Bra avslutning på 2010, lika bra start på 2011!

Så var årets sista match här. Möte med Oskarshamn, klubben som Leksand för 1:a gången tappade poäng mot denna säsongen, just nere i Oskarshamn. Skulle de kunna sno åt sig en poäng denna gången också?
Med tanke på formen så var Leksand stora favoriter. Oskarshamn har sjunkit som en sten i tabellen på senaste och förlorade senast med hela 5-0 nere i Malmö.

Stefan Gråhns var inte på plats, efter allt som har varit mellan klubbarna under hösten. Om han inte ville, eller om han inte fick spela vet vi inte, men han var inte på plats, så mycket kunde konstateras.

Det blev känslor direkt, när Daniel Hermansson och Stefan Pettersson rök ihop och fick 2+2 vardera. Guter fick därefter ett läge när pucken styrdes på domaren, men han sköt utanför. Man fick iväg ännu ett skott, varefter Hägga åkte ut och matchens 1:a BP väntade för Leksand.

Oskarshamn låg på bra för ett ledningsmål och var mycket nära, men det var offside i målgården, sådan tur var för oss blåvita.
Man fortsatte dock att trycka på, men Galbrait var bra, räddade och returen gick över.

Leksand klarade av det hela, men det var fortsatt Oskarshamn som styrde spelet och tryckte på för ett ledningsmål, Leksand kom inte till några vidare farligheter.

Så plötsligt, från ingen stans, vann Jared Aulin en tekning, passade bak till Tomas Kollar, som stänkte upp den i krysset och det var 1-0 till Leksand!

Oskarshamn åkte på en utvisning när Lukas Eriksson drog på sig en tripping och Leksands 1:a PP väntade. Hempa sköt först, men Holmström i Oskarshamnskassen styrde ut. Samme Hempa var så nära på att själv styra in 2-0, men icke. Istället var det återigen Tomas Kollar som, även han, styrde pucken, men nu blev det mål och det var 2-0!

Oskarshamn gav dock inte upp. Man sköt i burgaveln och Galbrait fick strax därefter göra en kvalifiserad räddning.
Victor Rask kom så fri mitt under Oskarshamns press, men Holmström räddade och Hägga åkte istället återigen ut, när Stefan Pettersson vände och fick iväg ett skott mot Galbrait.

Powerplay för Oskarshamn igen alltså och man pressade återigen på riktigt bra, sköt skott på skott, men Galbrait var bra i kassen och Leksand kunde reda ut det hela och gå till periodpaus med ledning 2-0.

Även 2:a började lite smågrinigt, men det var Leksand som öppnade bäst. Svedberg var het och sköt först över plexit och sedan tätt utanför.

Leksand fortsatte att trycka på, men som vanligt när man ligger på framåt finns det risk för att luckor öppnas bakåt, så även nu. Oskarshamn kunde kontra, men Galbrait i kassen var mycket stabil.
Även Aulin var het, kom först nästan fri, men det var offside, och sedan var han nära, men tappade pucken.

Hägga åkte ut igen, för 3:e gången, och nytt PP väntade för Oskarshamn. Man pressade återigen på ganska bra och Galbrait stod för en idioträddning rent ut sagt, en puck han inte borde ha tagit, men plockade den ändå!

Oskarshamn fortsatte dock att trycka på, men Leksands box var bra och man klarade av det hela.

Oskarshamn höll dock i pressen någon minut till efter att Leksand blivit fulltagliga, men så tog Leksand tag i taktpinnen igen. Hempa sköt från kanten, men Holmström styrde ut. Olimb sköt, Holmström blockerade. Åslin sköt, Holmström räddade, liksom Häggas nästföljande skott.

Oskarshamn bet dock ifrån och tryckte på bra för en redusering, men Galbrait var riktigt, riktigt bra i kassen och istället var Hägga nära på att utöka Leksands ledning när han sköt i ribban. Returen tog Holmström hand om. 0-3 blev det i alla fall, efter att domaren fått ringa på det, när pucken styrdes på Alcéns skridsko och in!

