemma mot SSK, som kan ta över serieledningen, för matchen Växjö - Modo kommer bli jämn.

I kvalserien upp till Allsvenskan tog Tingsryd emot Huddinge hemma i Dackehallen. Tingsryd som, överlägset, har haft bäst publik såhär långt under kvalserien, 2605 och nu 2053 åskådare, men vad hjälpte det när Huddinge till slut lyckades vinna i sudden med 4-5.

Tursamt nog, för Tingsryd, gick även Vita hästen - Karlskrona till sudden. Troja tog ytterligare 3 poäng när man slog Asplöven, som förövrigt har riktigt dåliga publiksiffror, 800 resp. 667 åskådare, med samma siffror som Huddinge slog Tingsryd med, 4-5, dock efter full tid.

Vita hästen, som har gått fram som en ångvält både i höstas, i Allettan och i Playoff verkar nu ha havererat totalt. Visserligen slog man Karlskrona hemma idag, men bara i sudden med 3-2.

Därmed har vi alltjämt Troja i topp med 9 poäng. Det är 4 före 2:an Huddinge, som i sin tur ligger 1 poäng före just Tingsryd. Sedan är det 2 poäng ner till Hästen, som har 2. Karlskrona har 1 poäng och asplöven fortfarande 0. Dock är det bara 5 poäng upp till Allsvensk plats, men tåget börjar sakterliga rulla, precis som det gör för Rögle, Örebro och Mora i kvalserien upp till Elotserien. Det tåget går dock ännu snabbare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0