1:a nollan!

Ny match, efter den tunga förlusten i torsdags hemma mot Oskarshamn. Nu var det förra årets succelag, Almtuna, som stod för motståndet, dessutom på bortaplan. Förra säsongen var man nästintill omutliga i Gränbyhallen, men i år har det inte sett riktigt lika bra ut. Kanske har det något att göra med tränarbytet? Rönnkvist har ju tagit över Luleå och det vet vi väl alla hur det går, man leder Elitserien. Nu står Bobo Simensen bakom rodret i Uppsalaklubben. Man har dessutom tappat en hel del spelare, men kanonmålvakten från förra säsongen, Fredrik Pettersson Wentsel, har man fått behålla.

I Leksand gjorde JLGP sin 1:a match för säsongen denna eftermiddag och även nyförvärrvet, Jared Aulin, gjorde debut.

Leksand började också bäst. Man startade anfall och Wännström var nära 0-1 direkt, men icke. PW räddade sedan ett skott med stöten, samma som Galbrait, som nu var tillbaka i kassen efter att ha blivit utbytt förra matchen, fick göra, när Wikström i Almtuna kom fri. En liknande räddning gjorde han bara minuten senare när ännu en Almtunaspelare kom fri.

Det var mycket vindrutehockey, som Wikegård säger, i inledningen. Båda lagen skapade chanser och JLGP sköt i stolpen! Han såg het ut denna 1:a match.

Leksand fortsatte att trycka på, men Almtuna kontrade bra och kom återigen fria med Galbrait, denna gång var det Kraft, men Galbrait räddade med benskyddet.
Det var mycket fria ytor och nykomlingen Aulin kom fri i slottet, men sköt tätt utanför. PW blockerade och det blev tekning nere hos honom. Leksand vann teken och Svedberg sköt. PW lämnade retur, men Bergenström missade öppet mål!

Leksand fortsatte att ha ett litet komando i matchen, men PW spelade bra, som den stormålvakt han faktiskt är och kommer att bli.
1:a perioden slutade 0-0.

2:a perioden börjades bäst av Almtuna. Galbrait räddade dock och pucken gick ut över sargen. Sedan hade Martin Karlsson ont. Han brukar kämpa på och ligga på väldigt hårt, så det verkade allvarligt och en Almtunaspelare åkte ut för Spearing. Riktigt fult!

Han fick 2+2+10 för det och Leksand fick alltså powerplay i 4 minuter. Dock var det ett riktigt dåligt powerplay. Man fick inte till något alls, kom knappt till några lägen och Almtuna kunde enkelt rensa gång på gång. Pesonen var dock nära mot slutet, men fick inte riktigt träff på pucken och PW kunde blockera.

Almtuna blev fulltagliga och skapade direkt ett jätteläge, men missade öppet mål!
Svedberg åkte ut och det var powerplay för Almtuna istället. Dock spelade Leksand, till skillnad från powerplayet, riktigt bra i BP och Almtuna fick inte till det. JLGP lyckades t.o.m. kontra, men skottet gick tätt utanför.

Direkt när Svedberg kom in igen åkte Erkgärds ut och det var BP på nytt, men även denna gången gjorde man det fenomenalt bra och Almtuna kom ingen stans. Lite mer tryck än föregående powerplay fick man, men inga större farligheter och Leksand kunde klara av det.

Inget av lagen hade några vidare avslut, men det var ändå Leksand som, om man skulle välja något av lagen, tryckte på mest. Man sköt skott på skott mot PW, men han räddade och blockerade dem alla tämligen enkelt och ställningen 0-0 stod sig även efter den 2:a perioden.

 Sista perioden började bäst för Almtuna, som sköt 2 skott som Galbrait blockerade. Därefter sprack målnollan, men det var inte Galbraits nolla, utan PW's. Bergenström sköt en fladderpuck som han tappade in under plocken och det var 0-1!

Direkt efter tek anföll man igen, sköt och PW blockerade. Efter den tekningen lade Hempa pucken till Aulin som fick öppet mål och det var 0-2! I sin 1:a match i Leksandströjan!

Almtuna åkte sedan på en utvisning för hög klubba och Leksand fick spela PP. Det var dock inget av de mer storslagna numren och Almtuna kunde reda ut det, även om Leksand fick viss press mot PW.

Efter utvisningen stundade lite Hawaiihockey, men så nitade Almtuna sig fast i Leksands zon. JLGP fick dock tag i pucken, vände blixtsnabbt, släppte pucken till Martin Karlsson, som nu var med och spelade igen, som bara slog in den under stöten på PW och det var 0-3!

Paulsson i Almtuna åkte ut och Leksand fick PP igen. Dock var det Almtuna som fick iväg 1:a skottet där, i BP. Sedan vände Leksand. Bergenström rundade kassen och hade öppet mål, men PW hann dit med plocken och gjorde en kanonräddning!

Spelet jämnade ut sig lite efter att Almtuna blev fulltagliga. Leksand vann tekning efter tekning och koncentrerade sig mest på defensiven. Almtuna fick trots det iväg ett farligt skott, men Galbrait höll tätt. Efter tekning blev Berggren fri med Galbrait, men Galbrait höll fortsatt nollan med ca 5 minuter kvar att spela!

Almtuna fortsatte att ha press, men så åkte man på en utvisning. Leksands PP var inget vidare vasst, men inte heller Almtuna kom till några större möjligheter. Aulin var närmast, när han dribblade igenom hela Almtuna, men tappade pucken i sista dragningen. Resultatet stod sig och Leksand vann med 0-3, + att Galbrait fick hålla sin 1:a nolla i föreningen!

I övriga matcher så tog Mora poäng av Örebro hemma när man vann med 3-2 efter sudden. Även Bofors vann efter sudden, 2-1 mot Malmö. Malmö, som fortsätter ha det svårt, men trots det plockar en poäng här och en poäng där. Det innebär att man faktiskt bara är en poäng efter Leksand i tabellen. Leksand, som faktiskt var nere på 5:e plats innan dagens match. Nu är man 3:a igen, men det är en bra bit upp till Örebro i toppen. De har 38 poäng. Växjö har 36. Dock har Växjö en match mer spelad än Örebro, men även än Leksand och Oskarshamn som jagar bakom, båda med 30 poäng.
Sedan har Malmö 29, men de har faktiskt 3 matcher mer spelade än Leksand, Oskarshamn och Örebro och 2 matcher mer spelade än Växjö. Bakom dem jagar Västerås och Rögle, med 28 resp. 27 poäng. Båda de har 3 matcher mindre spelade än Malmö.
Bofors har 2 matcher mindre spelade och 23 poäng. De kan alltså gå upp på lika många poäng som Malmö vid seger i båda de matcherna.
Mora, som jagar bakom Bofors, kan gå förbi Malmö. De har också 23 poäng, men 3 matcher mindre spelade.
Almtuna kan inte pasera Malmö, för man har bara 2 matcher mindre spelade och 22 poäng. Däremot kan Borås gå om. Man har 18 poäng och hela 4 matcher mindre spelade än Malmö. Snacka om haltande tabell.
I botten har Troja fortfarande 9 poäng. Det är nu 6 poäng upp till nästjumbon Sundsvall och 8 upp till Tingsryd över sträcket. Dessutom har man en match mer spelad än båda dessa, så det ser inte ljust ut för Smålänningarna.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0