Luleå vann

Trots Oscar Dansks jätteräddning i 1:a perioden och trots att Rögle gick upp till 0-2. Toni Rayala skulle bara lägga in ramträffen Jacob Mcflikier hade, men Dansk, som var helt ur position och totalt bortspelad, lyckades kasta stöten och träffa pucken och hindra den från att gå i mål. trots det kunde Luleå alltså vinna matchen, i sudden, men ändå en vinst.

Kvällens samtliga resultat:
Luleå - Rögle 4-3 SD
Modo - Växjö 2-5
Brynäs - Skellefteå 2-3 SD
Linköping - Färjestad 4-3 SD

Brynäs har inte slagit Skellefteå sedan 27 november 2013. Det här var 12:e försöket därefter, men det gick alltså inte den här gången heller och Brynäs inkasserar därmed sin 2:a raka förlust.

Modo fick en kanonstart på matchen med 1-0 redan efter 27 sekunder, men sedan var det roliga slut och Växjös 1-3-mål var väl pricken över i'et. I boxplay dumpade man puck, men den fick någon konstig sargstuds och en ställd Jonatan Bjurö i Modokassen hade inget att göra när liam Reddox bara kunde lägga in pucken i öppen kasse. Nästan typiskt för ett lag i motgång...

LHC gick upp till 2-0 redan efter 7 minuter och 2 powerplaymål, men Färjestad kom tillbaka. Märkligast av allt var dock Garett Roe's 3-1-mål, som såg ut att gå in i mål genom nätmaskan nere vid ena stolpen. Det gick dock inte att bevisa. Pucken var i nät och det dömdes mål. Rätt eller fel är svårt att säga, men mål blev det. Färjestad vaknade dock efter det och fixade både 3-2 och 3-3 innan ordinarie matchtid var slut. Mer än så blev det dock inte och LHC fick med sig bonuspoängen.