Chans att ta direktplatsen igen

2011 års näst sista match, borta mot Oskarshamn.

Efter julledigheten var det Oskarshamn som öppnade bäst, Leksand såg lite bleka ut i inledningen, men tids nog kom man in mer och mer i matchen, jobbade bra och gav inte Oskarshamn några ytor att jobba på. Dock skulle det ändå bli hemmalaget som tog ledningen, när Morten Poulsen fick tag i en retur från Hanses, som annars hade öppnat tryggt och stabult, och slog in 1-0 för Oskarshamn efter drygt 8min.

Replikeringen på det skulle dock inte låta vänta på sig. Knappa minuten senare utnytjade Lucas Sandström ett litet misstag från Oskarshamn och stänkte snyggt in kviteringen bakom Alexander Bengtsson i Oskarshamnskassen!

Efter målet var det dock Oskarshamn som tryckte på mest nere mot Hanses, men denne var bra med och släppte inga puckar förbi sig. Oskarshamn fortsatte dock att pressa på och det bleb inte sämre av att Bödker åkte ut för Leksand, med drygt 2min kvar av perioden. Som oftast gjorde leksingarna dock ett bra BP och redde ut det hela. 1-1 var ställningen efter 1 period.

En väldig hawaiihockey var det i inledningen av 2:a perioden, dock med ett litet övertag för Oskarshamn, vilket blev tydlogare och tydligare för varje minut som gick och efter drygt 8min, igen, skulle man återta ledningen, när Math Ryan sköt, ett skott som Rodman styrde in bakom Hanses.

Bibic skulle få 2+10 efter en mindre schyst grej på en oskarshamnare, men Oskarshamn åkte själva på en utvisning så att det blev spel 4 mot 4. Sedan åkte dock Ryno på ytterligare en utvisning för Leksand och Oskarshamn fick spela 4 mot 3 i 10 sekunder, innan Leksand återigen var 4 man på isen. Inte heller i det efterföljande powerplayet för Oskarshamn lyckades man åstadkomma några större farligheter, men precis efter att Leksand blivit fulltaliga kunde ändå Oskarshamn utöka ledningen till 3-1, något tursamt.

Leksand fick sedan ett jätteläge att återigen snabbt replikera, men icke. Inte heller under det följande powerplayet hade man turen med sig. Domaren ringde på en puck, som möjligen var ine, men icke. 3-1 stod sig alltjämt och så också perioden ut.

Sista perioden inleddes ganska likt den 2:a, det var mycket kontringar och hyfsade avslut, men inga mål. Lagen bytte chanser med varandra, men inga giftigare avslut. Chanser och chanser föresten, skott på mål kanske är mer passande, för det var inga farligare skott man fick till, varken Oskarshamn eller Leksand. Inte förrän Joakim Hagelin fick en pass av McGrath och kunde trycka in 4-1 för Oskarshamn, drygt 5min från slutet.
Leksand skulle dock få ett tröstmål. Med 1:59 kvar av matchen sköt Jens Bergenström in 2:an för Leksand och det var 4-2!

Det stannade dock inte där, för Oskarshamn skulle få in ytterligare ett mål bakom Erik Hanses i Leksandskassen. Eller ja, han var ute i båset då, för man plockade nämligen honom, men som oftast gick det inte och med 7 sekunder kvar av matchen kunde Uotila skjuta 5-2 för Oskarshamn, som vann rättvist denna kväll. Det var inget snack om saken och Västerås fortsätter därmed att posera på 3:e platsen i tabellen. Dock 3 mycket viktiga poäng för Oskarshamn i kampen om playoffplatserna.

Bofors - Borås 6-0
Sundsvall - Örebro 2-5
Troja - Malmö 3-1
Rögle - Mora 2-3 str
Almtuna - Västerås 3-2

Bofors övertygar. Rejält. Även Örebro ångar på och inget tycks kunna stoppa båda dessa lag den här säsongen. Starkt även av Almtuna att ta en 3:a mot Västerås, 3 mycket, mycket viktiga poäng där.