Oskarshamn ville dock ha till en redusering. Man ångade framåt, men Galbrait var, som tidigare under matchen, omutlig och det blev inget av det. Istället var det återigen Leksand som stod för målen när Johan Svedberg sköt och Jens Bergenström styrde in 0-4 för Leksand!

Sista perioden började lite böljande, några halvchanser åt båda håll, innan Olimb åkte ut för tripping och Oskarshamn fick ännu ett PP.

Oskarshamn var, som tidigare, bra i PP, men Galbrait och Leksands box var ännu bättre. Galbrait räddade det som inte gick utanför och försvaret rensade gång på gång, tills man blev fulltagliga.

Därefter böljade spelet fram och tillbaka igen, båda lagen bytte halvchanser med varandra, men så åkte Nordh i Oskarshamn ut och Leksands 2:a powerplay för matchen väntade. Det blev mål i det 1:a, skulle det bli mål nu också?
Svaret var, ja! Jesper Ollas slog upp pucken i nättaket och det var 0-5!

Tiden började ticka iväg för Oskarshamn, men trots det ville man i alla fall ha in en puck och spräcka nollan, men Galbrait var bra. Backarna avstyrde ett friläge och slog sedan undan när 1-5 var ruskigt nära.

Med 5 minuter kvar åkte man på en utvisning för Puck out, men Leksand satsade inte så mycket framåt, man spelade mest av det hela och gjorde det bra.
Segern var i hamn, 3 poäng till Dalarna och Oskarshamns 2:a raka 5-0/0-5-förlust. inte bra.

I övriga matcher kan noteras att Troja återigen slog ett topplag. Man slog ju Örebro borta med 3-5 innan jul och nu hemmaslog man Växjö med 5-4.
Även Tingsryd vann, 5-3 hemma mot Västerås. Mora gjorde även de 5 kassar, 5-2 mot Rögle, vars toppform nu verkar ha sjunkit rejält.
Bofors slog Sundsvall med 4-1 och Örebro lyckades, efter mycket problem, till slut slå Borås med 3-4, även om det var Borås som ledde både med 1-0 och 2-1.

 2011 års 1:a match spelades hemma i Tegera arena, ännu en gång mot Borås. Känns som att man möter varandra var och varannan dag numera...

Inledningen var fartfylld, spelet svängde fram och tillbaka, men inget av lagen fick några vidare chanser. Inte förrän Tomas Kollar gick runt kassen och sköt, Pontus Hansson lämnade retur som Stefan Gråhns var där på och det var 1-0 till Leksand! Grånhs 1:a mål i Leksandströjan kan också noteras.

Det var dock inte slut där, knappa minuten senare var det Johan Svedberg, även han med sitt 1:a mål i Leksandströjan, som stänkte in 2-0 till Leksand!

Man fortsatte att trumma på, Borås fick inte alls till det och Galbrait fortsatte att hålla nollan.

Aulin var nära på att göra 3-0, men en klubba låg ivägen för honom och det blev inget av det.
Borås drog dock på sig en utvisning för hakning och matchens, årets, 1:a PP väntade för Leksand.
Man tog sig direkt ner i offensiv zon och Tommy Enström kunde få in 3-0 för Leksand, i PP, en spelform man nu verkar ha fått ordning på!

Borås tog timeout och gjorde dessutom ett målvaktsbyte, Hansson ut, Engelin in.

Spelet var väldigt avslaget efter målet, mycket spel i mittzon, men så fick Galbrait göra ett ingripande, en blockering. Det gjorde han bra och Alcén var sedan nära på att göra 4-0, men inte den gången. Engelin räddade sedan med axeln, något turligt, och Hempa var så riktigt nära på att göra 4-0. 3-0 stod sig dock, Borås hängde inte alls med och det var Leksand som ägde tillställningen.

