Säsongens skönaste seger!

4107 åskådare var på plats i Tegera arena under fredagen, när bofors gästade. Ett BIK som vann 1:a gången man kom till Leksand den här säsongen, då med 3-4 efter sudden eller straffar, och som även vann senast lagen möttes i Nobelhallen, då med 5-3.

Nu var det Leksand som tog ledningen genom viktor Amnér, som fick iväg en riktig raket. Emil Kriuse hade inte en chans på det skottet.

Carl Berglund kvitterade för Bofors, men i 2:a perioden återtog Leksand ledningen, men på 41 sekunder vände sedan BIK på steken,från 2-1 till 2-3. I powerplay kunde dock sedan Viktor Amnér göra sitt 2:a mål för kvällen, fram till 3-3, vilket också var ställningen efter 2 spelade perioder.

I 3:e perioden kunde sedan Bofors ta ledningen för 1:a gången i matchen och man såg också ut att gå mot 3 poäng. Inte ens när Leksand fick chansen i powerplay med 4 minuter kvar lyckades man utnytja läget och man tog sedan en timeout med 2 minuter kvar.

Tiden rann ifrån Leksand, men med 19:05 på klockan och i spel 6 mot 5 kunde Johan Porsberger till slut sätta 4-4. Det stannade dock inte där. Med 1! sekund kvar höll sig samme Porsberger framme igen och satte 5-4 till Leksand!

Seger med 5-4 alltså, 3 mycket härliga poäng och säsongens överlägset skönaste seger!

Kvällens samtliga resultat:
Leksand - Bofors 5-4
Sundsvall - Tingsryd 1-3
Asplöven - Pantern 2-4
Björklöven - Almtuna 2-1 str
Mora - Oskarshamn 1-2

Tunga poäng för Tingsryd och Pantern. Särskilt för Pantern, som ju har haft det lite tyngre nu på slutet. Segern gör att man klättrar förbi Vita hästen upp på 8:e plats igen, på samma poäng som 7:an Mora. Leksand är bara 1 poäng bakom de båda och har alltså i högsta grad häng på de 8 främsta lagen. Det är också 9 poäng ner till Asplöven och 11 poäng ner till Sundsvall under sträcket, så man börjar verkligen lämna bottenträsket på riktigt nu. skönt!