Aj aj aj...

Den 2:a i raden av viktiga matcher denna veckan, nu hemma mot Rögle. En riktig sexpoängsmatch. Skulle Leksand vinna skulle lagen hamna på samma poäng inför de 3 avslutande omgångarna. Skulle Rögle berga segern skulle man vara 6 poäng före våra vita och blå, med 9 poäng kvar att slåss om. Hur skulle det gå?

Rögle vann 1:a tekningen och Calle Gustavsson fick ett jätteläge direkt, men Galbraith var med i kassen. Leksand kontrade, men Jonas Fransson styrde ut och Rögle vände igen.

En mycket svängig och fartfylld inledning där båda lagen gick på offensiven och där Martin Janohls var ytterst nära att ge Leksand ledningen när han sköt i ribban. Rögle kontrade igen och fick ganska bra tryck nere mot Galbraith, men han var bra och Leksands backar stod upp bra och täckte skott. Många av Rögles skott gick rakt på dem.
Slutligen lyckades Leksand i alla fall rensa, men något lugn blev det inte, för ovan nämnde Janohls åkte ut för Holding och Rögle skulle få matchens 1:a powerplay.

Leksand fick till en kontring där, men Andersén bara dumpade in pucken för att få tiden att gå. Rögle tog in pucken i anfallszon igen och var mycket nära ett ledningsmål när pucken gled längs med mållinjen och ut på andra sidan. Det var dock inte slut där. Galbraith fick problem med en puck som han tappade och som gled bakom honom, men den gled så långsamt att Svedberg han ifatt den och kunde slå in den under Galbraith så att det blev en blockering.

Han fick även problem med nästa skott, men klarade även det och Leksand kunde bli fulltaliga med hjärtat i halsgropen. Det intensiva spelet fortsatte dock även efter att Leksand blivit fulltaliga. Aulin sköt rakt på Fransson och Rögle kontrade igen, men åkte på en utvisning och nu var det Leksands tur att spela powerplay.

Rögle rensade dock direkt och var nära 0-1 när Galbraith höll på att ge en riktig bjudning till en rögleit, men leksingar hann först och man kunde etablera tryck nere mot Fransson och var riktigt nära ett ledningsmål. Kollar passade Grånhs framför kassen, men han missade tyvärr pucken. Samme Kollar styrde sedan ett skott från Bergenström, men rakt i nmagen på Fransson och Rögle kunde bli fullt.

Lotvonen tog sig fram längs sargen och fick iväg ett skott som Fransson dock räddade, men fin skridskoåkning från den finländske backen, som annars brukar vara ganska långsam och trög.

Leksand skulle få ännu ett PP när Henrik Björklund i Rögle åkte ut för interference, men denna gången fick manh inte alls lika bra tryck som föregåeende PP. Rögle kunde utan några större svårigheter rensa och bli fulltaliga, utan att Leksand hade skapat nämnvärt mycket.

2:a perioden började i spel 4 mot 4, efter att Simon Olsson först åkt ut för Rögle i slutet av 1:a och Bergenström sedan efter lite bråk efter att Hesa Fredrik hade ljudit.
Leksand var hursomhelst nära på att sätta 1-0 när Åslin parkerade sig vid ena stolpen, men en rögleit hann först på den pucken mot det öppna målet.

Båda lagen blev fulltaliga och återigen var det Rögle som var nära 1-0, men han fick inte ordning på pucken i skottögonblicket, annars hade det sannolikt varit 0-1 där.

Det var en målvaktsmatch om något. Båda målvakterna briljerade med finfina räddningar. Båda lagen gick fortsatt offensivt fram för att få till ett ledningsmål, samtidigt som defensiven ändå hölls ihop bra, vilket gjorde att man inte öppnade upp för några frilägen för motståndarna. Slutsligen fick ändå en av målvakterna kapitulera och tyvärr var det Galbraith, som dock inte hade en chans på Ted Brithéns skott, efter pass i sidled, och det var 1-0 till Rögle.

