Övertygande var det inte, men tre poäng är alltid tre poäng

Som jag skrev igår så kompletterades omgång 3 av Hockeyallsvenskan nu ikväll och för Leksands del innebar det hemmamatch i Tegera mot jumbon Västervik, eller "West bay", inför blott 3164 åskådare, med andra ord en riktigt dålig publiksiffra.

Dåligt såg det också ut på isen, för även om Thomas Walkvae-Olsen gjorde 1-0 efter drygt 18 minuter och Mattias Karlsson ökade på till 2-0 i andra perioden på ett skott utifrån hörnet så var det inte alls övertygande och Västervik reducerade fullt rättvist innan den andra perioden var över.

Därefter fullkomligt sköljde man över Leksand i tredje perioden, hade 10-1 i skott ett tag och kvitterade också till 2-2. Sedan fortsatte man att vara klart bättre än leksand, som absolut inte briljerade på något sätt, snarare tvärtom och därför kom det väldigt ologiskt när Oskar Lang trots allt gjorde 3-2 på ett skott och läge som knappt ens var ett läge eller ens ett skott från början. I ena tekningscirkeln fick han på något sätt iväg pucken i en kampsituation och den satt i nät bakom en annars väldigt bra Viktor Östlund.

Västerås fortsatte dock att pressa och i ärlighetens namn så hade man varit värda minst en poäng i den här matchen, för här vann man skotten med 12-5 i tredje och var klart bättre än leksand. Ändå var det leksand som tog med sig alla tre poäng hem när Linus Persson gjorde sitt första mål i Leksandströjan i öppen kasse fram till 4-2, vilket också blev slutresultatet.

Tingsryd - Västerås 0-1 SD

AIK slog ju som bekant Modo på Hovet igår med 4-2 och är nu enda lag på full poäng efter tre spelade omgångar. Karlskrona hade chansen, men då gjorde man inte ett enda mål på hemmais och karlskoga tog en stark bortaseger och klättrar därmed upp till 8:e plats med 5 poäng, samma som Hästen på 7:e och Löven på 6:e. Hästen, som lite överraskande ändå tvålade dit Almtuna ganska ordentligt på bortais och Björklöven, som gick från 2-2 till 5-2 på fem minuter i slutet av matchen, efter en rejäl fight mellan Nikolai Meyer i Södertälje och Christopher Liljewall i hemmalaget som drog ut lite på tiden.

Västerås tog första segern i återkomsten, även om den inte var efter ordinarie tid, men Samuel Ersson i Västeråskassen räddade 30 skott och Lucas Zetterlund avgjorde i spel 4 mot 3 i förlängningen. Västerås håller sig därmed fortsatt över det nedre sträcket, där Tingsryd och Västervik är under. Västervik är nu enda lag utan poäng efter 3 spelade omgångar och leksand parkerar på andra plats i tabellen nu, i och med att KHK nollade.