Svåraste bortamatchen i grundserien

En av 2, nere i Malmö. Leksand har inte tagit 3 poäng nere i Malmö sedan i november 2002, alltså ungefär 8 år sedan. Var det dags nu?

Leksand vann första tekningen och Olimb fick iväg 1:a skottet ner mot Mackan Svensson i Malmökassen. En Malmöback var dock emellan och Malmö kontrade. Pesonen jobbade hemåt bra och fick återigen tag i pucken.
Malmö fick sedan ett kanonläge, men Galbrait räddade något tursamt med axeln, varpå David Åslin och Patrik Norén fick varsin chans, men båda skotten täcktes undan av Malmöbackar.

Precis när Leksand var på väg att etablera ttryck åkte Hulkkonen ut och man fick istället spela boxplay. Det gjorde man dock på ett bra sätt. Galbrait räddade 1:a skottet från landsmannen Green och så slarvade Malmö. Leksand fick en jättechans när Olimb sköt och Bergenström var där på returen, men skottet gick utanför.

Leksand tog över spelet en aning efter att man blev fulltagliga och fick iväg några hyfsade skott mot Svensson, men han var stabil i mål och plockade dem alla. Istället var det Malmö som var nära ledningsmålet, men Galbrait räddade styrningen från Urbas. Så försökte Alvarez få in ledningspucken bakom Leksandskeepern, men han höll tätt och räddade även Söderbergs nästkommande skott.

2:a perioden inleddes bäst av Leksand, där Ollas sköt 1:a skottet och Alcén fick en fin pass på det 2:a, men Svensson var bra med på båda 2 och räddade. Sedan var det dock slut på turen för Rödhökarna när man inte fick ut pucken ur egen zon och Bergenström kunde lägga pucken till en fristående Ollas, som bara hade att slå in 0-1 till Leksand!

Kort därefter åkte Norén ut och det var BP igen. Weihager sköt ett direktskott på tekning, men Galbrait var med på den. Leksand fortsatte att göra det bra. Man höll pucken innom laget och fick tiden att gå. Malmö kom inte till några vidare farligheter och Leksand kunde reda ut det hela utan några större bekymmer.

Efter att man blev fulltagliga fortsatte man att trycka på mot Svensson och Olimb var nära 0-2 när han fick pucken i slottet, men tog för lång tid på sig och chansen rann ut i sanden.
Malmö slog mest ifrån sig och Leksand jobbade bra.

Så tände det till rejält. Andersén fick nästan ett friläge, men tappade pucken, som istället gick till Söderberg, som fick ett friläge, men Galbrait slajdade ut och räddade! Så vände Leksand igen, Victor Rask fick ett bra läge, men skottet gick upp i skyddsnätet. Norén fick iväg en riktig projektil, men Svensson höll den.

Malmö tog över mer och mer och tryckte på för en kvitering, men Leksand gjorde det bra och försvarade sin ledning på ett bra sätt. Mitt i det hela utökade man också till 0-2, när Åslin gick runt Svensson och Martin Karlsson, som ju brukar göra mål på Malmö, slog in returen.

Malmös förstaline med Söderberg, Matsson och Hardt körde nästan konstant de sista minuterna av perioden, men Leksand låste fast pucken nere i offensiv zon och kunde gå till periodpaus med 0-2.

Sista Perioden började lite avvaktande. Leksand slog ifrån sig och bjöd inte på någonting gratis.
Så åkte Damgaard ut och Leksand fick sitt 1:a powerplay i matchen. Där kom Ollas fri, men fick inte med sig pucken riktigt och krockade istället med Svensson. Därefter slarvade man och Malmö var istället nära en reducering, men Galbrait blev omkullåkt och spelet blåstes av.

Powerplayet var inte bra och Malmö blev fulltagliga. Leksand fortsatte att bevaka och var betydligt närmre 0-3 än Malmö var 1-2. Lundström fick iväg en fösare mot Galbrait som han plockade enkelt, varpå Olimb fick iväg ett farligt skott, som dock gick strax utanför Svenssons ena stolpe.

