Marginalerna återigen på fel sida...

Ännu en lördagsmatch i Tegera arena. Förra veckan var det Rögle som gästade, nu var det dags för serieledande Örebro, som fullkomligt har krossat allt och alla såhär långt i serien, att komma på besök. Det var också debut för Andreas Appelgren och Tommy Salo i båset för Leksand.
Noteras kan också göras att de lagändringar jag hade som rubrik för ett tag sedan, men som jag glömde skriva om, är tråkigt nog att Leksand har kommit överens med både Martin Karlsson, även internt känd som "Smedjebackarn" och Henric Andersén, som mest är ihågkommen för sin målgest mot Björklöven för några säsonger sedan, då han hoppade upp mot plexit, som gav vika och Andersén hamnade utanför rinken, att gå skilda vägar. Även Kenny Källström, internt känd som "Blackburn", har fått lämna klubben. Tråkiga besked måste jag säga. 3 unga spelare, som alla kan spela riktigt bra när de är på topp. Martin Karlsson speciellt, som alltid är där och stör efter avblåsning och alltid hade en tendens att näta just mot Malmö.

Istället för dessa 3 spelare har man nu plockat in Patrik Hersley, som kommer från Modo, där han dock inte har fått så mycket speltid. Förra året var han bekant i Malmö och gjorde då ganska bra ifrån sig. MrMadhawk, som har väldigt god insyn i Malmö och deras organisation, menar att Hersley är en bra spelare att ha med i sitt lag när det går bra, men att han kan bli en börda om det går mindre bra. Så vi hoppas helt enkelt att det går bra för både Hersley och Leksand.

Första testet var då under lördagen, när Örebro som sagt gästade Leksand och Tegera arena. Det var en mycket fartfylld och intensiv inledning av matchen, där Leksand pressade på bra direkt, men där Örebro kunde stabilisera vågskålarna litegrann efter några minuter. Det var dock fortsatt Leksand som skapade de flesta chanserna, men Dahlberg i Örebrokassen var mycket stabil och säker. Det var dock Hanses i Leksandskassen också, men fick ändå kapitulera efter drygt 8 minuters spel, när nyförvärvet för Örebro, Daniel Åhsberg, från Växjö, kunde skjuta in 1-0 för Örebro.

Leksand fortsatte dock att pressa på bra och hade flera fina chanser, men Niklas Dahlberg stod som en mur i Örebrokassen, trots bra blåvit press mot honom. Även Hanses gjorde det bra i Leksandskassen, men hade fått släppa en puck förbi sig inför 2:a perioden.

En 2:a period som Örebro började bäst. Man fick också utdelning. Ett skott som Hanses nog egentligen borde ha tagit. Lite otur där, men 0-2 stod det trots det på tavlan.

Örebro fortsatte att trycka på och fick ett riktigt bra powerplay, när Timander åkte ut. Hanses agerade dock vägg och Leksand kunde, med vissa svårigheter, klara av det hela och själva få ett PP, där man, för ovanlighetens skull, spelade riktigt bra. Snabbt spel med hög press. Dahlberg agerade dock även han vägg, men Leksand fick ännu ett PP, precis efter att Adolfsson kommit in på isen, och då tog det knappt 1 minut innan Filip Forsberg kunde slå in reduseringen för Leksand, rakt upp i krysset! Hersley fick dessutom assist på det målet, i sin 1:a match för de blåvita, bra start!

Det var dock inte slut där. Bara minuter senare gjorde Pelle Prestberg ett lika snyggt mål han. Rakt upp i krysset bakom Dahlberg och det var utjämnat, 2-2!

En riktigt bra och svängig match med chanser åt båda håll. Nu var det dock Leksand som hade momentum, som Strumpan skulle ha sagt. Man pressade på riktigt bra och gav inte Örebrospelarna någon arbetsro. Man pressade på rejält för ett ledningsmål, och skulle så också få. Efter drygt 15 minuter i perioden drog Jens Bergenström iväg ett skott, även det rakt upp i nättaket bakom Dahlberg och vi hade, för 1:a gången i matchen, Leksandsledning, 3-2! Tegera arena kokade!

Glädjen blev dock kortvarig. Bara minuten senare kunde Daniel Åhsberg göra sitt 2:a mål för dagen och det var återigen utjämnat, 3-3.

Sista perioden inleddes med att Henrik Löwdahl åkte ut efter 30 sekunder och gav Leksand ytterligare ett PP, där man träffade stolpen och var ruskigt nära ett ledningsmål. Dahlberg var dock fortsatt tät och örebroarna klarade av det hela, med andan i halsen. Leksand fortsatte dock att trycka på, men pucken ville inte in i mål bakom Dahlberg. Istället var det f.d. leksingen, Jared Aulin, som var nära på att ge Örebro ledningen, när Leksand slarvade till det i försvaret. Det var också vid slarv som man skulle ta ledningen, genom Stefan Warg, efter drygt 7 minuters spel. Vi hade återigen bortaledning, 3-4.

Knappa minuten senare kom också 3-5, när Johan Adolfsson överlistade en annars mycket stabil Erik Hanses i Leksandskassen.

Efter de båda målen var det Örebro som hade tagit tag i taktpinnen litegrann. Man skapade gång på gång farligheter framför Hanses, men han var stabil och släppte inga puckar förbi sig. Istället kunde Leksand återta komandot en stund senare och med knappt 4 minuter kvar att spela kunde Filip Forsberg göra sitt 2:a mål för kvällen och det var 4-5!

Man tog timeout och plockade Hanses. Publiken gjorde sitt för att försöka lyfta laget till ett mål. Med andra ord var det rejält drag i Tegera arena. Tyvärr åkte man på en utvisning med knappt 2 minuter kvar att spela. Hanses var tillbaka i mål för att förhindra ett ytterligare Örebromål. Det lyckades, men Örebro lyckades också hålla undan och kunde vinna matchen med 5-4. En match som kunde ha slutat precis hursomhelst. Leksand spelade en mycket bra hockey. I mål stod 2 giganter. Det som fällde avgörandet var en liten, liten tabbe av Hanses, som annars var grymt stabil, och ett målfarligt Örebro, som nästan har gjort 20 mål mer än 2:an i den tabellen.

Oskarshamn - Troja 3-1

Ruskigt starkt av både Borås och Sundsvall att plocka poäng i de matcherna. Borås 3:a innebär att alla lag i serien nu är över 20 poäng.

Kampen kring sträcket hårdnar också, samtidigt som Örebro och Bofors drar iväg i toppen av serien. 66 resp. 62 poäng har man, följt av Västerås på 53 där bakom. Leksand är 4:a med 50 poäng. Man har alltså 16 poäng upp till serieledning. Ser man 16 poäng bakåt hamnar man på 34 poäng, vilket är på 9:e platys i tabellen, precis före Troja, som ligger 10:a på 32.

Leksand - Brynäs 2-7

Tyvärr tappar man allt i sista perioden, som man förlorar med 4-0. Annars var det en ganska jämn match.

J18:
Falu IF - Leksand 0-11

J18 hade däremot lekstuga mad Falu If. Periodsiffrorna skrevs till 0-2, 0-4 och 0-5. Starkt jobbat där!