Inte bra...

Under måndagskvällen var det dags för den 1:a i raden av superviktiga matcher denna veckan. Örebro på bortais, nere i Örebro och Bern arena. Senare under veckan väntar Rögle hemma i Tegera arena, det beryktade Slaget om Siljan på lördag och Växjö på måndag. 4 mycket, mycket viktiga matcher där varje poäng är enormt viktig för vårens mål, Kvalserien 2011.

Det var mycket folk på plats, många leksingar, som vanligt på de flesta håll i landet, dock ingen Jesper Ollas eller Alen Bibic. Sjukdom sades det. Ingen vidare timing, men inget att göra åt det. Inte heller något att göra åt den dåliga start av matchen man fick, när Tomas Kollar åkte ut efter 23 sekunder, för en slashing på den store måltjuven, esset, Örebros frontfigur, Conny Strömberg. Dock blev det inte mycket av det powerplayet för Örebros del, för bara 5 sekunder senare åkte just Conny Strömberg ut för tripping och det var spel 4 mot 4 istället.

Örebro gick trots allt till matchens 1:a attack, men leksingar snodde tillbaka pucken och Moe sköt ett skott som Ola Nilsson i Örebrokassen fick lite problem med.

En svängig inledning där båda lagen gick offensivt framåt, dock utan att skapa några riktigt vassa chanser. Sjödell-Wiklander sköt över för Örebro, Svedberg rakt på Nilsson och Kollar tätt utanför, innan Erik Moe åkte ut och Örebro fick trots allt matchens 1:a powerplay.
Man snurrade på bra och Strömberg var nära på att trä in pucken bakom Galbraith, men dansken var med på noterna och höll den, liksom Deilerts skott som kom därefter.

Leksand kunde bli fulltaliga och Luukkonen fick iväg ett farligt skott, men Nilsson styrde upp den i skyddsnätet. Olimb tog sig sedan nästan igenom, men lyckades inte. Hempa sköt ett skott som Nilsson höll och Luukkonen fick iväg ännu ett bra skott. Bra fas av Leksand, men så åkte man på en klantig utvisning för to many players och Örebro fick PP igen, efter att Strömberg fått ett kanonläge, men Galbraith var tät där.

Leksand spelade dock bra i boxen och Andersén dödade massvis av tid. Slutligen fick Örebro i alla fall ett jätteläge när Henrik Löwdahl sköt, men inget mål där och Leksand kunde bli fulltaliga och dessutom kunde man kontra. Bergenström fick ett jätteläge, i princip öppet mål, men fick inte ordning på pucken och 0-0 stod sig fortsatt. Dock skulle leksingarna hursomhelst få spela powerplay när Tommy Enströms bror, Thomas Enström, i Örebro åkte ut. Man fick dock inte till powerplayet riktigt och Örebro kunde rensa temligen enkelt. Slutligen fick man i alla fall lite tryck mot Nilsson, Kollar fick till en styrning, men inget mål.

Örebro blev fulltaliga, men då kom Leksands spel igång igen. Ett spel man borde få till i PP också, vilket man säkerligen tränar på. Bergenström fick återigen ett jätteläge på en retur av Nilsson, efter skott av Erkgärds, men pucken ville inte in. Örebro vände istället spelet och fick några riktigt, riktigt bra chanser, innan Ola Nilsson gjorde en rejäl målvaktstavla när han skulle stoppa pucken bakom mål, men gav den istället till Bergenström, som trots allt fick bli inblandad i ett mål, för han passade fram till en fri Jared Aulin, som inte gjorde några misstag och slog in 0-1 i öppen kasse!

Örebro fick ett farligt läge i slottet, igen, och Lotvonen sköt ett lurigt skott som leksingar var nära på att trycka in innan perioden var slut, men inga mål där. En fartfylld, chansrik och het förstaperiod, nästan lite kvalseriestuk på det hela.


2:a perren började lite mer slarvigt från båda håll, men så var Örebro ändå nära kviteringen när Sjödell-Wiklander sköt ett skott som Galbraith höll på att tappa, men lyckades hålla det till slut. Örebro fortsatte att trycka på när Leksand missade ett byte, men trötta leksingar lyckades till slut få ut pucken och kunde byta. Gråhns sköt tätt över ribban och Bergenström var fortsatt het och snurrade på nere hos Nilsson.

Dock bröts ännu en fin tränd när Hägga åkte ut för roughing och Örebro fick ytterligare ett PP. Leksands box var dock återigen riktigt bra och Andersén dödade massvis med tid, igen, och Olimb kunde rensa efter att Örebro ändå fått till visst tryck.

Man blev fulltaliga, men bara sekunder senare åkte Luukkonen ut efter en tackling på Strömberg, som låg ner och hade "ont".
Leksands box var fortsatt bra och Olimb rensade återigen ut mycket bra. Örebro fick ändå ett jätteläge med i princip öppet mål, men han tappade pucken och Leksands 0-1-ledning stod sig och var dessutom nära på att utökas strax därefter, efter att man blivit fulltaliga, men passningen var för dålig och istället var det Örebro som återigen fick ett jätteläge, men Galbraith gjorde det mycket bra i mål och klarade av även det skottet.

