Tuff hemmamatch mot Rödhökarna!

En riktig stormatch i Tegera arena. Leksand - Malmö. Morten Green och P-A Lundström i Malmö som har spelat i Leksand. Ingen i Leksand som har spelat i Malmö.

Det var Leksand som tog hand om 1:a tekningen. Lotvonen sköt från mittzonen, men inga större problem för Markus Svensson i Malmökassen. Galbrait fick däremot vissa problem med 1:a skottet, från Nichlaz Hardt. Malmö fortsatte att trycka på när Urbas sköt, men Galbrait blockerade.

Just ovan nämnde Morten Green åkte ut för tripping och det var PP för Leksand. Det var dock inget att hänga i julgranen, Malmö rensade gång på gång och man fick inte till något tryck alls mot Markus Svensson nere i Malmökassen.

Malmö var, efter att man blev fulltagliga, nära 0-1, men en Leksandsklubba hann emellan. Det var dock Malmö som hade det mesta av spelet och det var också de som skapade mest chanser. Därför blev det en extra stor kalldusch för Malmö när Jussi Pesonen passade Stefan Erkgärds, som sköt och Daniel Hermansson var där på returen och slog in 1-0 till Leksand!

2-0 var sedan nära direkt, men Mackan Svensson lyckades till slut blockera. Malmö kontrade istället 2 mot 2 efter teken, men leksingar lyckades bryta och Andersén sköt ett skott som gick tätt utanför stolpen.
Stefan Erkgärds hade som sagt öppnat bra i matchen. Nu fick han fritt läge, men precis som Leksandsklubbor hann ivägen för Malmöskottet i början av perioden, precis på samma sätt hann Malmöklubbor ivägen för skottet nu.

Victor Rask bjöd sedan på en riktig delikatess när han passade Jon Knuts med en riktigt snygg passning, men det blev inget av det. Ollas rundade sedan flera Malmöiter, men så blev det en passning för mycket, annars hade det varit mål där.

Malmö kontrade, men Galbrait var bra med med benskyddet. Leksand kontrade och tryckte på för 2-0, men Svensson var bra med i målet och räddade både skott, retur, skott och skott från Hägga.
Malmö sköt så en icing och var nära på en till, men domaren visade Wash out. istället kom Leksand i anfall och återigen var det en retur från Markus Svensson som Ken-André Olimb var där på och slog in 2-0 till Leksand, 41 sekunder från slutet av perioden!

Leksand började även den 2:a perioden på ett föredömligt sätt. Man pressade på rejält mot Markus Svensson. Man fick flera kanonlägen på kort tid, men Svensson var med bra. Dock var komunikationen mellan honom och Malmöbackarna inte den bästa och leksingar fick ganska enkelt tag på pucken. Bergenström sköt utifrån, men skottet gick tätt utanför. Malmö slog mest ifrån sig, men så kom man plötsligt 2 mot 1, Söderberg passade Hardt som slog in 2-1 bakom Galbrait. Från ingenstans.

Malmö pressade sedan på för 2-2, men Galbrait var bra med i målet. Markus Svensson hade lite tur när han räddade med axeln. Ollas fick sedan ett bra läge, men Malmö lyckades bryta.
Pesonen var het och försökte få in returen efter Hempas skott, men Markus Svensson blockerade. Pesonen var därefter där igen, med ett ruskigt tungt skott.

Patrik Norén åkte ut för tripping, men inte heller Malmös PP var något av större värde. Leksingar rensade gång på gång och när Norén återigen var tillbaka inne på isen var han nära friläge, men hanns tyvärr ikapp av Malmöbackar.

Sista minuterna av perioden bjöd på Hawaiihockey på hög nivå. Spelet böljade fram och tillbaka, men inget av lagen fick till några större farligheter.

Anton Blomqvist drog iväg ett kanonskott precis i inledningen av sista perioden, men det gick utanför. Åslin försökte sedan runda kassen, men lyckades inte peta in pucken.

Morten Green åkte ut igen och Leksand fick spela powerplay. Tyvärr fick man inte till det nu heller. Malmö spelade mycket bra BP, men Leksand lyckades dock trycka på lite mot slutet av powerplayet. Svensson gjorde en snygg räddning efter skott av Hägga, varpå man sköt utanför. Malmö blev fulltagliga, men Leksand fortsatte att pressa på. Svedberg sköt över och så gjorde Svensson återigen en kanonräddning när Rask sköt. Skottet tog rakt i masken på Svensson och han blev lite groggy.

Malmö orkade trycka tillbaks en aning, Weihager sköt och så var Thomas Larsson ruskigt nära kvitering när han fick en sidledspass, men Galbrait hann dit och blockerade pucken!

Leksand fortsatte dock att trumma på. Knuts var nära mål, men Svensson höll tätt. Andersén sköt, men Svensson räddade igen. Olimb sköt över.

Hermansson åkte ut och Malmö fick chansen i powerplay, men Leksand slog ifrån sig bra. Man fick t.o.m. så när till en kontring, men Malmöspelare stoppade. Andersén krigade ut pucken och Malmö kunde inte etablera tryck.

2-2 hängde dock i luften. Leksand blev fulltagliga, men Jan Urbas åkte runt hela Leksandsförsvaret, men Galbrait räddade. Sedan styrde man tätt utanför.

Efter viss Malmöpress kom Leksand återigen upp i banan. Pesonen försökte sig på en fräckis, men det gick inte. Hermansson snurrade och trixade och fick till slut iväg ett skott, men inget mål där heller.

Malmö skulle få ännu ett läge i PP, när Hulkkonen åkte ut för en billig slashing. Dock var det Leksand som gjorde mål. Jesper Ollas bröt på blå och fick friläge och satte pucken mellan benen på Markus Svensson, 3-1!

Malmö gav sig dock inte. Man sköt tätt över och tätt utanför, men inte i mål. Knuts fick friläge när Malmö satsade allt framåt, men tacklades omkull och åkte in i Markus Svensson. Straff? Nej.

Spel 5 mot 3 för Malmö blev det när Lotvonen åkte ut och man pressade på. Man sköt skott på skott, men Galbrait var bra med och tog det mesta. Malmö pressade och pressade, sköt och sköt. Svensson lämnade kassen och man pressade på ännu mer. Jon Knuts försökte slå pucken i öppen kasse, men den tog i burgaveln. Malmö fortsatte att trycka på, men så lobbade Bergenström, från egen zon, i mål och det var 4-1 och saken var klar!

Övriga resultat var också lite överraskande. Örebros segersvit bröts äntligen när Västerås, av alla lag, slog dem hemma i Bern arena med 0-2. Även Växjö tappade poäng när man vann i sudden hemma mot Bofors med 4-3.
Oskarshamn fortsätter att vinna. Nu slog man Borås borta i en målrik historia med 4-5. Även Mora fortsätter, efter sin oerhört dåliga start, att vinna. 3:e raka segern blev det nu, hemma mot Tingsryd med 3-1 och Almtuna slog Troja nere i Ljungby, något man inte bara gör sådär, med 1-4. Till sist slog Sundsvall, ganska överraskande, Rögle med 2-3.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0