3 viktiga poäng

Ny match efter några dagars vila. Bofors var på besök i Tegera arena och leksingarna ville ha revansch sedan senast i Karlskoga, ni vet, den matchen då Bofors ribbskott på straffläggningen blev godkänt och Karlskogagänget kunde avgå med segern tack vare det?

Det var dock Bofors som öppnade matchen bäst och fick ett läge direkt. En boforsare gick köksvägen, men Galbraith var där och tog det skottet.
Leksand fick ut pucken, men det var ändå Bofors som hade öppnat klart bäst..

Efter 2 rejäla tacklingar på boforsare, en av Hulkkonen och en av Bibic, åkte Erkgärds ut för tripping och Bofors skulle få ett powerplay direkt i inledningen av matchen. Man skapade viss press och Leksand gjorde det onödigt svårt för sig, men lyckades ändå rensa. Bofors tog dock in pucken i zon igen och fortsatte pressa, men Leksand redde ut det och kunde bli fulltaliga och skapa tryck nere mot Mikael Andersson i Boforskassen.

Det ville dock inte riktigt släppa för leksingarna, Gråhns missade flera passningar och Luukkonen försökte slå en pass rakt genom slottet, som boforsare dock var där och stoppade.

Leksand fick i alla fall iväg ett farligt skott, Olimb, innan Bofors åkte på ett lagstraff för 6 man på isen.
Det var alltså PP för Leksand och man satte press direkt. Både Gråhns och Hempa sköt tätt utanför, men man fortsatte behålla tryck mot Boforskassen. Boforsarna var dock samlade och spelade bra box, kunde rensa och bli fulltaliga till slut.

Ollas sköt ett skott som Andersson fick problem med, men lyckades blockera. Bofors vann tillbaka pucken och sköt 2 skott som Galbraith styrde upp över plexit 2 gånger om.
Det var Bofors som hade det mesta av spelet, leksingarna såg inte alls ut att vara med på banan och Galbraith höll på att ställa till det för sig när han spelade helt fel bakom mål, men hann sådan tur var tillbaka för att rädda och en Boforsspelare åkte ut med knappa 3 minuter kvar av perioden. Dock åkte Olimb ut bara sekunder senare, så det blev spel 4 mot 4. Där var Luukkonen närmast att sätta pucken bakom Andersson, men lyckades inte med det och 0-0 stod sig efter den 1:a perioden.

Leksand inledde med några sekunder i BP i den 2:a perioden, men det klarade man av och var därefter riktigt nära på att sätta 1-0 bakom Andersson, men han styrde med nöd och neppe ut den pucken och istället var det Bofors som pressade på. Man såg fortsatt bättre ut än Leksand och skapade stor press nere mot Galbraith, som dock, precis som vanligt, var bra.

Till slut kunde man få ut pucken, men Andersén passade fel och Bofors kunde återigen kontra och bita sig fast i offensiv zon, ända tills Lidhammar åkte ut för en slashing och det istället var BP för Bofors.

Powerplayet var helt okej. Hempa sköt rakt på Andersson och Bergenström fick tag i en retur efter skott av Enström, men pucken gick utanför. Källström sköt så över och Bofors kunde till slut, efter rejäl press av Leksand reda ut det hela och bli fulltaliga, varefter man fortsatte att pressa på, precis som man hade gjort innan Lidhammar åkte ut.

Leksand lyckades dock väga upp spelet en aning och det böljade istället fram och tillbaka. Skott åt båda hållen, men inga större farligheter, ända tills Gråhns slet med en boforsare nere vid sargen, fick med sig pucken och lade den till Ollas. Han sköt direkt, men Andersson var där. Returen var dock Ken-André Olimb först på och slog trots allt in ledningspucken för Leksand i öppet mål, 1-0!

