Toppmöte!

Hemma i Tegera arena, mot laget som har inlett serien så fantastiskt bra och har överraskat många, Örebro.
Förra året var man ett mittenlag, i år ett topplag. Det skulle alltså inte bli någon lätt uppgift för oss vita och blå.

Leksand öppnade dock bäst och Bergenström var nära mål direkt när han försökte gå köksvägen, men Zajkowski var där och räddade något turligt. Sedan var det i alla fall mål och det var Johan Hägglund som bröt in från kanten och stänkte upp pucken i krysset bakom Zajkowski och det var tidig Leksandsledning, 1-0!

Det var en händelserik inledning, för strax därefter var Örebro först nära 6 man på planen och sedan kvitering, men en leksing lyckades rädda på mållinjen.

Leksand fortsatte så att pressa och trycka på bra, men så slarvade man i försvaret, vilket gav Örebro ett jätteläge. Sådan tur var gick skottet utanför. Pesonen var istället nära på att utöka ledningen när han sköt tätt över, ett stenhårt skott. Ollas lade sedan på mål, både Olimb och Bergenström var där, men ingen av dem fick tag på pucken.

Örebro var sedan återigen ruskigt nära en kvitering, men Galbrait, som även fick förtroendet att stå denna matchen, fick precis ut ett benskydd och räddade, varpå Örebro drabbades av en utvisning och det var PP för Leksand.

Powerplayet var dock inte bra alls. Örebro rensade och man slog icing.
Mot slutet av PP:t fick man lite tryck, men inget större tryck och Örebro kunde reda ut det utan några större problem.

Leksand var dock nära 2-0 när båda juniorerna Rask och Knuts sköt, men Zajkowski räddade båda 2. Galbrait fick även han göra ett ingripande några sekunder senare när Örebro fick en dubbelchans, men han lyckades rädda båda 2 även han.

Spelet blev sedan en aning avvaktande i några minuter, innan Leksand återigen tog tag i taktpinnen och pressade på. Zajkowski räddade först ett skott/styrning från Pesonen, som hittills har varit ganska osynlig i år måste jag säga, och sedan ett skott från Norén, som han blockerade med vissa problem.

Leksand tryckte på. Örebro kontrade dock, Orrsten fick ett jätteläge, men Galbrait räddade! Ännu ett jätteläge för samme Orrsten, men Enström jobbade hemåt på ett föredömligt sätt och Orrsten missade skottet.

Örebro dumpade in pucken direkt i 2:a perioden, men Leksand tog hand om den. Man kontrade och Knuts sköt, men på täckande klubba. Svedberg tog skott därefter, rakt på en örebroare.

Leksand åkte sedan på ännu en utvisning och det var spel 5 mot 3 för Örebro, efter att ovan nämnde Enström åkte ut i slutet av 1:a perioden.
Örebro tryckte på ganska bra i powerplay, men Galbrait räddade skott efter skott. Per Edblom sköt, men klubban gick av och leksingar kunde rensa. Inte Edbloms dag denna dag. I 1:a perioden hade han nämligen även missat 2 jättechanser med i princip öppet mål. Man lyckades dock kvitera när Galbrait räddade ett skott, som gick rakt ut till Sjödell-Wiklander, som bara hade att slå in kviteringen.

Pesonen tog skott direkt efter tekning nere hos Zajkowski, men örebroare täckte det. Samme Pesonen spelade sedan pucken rakt till Palmebjörk i Örebro, men han missade från slottet. Istället åkte han ut och det var powerplay för Leksand. Örebro gjorde det dock återigen väldigt bra i boxplay och Leksand kom inte till några skott alls. Inte förrän mot slutet av powerplayet, precis som i 1:a perioden, då Lotvonen drog iväg ett stenhårt skott rakt i magen på Zajkowski. Han sköt igen, men Zajkowski räddade, men fick vissa problem med returen, men inget mål och Örebro var fulltagliga.

Leksand tog timeout och åkte sedan på en utvisning. Strax innan hade dock en örebroare gjort sig skyldig till en utvisning, men den missade domaren. Det var alltså PP för Örebro, men Fredrik Orrsten tappade pucken som sista man och Ollas fick tag i pucken och satte 2-1 bakom Zajkowski, i boxplay!

X-leksingen, Markus Weinstock, sköt sedan ett skott innan Leksand blev fulltagliga, men då fortsatte Leksand att trycka på. Åslin satte in en klockren tackling och Örebro åkte på en utvisning när Bergenström var nära på att nå en retur från Zajkowski strax framför mål.

Den här gången tryckte man på ganska bra. Olimb sköt i burgaveln och Rask sköt ett skott som Hägglund styrde, men Zajkowski blockerade. Lotvonen sköt stenhårt i ribban och Svedberg sköt x2.

Örebro redde dock ut det hela och kontrade istället efter att man blev fulltagliga. Galbrait var dock bra med i mål och räddade även det. Örebro fortsatte att kriga och fick utdelning några minuter senare när Adolfsson krigade in 2-2 bakom Galbrait.

