Fin seger mot Västerås

En riktig sexpoängsmatch var det som stundade under lördagen. Västerås, 3:a i tabellen med 57 poäng. Leksand 4:a med 53. Vid Leksandsseger skulle det alltså bara skilja 1 poäng mellan lagen. Vid Västeråsseger 7 poäng.

Pelle Prestberg, som inte har fått formen att stämma hittills under säsongen, och Jensa Bergenström, saknades båda under matchen. Erik Hanses vaktade kassen och på läktaren fanns Superstars, som redan innan match eldade på riktigt bra. Kanske var det stödet från läktaren, trots bortamatch, kanske var det något Salo sagt innan match, kanske var det ett "nujävlartarvidetta", kanske var det något helt annat, men bara efter drygt 3 minuters spel var Lasse Johansson i Västeråskassen överlistad av ingen mindre än Patrik Hersley. Han rundade ena backen, höll inne med avslutet och lyfte snyggt upp pucken i nättaket bakom Johansson och vi hade en mycket skön Leksandsledning med 1-0!

Leksand fortsatte att agera riktigt bra och kom med det ena anfallet bättre än det andra. Lasse Johansson var dock med i mål och räddade dem alla, trots fina chanser, som man nästan inte såg alls mot Borås senast, bara för att dra en jämförelse. Med andra ord var det inledningsvis som ett helt nytt lag som fanns ute på isen här jämt mot 2 dagar tidigare.

Leksand fortsatte att hålla taktpinnen, men tappade den litegrann när unge Fredrik Händemark åkte ut och Västerås fick PP. Man tryckte på riktigt bra mot Hanses och kviteringen var riktigt nära vid några tillfällen, men leksingarna klarade av det och blev fulltaliga igen. Då kom kviteringen. Kinisjärvi slog in en puck som hamnade i slottet framför Hanses, ett bra avslut, inte mycket att göra för Hanses.

Leksand var dock nära på att återta ledningen, när Gabbe Karlsson sköt ett skott som Lasse Johansson lämnade retur på. Där var Filip Forsberg, men Johansson var snabb och greppade även den pucken, liksom Rynos skott några sekunder senare. Trots det, mycket bra spel av de blåvita.

Västerås tog dock över totalt i inledningen av mittenakten. 2-1 var ruskit nära flera gånger om, men Hanses och övriga leksingar hade viss tur med studsande puckar, ramträffar och annat. Man åt sig dock in i perioden ju längre den gick och trots ett boxplay ville pucken inte in bakom Hanses för Gurkorna, som inte hade marginalerna riktigt på sin sida. Istället var det Leksand som skapade chanser och Jakob Blomqvist var ruskigt nära på att ge gästerna ledningen, men Lasse Johansson hade lite tur och mycket skicklighet som räddade honom och övriga Västerås.

Sista perioden inleddes dock klart mer avvaktande än de båda tidigare. Dock med en liten fördel för Västerås, men inte mycket. Leksand åt sig dock ännu en gång in i perioden ju längre den fortskred och Jakob Blomqvist prickade stolpen efter knappt halva perioden. Därefter fick man också powerplay, ett sådant som faktiskt var ganska bra och där Lasse Johansson återigen hade lite tur med sig. Man fortsatte dock att trycka på efter att man blivit fulltaliga. Jon Knuts sköt tätt över ribban och sedan lyckades Michael Rafl slå in ledningspucken för Leksand, efter en retur av Johansson, knappa 5 minuter från slutet!

Man kunde alltså vänta sig en rejäl Västeråspress och den kom också. Inte nog med det, Jakob Blomqvist åkte ut för puck out med 1:59 kvar att spela. Västerås tryckte fast pucken i anfallszon och plockade målvakten. Leksingarna kämpade och slet dock frenetiskt för att klara av det hela, samtidigt som Hanses gjorde några riktigt bra räddningar och man kunde, efter stor dramatik och flera bra chanser för Västerås mot slutet, greja det hela och plocka med sig 3 mycket, mycket viktiga poäng hem till Dalarna!

Övriga matcher i helgen slutade såhär:
Fredag
Almtuna - troja 1-3
Bofors - sundsvall 6-2

Ingenting fungerar för Almtuna. Snacka om en bottensäsong. Trots 0 poäng i Karlskoga är Sundsvall bara 2 poäng bakom Uppsalagänget i tabellen.

Lördag
Malmö - Tingsryd 1-2
Mora - Södertälje 0-2

Starkt av SSK att hålla nollan för 2:a matchen i rad.

Malmö offentliggjorde tidigare under dagen att Leif "Strumpan" Strömberg omedelbart får lämna sin post som huvudtränare för klubben. Istället tar ass. tränare, Ulf Taavola, över laget för resten av säsongen. Det hjälpte dock inte under lördagen och Tingsryd tog även de 3 mycket viktiga poäng och seglar därmed ifrån bottenträsket ytterligare.

Söndag
Borås - Oskarshamn 2-3
Troja - Bofors 4-3

En grym vändning av Troja, som vände 0-3 till 4-3 på drygt 3 minuter. Starkt! Ruskigt starkt!

Div 1:
Grupp A
Boden - Kiruna 0-4
Björklöven - Klemensnäs 6-2

Grupp B
Ånge - Örnsköldsvik 2-3
Sollefteå - Kramfors 6-4
Östersund - Njurunda 12-1
Härnösand - Kovland 2-3

Det som drar blickarna till sig är ju Östersunds totala kross av Njurunda. Starkt!

Grupp C
Tierp - Enköping 6-1
Borlänge - Ore 7-6 str
Lindlöven - Hudiksvall 4-1
Söderhamn - Falu IF 3-6
Hedemora - Surahammar 4-3

Grupp D
Nacka - Visby 1-0 SD
Wings - Huddinge 5-4
Åker/Strängnäs - Vallentuna 4-1
Värmdö - Järfälla 1-8
Nynäshamn - Nyköping 2-5

Grupp E
Gislaved - Mariestad 6-3
Skövde - Kumla 4-5
Grästorp - Vita hästen 1-6
Mjölby - Vimmerby 6-2
Tranås - Arboga 3-4

Starkt av Gislaved där! Starkt även av Mjölby att slå tillbaka säsongens överraskning, Vimmerby, med hela 6-2.

Grupp F
Kungälv - Halmstad 1-2
Olofström - Karlskrona 4-2
Kallinge - Nybro 3-4 str
Pantern - Mörrum 5-2
Helsingborg - Kristianstad 1-3

Poängtapp för Kallinge. Känns inte som det sker så ofta. Man har varit riktigt bra under hösten.

Ett riktigt toppmöte i Olofström också, där hemmalaget drog längsta strået mot en av de kommande konkurenterna till Allettan senare i vår, Karlskrona.

J20:
Djurgården - Leksand 2-1

J18:
Leksand - Bofors 3-4

Inga vidare resultat för J18 och J20, men desto bättre för nedanstående...

Riksserien:
AIK - Leksand 1-2


Tar jag inte helt fel är det 1:a gången någonsin Leksand slår AIK. Riktigt starkt och ett stort grattis där!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0