Känslorna kom upp till ytan efter målet och det var lite smågruffigt på flera ställen några gånger, innan Alen Bibic till slut åkte ut 2 minuter för roughing och Bofors fick ännu ett powerplay. Nu fick man dock inte alls lika bra press som tidigare, även om man sköt några skott mot Galbraith. Han blockerade dock och Leksand kunde rensa och bli fulltaliga, varefter en boforsare mycket väl kunde ha åkt ut för diving när han rundade Svedberg och sedan slängde sig, men ingen åtgärd för det, inte mot Svedberg heller.

Hempa fick helt öppet läge framför Andersson, men han höll den och blockerade. Bofors kunde kontra, men även Galbraith var tät. Spelet böljade fram och tillbaka, precis som det hade gjort tidigare under perioden. Båda lagen sköt skott i kontringar, men inga jättelägen och de båda målvakterna var fortsatt täta, Galbraith aningen vassare än Andersson eftersom att han än så länge hade hållit nollan.

Sista perioden började precis som den 2:a slutade, med mycket spel fram och tillbaka, skott åt båda håll, men inga större farligheter.

Så åkte Karlsson i Bofors ut och Leksand fick en bra chans att utöka sin ledning i powerplay. Det blev dock inget av det, för efter att Bofors snott pucken och kontrat 2 gånger hakade Hermansson upp en boforsare och åkte ut för det och det var spel 4 mot 4 i drygt en minut. Där hände det dock ingenting och Bofors fick ett litet PP, där man dock inte heller lyckades skapa någonting och även Leksand kunde bli fulltaliga, varefter Andersson fick göra en riktigt bra räddning på ett mycket farligt läge för Leksand, men han klarade det och Bofors vände spelet igen. Galbraith räddade dock återigen och så blev det återigen, precis som flera gånger tidigare under matchen, Hawaiihockey med skott åt båda håll, men inga vidare farliga sådana.

Bofors pressade dock på en aning och Leksand fick försvara sig. Man kontrade och domaren blåste, fastän att pucken inte var blockerad. Bergenström snodde åt sig den innan Andersson hann lägga handsken på den, men domaren blåste ändå. Synd där.
Åslin fick sedan ett jätteläge, men Andersson var bra i kassen och de sista minuterna tillhörde Bofors. Man pressade på rejält nere mot Galbraith, men han var tät och fick göra några riktigt bra räddningar.
Bofors försökte med allt, man tog timeout och Andersson lämnade kassen, men Galbraith och Leksand var omutliga och resultatet 1-0 stod sig och Galbraith fick därmed hålla sin 3:e nolla för säsongen, inför ögonen på blott 3059 åskådare, en riktigt dålig siffra tyvärr.

Tidigare under helgen tog Örebro tillbaka sin andraplats i tabellen genom att ta 2 pinnar uppe i Mora, när man vann efter sudden med 2-3. Det var samma siffror som Växjö slog Borås med, även det efter sudden, trots att Borås länge hade ledningen i matchen.
Troja tog en övertygande seger mot det andra bottengänget i tabellen, Tingsryd och är, som jag sa, över kvalsträcket, för 1:a gången den här säsongen tror jag. Där under finns nu istället Sundsvall och Tingsryd. Under söndagen blev det dock förlust för Troja, 2-4 hemma mot Borås, men 12:e platsen har man än så länge i sina händer.

Växjö fortsatte att försvara serieledningen under kvällen, 5-2 blev det hemma mot Mora, som efter sin toppform nu har kommit av sig en aning. ÄVen Örebro behåller sin plats i tabellen, ikväll blev det seger med 6-1 hemma mot Oskarshamn, som nog får se att tåget har gått för den här säsongen. Alla lag ovanför dem, utom Bofors då, tog nämligen poäng och tabellen är så jämn den bara kan vara.
Västerås tog klivet upp från 8:e till 5:e plats i och med kvällens storseger med 5-0 mot Malmö. Man har nu 73 poäng. Det är en poäng mer än både Almtuna, Mora och Malmö har. 3 lag på samma poäng alltså, 2 av dem ska till playoff. Det är med andra ord oerhört jämnt. Inte heller Rögle ska känna sig säker där på 4:e platsen med sina 76 poäng. Det kan gå snabbt här på slutet...

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0