Leksand sköt ett skott som styrdes på en klubba så att Zajkowski fick lite problem med den, men lyckades hålla den. Därefter tacklade Andersén den andre X-leksingen i Örebro, Markus Jonasén, så hårt att plexit bakom Zajkowski gick sönder. Man fick bryta för paus lite tidigare än vanligt, för att sedan spela klart perioden innan man började den sista perioden.

De sista 2 minuterna av 2:a perioden bjöd på ett jätteläge för Örebro som man missade och ett skott av Rask i stolpen.

Sista perioden, efter att lagen bara hade bytt sida, inleddes i BP för Leksand. Örebro fick dock inte alls till det och Leksand rensade utan några större problem. Sedan var det Ollas tur att missa öppet mål från nära håll. Norén sköt sedan 3 skott, som alla 3 tog på täckande örebroare. Båda lagen fortsatte att byta chanser med varandra och så blev Andersén överkörd och åkte in i Zajkowski. Ingen utvisning där. Smått parodiskt med tanke på hur det tidigare hade sett ut under matchen och vilka utvisningar som då hade tagits. Därefter var det Galbraits tur att bli påkörd. Då brast det för Kenny Källström, som flög på Andersson i Örebro och gab honom några rejäla smällar. Båda 2 åkte ut, men det blev faktiskt powerplay för Leksand, då Andersson fick 2+2.

Man snurrade på bra i powerplay och Ollas missade återigen nästan öppet mål efter en crosspass.

Powerplayet varade i knappa minuten, för därefter åkte Enström ut efter att ha hakat tag i en örebroares klubba. Hade han inte gjort det hade det varit friläge.

Spel 4 mot 4 alltså. Där var det Örebro som pressade på mest och var mycket nära 2-3, men Galbrait räddade till slut.

Örebro var återigen nära ett ledningsmål efter att båda lagen blev fulltagliga, men Sjödell-Wiklanders skott tog i ribban. Leksand vände och sköt några skott som Zajkowski blockerade.

Mot slutet av perioden var Örebro återigen nära 2-3, men skottet gick utanför. Åslin fick så ett jätteläge, men Zajkowski var följsam och räddade. Det blev dock powerplay för Leksand de sista 1:10 av matchen och man pressade på riktigt bra, fick många fina lägen och det var väldigt nära 3-2, men inget mål där och förlängning väntade.

Där fortsatte Leksand att trycka på den 1:a minuten, men så kom Örebro tillbaka en aning och spelet jämnade ut sig, innan Örebro tog över och var ruskigt nära ett avgörande. Ollas åkte ut för slashing och Örebro fick ett gyllene läge att avgöra med dryga minuten kvar av sudden. Man pressade på bra och sköt ett skott i masken på Galbrait, men närmre än så kom man inte och säsongens 1:a straffavgörande väntade.

Där inledde Örebro med Markus Weinstock. Han missade.
Därefter var det Jussi Pesonen. Han sköt i mål!
Nästa skytt för Örebro, Palmebjörk. Han sköt utanför.
2:a skytt för Leksand, Bergenström. Mål igen och 2 poäng var säkrade!

I och med den poängen gick man förbi Örebro i tabellen. Man har samma poäng, men Leksand har +2 på Örebro i +/-.
Leder tabellen gör dock Växjö, trots att man faktiskt tappade 2 poäng hemma mot Sundsvall i fredags när Norrlandslaget vann med 4-3 efter straffar. Därefter förlorade man med hela 7-0 borta mot Borås under söndagen och det var väl inte lika kul. Borås som har kommit igång nu de senaste matcherna. 7-0 mot Sundsvall, 4-3 efter straffar mot Västerås i fredags och 4-0 hemma mot Bofors i onsdags. 2 raka hemmanollor alltså. Starkt!
Bofors som i sin tur reparerade missen nere i Borås genom att slå Mora med 5-1 hemma i Nobelhallen under lördagen. Mora som öppnade fruktansvärt svagt i serien för att sedan komma igång lite och nu ha avstannat igen.

I tabellen så ser vi som sagt att Växjö fortfarande leder serien med 24 poäng. 2 före både Leksand och Örebro. Sedan ligger faktiskt Oskarshamn fortfarande 4:a med 19 poäng och dessutom en match mindre spelad. Vinner man alltså där kan man gå upp på samma poäng som både Leksand och Örebro. Västerås, Malmö och Rögle följer därefter på 16 poäng och så Almtuna 2 poäng bakom på 8:e plats, men även de med en match mindre spelad. Sedan har Borås klättrat från sin jumboplats man hade innan i onsdags, till en 9:e plats, med 13 poäng, istället för 5. Mora är uppe på 12 poäng nu, samma som förhandsjumbon, Sundsvall. Bofors har nu lyckats klättra över sträcket för kval neråt och har nu 10 poäng, 3 före både Tingsryd och Troja, som nu är under sträcket.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0