Det var dock Örebro som var aningen vassare. Löwdahl var även han grymt nära en kvitering, men missade pucken vid öppet mål, när Galbraith var helt borta. Sedan var det Lotvonen som sköt tätt utanför även det nära, för Nilsson såg ingenting.
Som ni ser, mycket intensivt och fartfyllt, fullt med chanser åt båda håll, men inga mål, 2 mycket stabila och bra målvakter.

Det fartfyllda spelet fortsatte, men Leksand fick inte riktigt till det, sköt några skott som Nilsson inte hade några problem med. Weinstock var dock nära på att kvitera för Örebro, men Galbraith räddade något tursamt med axeln, varefter Åslin nästan fick tag i pucken. I sådant fall hade han varit fri, men icke.

Sista perioden började med rejält Örebrotryck, men Leksands försvar var fortsatt mycket bra. Pucken låg lös framför Galbraith, men Hägga fick undan den och Leksand kunde kontra. Man snurrade på bra och var nära på att ställa till det för Nilsson, men han redde ut det och Örebro fick återigen press nere mot Galbraith, som dessutom blev omkullåkt bakom mål, men en leksing agerade målvakt när målet var helt öppet och 0-1 stod sig alltjämt. Ett under att det bara var 0-1 efter alla enorma chanser som hade skapats under matchen. Ett mycket bra och stabilt målvaktsspel. Till slut fick dock även Galbraith kapitulera efter en pass i sidled av Ryan Gunderson till Karlsson i Örebro, som bara hade att slå in 1-1 i öppen kasse. Rättvist, sätt till matchen i helhet, men tråkigt för oss blåvita, för nu var det Örebro som hade övertaget, både på planen och psykiskt i och med senaste målet.

Leksand kom dock i en motattack och Moe var nära 1-2, men Nilsson var bra i mål och istället kontrade Örebro och kunde, med drygt 10 minuter kvar att spela, slå in 2-1 bakom Galbraith.

Leksand var dock nära kviteringen strax efteråt när det blev kaos framför Nilsson, men pucken ville inte leta sig in bakom densamme och istället kunde, återigen, Örebro kontra och Per Edblom kunde slå in en retur från Galbraith, efter skott av Varg. 3-1.

Leksand tog timeout, men det hjälpte inte alls, för dryga minuten senare var det 4-1 och Örebro hade det hela som i en liten ask. Snacka om proppen ur, ketchupeffekt, whatever, allt gick Örebros väg i denna sistaperiod. Samtidigt hade Rögle gått ifrån, från 0-0 hemma mot Tingsryd, till betryggande 3-0. Inte alls bra, vilket också blev slutresultatet. Även här blev slutresultatet 4-1 och Örebro seglade ifrån där på andraplatsen. Växjö är i princip klara för kval nu, efter 5-4 efter straffar mot Malmö hemma i helgen. Man står nu på 101 poäng. Örebro har 94 poäng och är faktiskt bara 4 pinnar före Rögle, som nu är klar 3:a. Man är nu 3 poäng och +7 före Leksand, som ligger 4:a. Snacka om att det är en sexpoängsmatch nu ikväll mot Ängelholmarna. Vinner de blir det jobbigt. 6 poäng och minst 8 mål att ta in. Vinner vi fortsätter striden. Det gör den annars med, så klart, men det blir betydligt jobbigare.

I striden om 5:e, 6:e och 7:e plats har just nu Västerås 80 poäng, Mora 79 och Almtuna 78. Malmö har 76 och Oskarshamn 73. Ikväll möter Oskarshamn Tingsryd, Västerås Troja och Mora och Almtuna möts. Oavgjort där och seger för Västerås skulle ge Gurkorna ett litet grepp om den där 5:e platsen. Vinner dessutom Rögle ikväll är man bara 4 poäng bakom Leksand i tabellen, men det får vi inte hoppas händer.

I bottenstriden har alla 3 lag tuffa matcher ikväll. Tingsryd har som sagt Oskarshamn, Troja har Västerås och Sundsvall har Växjö, som egentligen inte har så mycket att spela för längre, men som ändå har ett betydligt bättre lag än Sundsvall och får stå som klara favoriter. Även Västerås och Oskarshamn har bra chanser, även om Tingsryd kan bli farliga, trots 3-0 mot Rögle. Man fick ju 5-0 hemma mot Mora i helgen, så det kan bli en skräll där.
Ända matchen av mindre betydelse ikväll är Bofors - Borås, där inte så mycket står på spel.

Vi laddar upp inför kvällen och helgen med klipp som ger rysningar i hela kroppen, först Bröder och intro från ett tidigare Slaget om Siljan, Leksand - Mora, då i Ejendals arena, säsongen 09/10 om jag inte minns fel. Klacken sjunger och Emil driver på. Lyssna och njut!



Här har vi ett klipp från tidigare i vinter, när Villa långbers arena byggdes i Karlstad. Vilken match, vilket drag, vilket tryck det kommer bli!

Slutligen, slutminutrarna av klippet ovan med Bröder och intro, här med klacken som hyllar Jocke Eriksson och kör den välkända "Dalarna är vårat landskap".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0