Borås hann med sitt 1:a powerplay innan perioden var slut, men Leksands box var suverän och Borås kom inte till några större farligheter.

 2:a perioden inleddes med en chans för Borås, Jens Karlsson testade Galbrait, men han var med på den.
Kollar bröt sig sedan in från kanten, men Engelin var även han med på den.

Galbrait var så nära på att ställa till det för sig när han tappade en puck, men boråsarna slog returen utanför sådan tur var och Leksand kunde kontra, men fick inte ut något av det.

Istället åkte Hägga ut och powerplay väntade för Borås.
Det gick dock alldeles för långsamt och man kom inte till några avslut, samtidigt som Leksands box var riktigt bra och man klarade av det utan några större problem, var sedan nära 4-0, när Rask var nära på att få in pucken, men vinkeln han sköt från var för dålig.

 Hägga sköt sedan i stolpen, varefter Rask blev lite för het i anfallszon och åkte ut 2 minuter för crosschecking.
Borås sköt direkt efter tekning, men skottet gick högt över. Erik Andersson fick ett jätteläge efter en sidledspass, Galbrait var inte alls med, men Andersson lyckades missa och där slapp Leksand undan med blåtta förskräckelsen.

Man redde ut det hela och blev fulltagliga. Hempa snurrade på bra och fick med sig en utvisning. Det var då det inträffade. Det oerhört märkliga. Borås åkte på en utvisning, Galbrait lämnade kassen och Leksand skulle slå till icing. Då sköt man i eget mål, efter att Galbrait åkt därifrån, och det blev mål! 3-1.

 Leksand replikerade dock snabbt, bara sekunder senare slog Bergenström in 4-1 i det PP som följde och man var återigen i en tremålsledning.

Ytterligare ett powerplay väntade innan perioden var slut, när Pietilä i Borås åkte ut. Då var återigen Bergenström framme, efter att man snurrat på, Olimb gått in mot mitten för skott och Bergenström styrde in den och det var 5-1.

Borås försökte få in en redusering i början av sista perioden, men spelaren åkte in i målburen istället för pucken.
Leksand hade inte alls bråttom, man anföll inte med någon större intensitet, men gjorde vad man skulle för att freda sin kasse och hjälpa Galbrait, som var fenomenal i mål.

Galbrait blockerade och det blev tekning nere i Leksands defensiva zon. Aulin vann tekningen och tog sig, helt på egen hand, över hela planen, ner mot Boråskassen, men Engelin var med och stötte ut pucken, samtidigt som målburen rubbades ur sitt läge och Erik Moe åkte ut för hakning.

Borås powerplay var dock inte alls bra. Leksand rensade enkelt, när inte boråsarna själva gjorde det, och så var det mål igen, i boxplay. Stefan erkgärds, 3:e spelaren som gjorde sitt 1:a mål i Leksandströjan för kvällen och det var 6-1!

Strax därefter slog Ollas en puck, från en position bakom mål, vallade den på Engelin och in i mål och så var det 7-1!

Jens Karlsson fick ett läge att göra ett spelmål för Borås när han så gott som kom fri, men han sköt högt över och de sista minuterna spelades bara av och Leksand kunde ta en storseger, den största för säsongen om jag inte minns fel, och vinna med 7-1. Dessutom höll Galbrait sin 3:e nolla, för Borås mål lastar inte honom, utan gälde bara för laget och matchen.

I övrigt så kan vi konstatera att Örebro återigen är serieledare efter att ha bortaslagit Växjö i toppmötet med 0-2. Man har nu 67 poäng, mot Växjös 66. Leksand skuggar där bakom med 62.
I övrigt var det inget noterbart, inte mer än att Malmö tog en trea hemma mot Mora när man vann med 3-1. Tingsryd tog 2 mycket viktiga poäng när man slog Oskarshamn i Smålandsderbyt med 1-2 efter straffar.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0