Morten Green sköt ett bra skott som Galbrait fick lite problem med och Malmö fortsatte att trycka på. Leksand blev mer och mer tillbakatryckta, men gjorde det fortsatt bra och slog mest ifrån sig, gav fortfarande ingenting gratis. Söderberg sköt rakt i magen på Galbrait och Nichlas Hardt fick ett jätteläge, men Galbrait var med även på den och räddade med klubban!

Hägga fick inte riktigt ut pucken ur egen zon därefter och Damgaard kunde skjuta och Alvarez kunde slutligen styra in reduseringen fram till 1-2. Det var då drygt 6 minuter kvar. Det skulle bli tufft, hårt och jämt. Malmö skulle trycka på för en kvitering och det gjorde man mycket riktigt. Ollas åkte dessutom ut, så Malmö fick spela powerplay. Leksands box var dock felfri och man rensade, gång på gång och Malmö kom knappt in i offensiv zon.

Malmö tog timeout och Svensson lämnade kassen. 3 poäng var knappa 2 minuter bort, 3 poäng för 1:a gången på 8 år. Skulle det äntligen hålla?

Det var en mycket viktig tekning som följde därefter, en tekning som Söderberg vann för Malmö. Man nitade fast pucken nere i Leksands zon, snurrade på bra och sköt. Green sköt högt över och Bergenström styrde upp ett annat skott i skyddsnätet.
Man förlorade även nästa tekning. Hersley sköt, Galbrait räddade, returen gick ut till Söderberg, som bara hade att slå in 2-2 i öppen kasse, när Galbrait var borta. 50 sekunder återstod då.

Malmö var dock inte nöjda där. Man fortsatte att trycka på, för att kanske få med sig alla 3 poängen, men så långt skulle det inte gå och 3:e perioden slutade 2-0 till Malmö och ställningen var 2-2.

Leksand började med att skjuta några halvbra skott i förlängningen, men inga problem för Markus Svensson. Alvarez försökte så gå runt kassen och lyckades nästan, men Galbrait hann dit och stängde vid närmsta stolpen.
Malmö var sedan återigen nära när pucken hoppade ur Galbraits plockhandske och lade sig på mållinjen, men Patrik Norén var där och slog undan.

Det bjöds inte på något mål och straffar väntade, för 2:a matchen i rad för Leksands del.
Det var också Leksand som började, Jussi Pesonen. Han sköt mål!
Jesper Matsson för Malmö, även han i mål, med lite tur.
Så var det Jens Bergenströms tur att lägga straffen. Han missade.
Patrik Hersley gjorde mål.
Nu var alltså Jesper Ollas tvungen att sätta Leksands 3:e straff för att få till suddenstraffar. Det gjorde han inte. Han missade och Malmö vann.

50 sekunder kvar. 50 sekunder från 3 poäng. Behöver jag säga att det var 2 förlorade poäng och inte en vunnen?

I övriga matcher slog Örebro Växjö i toppmötet med 4-1. Samma siffror som Västerås slog Almtuna med. Rögle slog Tingsryd med 4-2, samma siffror som Bofors slog Troja med.

Tabellen hårdnar således rejält.
Örebro leder nu med 25 poäng. Växjö har 24, Leksand 23 och Oskarshamn, efter straffsegern mot Sundsvall, 22. Malmö är nu uppe på 20 poäng och Västerås och Rögle har 19. Almtuna följer på 17 och så har Borås, Bofors, Mora och Sundsvall 13 poäng. Tingsryd har 8 och Troja 7.
Det skiljer alltså bara 8 poäng mellan 1:an och 8:an i tabellen. Förlorade poäng för Leksand imorgon borta mot Växjö och tagna poäng för Oskarshamn eller Malmö innebär att Leksand är utanför direktplatserna. Så varje seger är oerhört viktig!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0