Det grinade till sig en hel del ute på isen och en Röglespelare åkte ut. Lotvonen skulle egentligen också åkt ut, men domaren missade det och Leksand fick PP. Det var dock nästan ännu sämre än det tidigare. Rögle kunde rensa utan några problem alls. Leksand fick till några skott, men inga farligheter för Fransson, som höll dem enkelt.

den unge 94:an, Filip Forsberg, var nära på att göra sitt 1:a mål i A-lagströjan efter att Rögle blivit fulltaliga, men skottet gick tätt utanför.
Leksand fortsatte dock att trycka på, Luukkonen sköt och Rögle åkte på ännu en utvisning.

Det här powerplayet var aningen bättre än de föregående. Bergenström lade en isare som Fransson dock styrde ut, Källström sköt tätt utanför och Aulin missade helt öppet mål. Bättre chanser än så skulle man knappast få, men inget mål där alltså och Rögle blev fulltaliga.

0-2 var istället ruskigt nära när Röglespelare prickade ribban. Leksand kunde istället kontra och Aulin sköt tätt utanför innan han åkte ut för Hooking.

Rögle pressade på riktigt rejält och 2-0 var riktigt, riktigt nära, men Leksand klarade sig undan med hjärtat i halsgropen, även denna gången, och fick ytterligare ett PP som belöning, när Henrik Björklund återigen åkte ut. Man prickade då ribban, 3:e ribbträffen för matchen, innan den 2:a perioden var slut, en period som Rögle vann med 1-0.

Powerplayet i inledningen av sista perioden var helt okej, 1-1 var nära, men pucken ville inte in bakom Fransson, som strax därefter gjorde en jätteräddning på skott från Janohls. rögle slog mest ifrån sig, kanske inte så konstigt med tanke på att man spelade box, men när man blev fulltaliga pressade man på lite mer, men inte lika intensivt som i de 2 första perioderna. Istället var det Leksand som försökte gå för en kvitering och i sådant fall mycket viktiga poäng, men det ville sig inte riktigt, samtidigt som Fransson var riktigt bra i kassen. Han räddade alla skott han fick på sig och tiden började rinna iväg. Luukkonen åkte dessutom ut för Slashing. Då var Rögle riktigt nära på att göra 2-0, en puck som tog på täckande spelare och en retur som Galbraith inte riktigt visste var han hade, men leksingar hann ivägen och 0-1 stod sig alltjämt.

Man skulle dock få 2 chanser till i PP, först när Person åkte ut, men det ville sig inte nu heller. Något tursamt lyckades dock Fransson rädda utan att han hade en aning om var pucken var.
Rögle rensade och blev fulltaliga, men Leksand fortsatte att pressa på och Fransson svepte bort en puck som dansade på mållinjen. Så åkte Björklund ut för 3:e gången i matchen och Leksand skulle få en sista chans att göra något åt resultatet. Bergenström fick en dubbelchans, men Fransson var mycket stabil och bra i mål och räddade båda skotten, samtidigt som tiden rann iväg, till fördel för Rögle, som bara slog iväg pucken och försökte döda så mycket tid som möjligt. Det lyckades man bra med och Leksand kom inte till några mer lägen och Rögle kunde vinna den så viktiga matchen med 1-0. En storspelade Jonas Fransson, som mycket väl kan bli den avgörande pjäsen som tar Rögle till Elitserien om några veckor, och viss oskärpa och otur i avsluten var det som avgjorde. Får man dessutom 8 powerplay ska det vara mål på något av dem.

I övriga matcher säkrade Växjö seriesegern genom att slå Sundsvall borta med 2-5. Ett Sundsvall, som strider om att undvika kval neråt, tillsammans med Tröja och Tingsryd. Tingsryd, som var snubblande nära poäng när man häntade upp 0-2 till 2-2 mot Oskarshamn, men där ändå Uggloerna kunde dra det längsta strået och vinna med 2-3, genom ett mål med mindre än minuten kvar. Även Troja kammade noll när Västerås tog 3 viktiga poäng i kampen om playoff-platserna. 5-1 skrevs slutresultatet till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0