Stefan Öhman-show ikväll

Omgång 47 av Hockeyallsvenskan tog sin början ikväll och fortsätter sedan både lördag och söndag. Ikväll spelades 2 matcher, där Björklöven gästade Karlskoga i den ena av dem. Hemmalaget fick en drömstart, när Gustav Torell petade in 1-0 redan efter 16 sekunders spel. Den kallduschen sänkte dock inte Björklöven, som har blivit till rena segermaskinen nu under januari och februari. Stefan Öhman kvitterade för bortalaget och trots att Bofors sedan fick spela 5 minuters powerplay, efter att Karl-Johan Lundström fått matchstraff för en tackling mot huvudet på en hemmaspelare, lyckades man inte ta ledninge. Istället var det Stefan Öhman som höll sig framme på nytt och såg till att Björklöven var i ledningen med 1-2 inför den 2:a perioden. Där ökade man sedan på till 1-3, innan Jesper Olofsson först passade fram Fredrik Höggren, som gjorde 2-3 och sedan själv gjorde 3-3. Stefan Öhman skulle dock få sista ordet även i den här perioden, när han gjorde 3-4 för bortalaget. Genom firma Olofsson/Höggren kunde sedan Bofors vända på steken i 3:e perioden, Höggrens mål med bara 01:37 kvar av matchen. Det såg ut att bli 3 poäng för Karlskogalaget, men det skulle bara bli 1 poäng. För vem höll sig framme med 17 sekunder kvar av matchen o,om inte Stefan Öhman? 5-5 var ett faktum och sedan kunde Mark Hurtubise avgöra i sudden, vilket innebar 2 poäng hem till Umeå, men oj vilken kväll han hade, Stefan Öhman.