Svag insats i Övik

I helgen väntade stormöte för Leksand när man i omgång 4 gästade Övik och Modo. Tyvärr var det bara 4375 åskådare på plats i Fjällräven center, men de som var på plats fick se en fullt rättvis Modoseger. Modo var klart bättre än Leksand. Hemmalaget vann skotten med 38-15, 13-3 i andra perioden. Ändå slutade just andra perioden bara 1-1, efter att Oskar Lang stänkt in 1-1 för Leksand när Modo missade en rensning i egen zon, men strax innan periodvila återtog Modo ledningen och det var en ledning man aldrig släppte, utan istället kunde Lukas Wernblom stänga matchen med sitt 3-1-mål 08:55 in i tredje perioden.

Nej, med det här spelet blir Leksand inget topplag för den här serien, för det här var en riktigt blek historia...

Mest anmärkningsvärt i övrigt från den här omgången var Västerås kross av Pantern. 10-3! Det är mig veteligen första tvåsiffriga resultatet på flertalet år och det ska t.o.m. vara något slags rekord för Hockeyallsvenskan. Man hade nämligen 1-0 efter 16 sekunder, 2-0 efter 01:03 och 3-0 efter 03:31. Då fick Lars Volden i Panternkassen nog och Jonatan Bjurö klev in mellan stolparna. Det var dock inte det som var rekordet, utan det var det faktum att även Bjurö hade fått släppa inte mindre än fyra puckar förbi sig innan den första perioden var över. Det stod alltså 7-0 efter 20 spelade minuter. Det har det gjort tidigare också, Borås hade 7-0 i någon match typ 2008, men det här var nytt rekord för 7-0, nämligen efter 18:26. Då fick Niklas Pavel nog och åkte på ett matchstraff för Pantern. Så snacka om att de 2413 åskådarna i ABB arena fick valuta för pengarna och verkligen fick se något utöver det vanliga i en match som alltså slutade 10-3 till slut.

I övrigt tog Västervik säsongens första poäng när man slog Karlskrona i sudden med 3-2. Darren Novic avgjorde för hemmalaget inför 1331 åskådare.

Tursamt för Leksand tappade även AIK poäng när Vita hästen överraskande nog vann med 2-1 efter straffar. Det var t.o.m. på väg att gå mot 3 poäng för Norrköpingslaget, men med 17:39 på klockan i tredje perioden kunde Johan Larsson kvittera för AIK. På straffar var det dock Christopher Fish som var den enda som gjorde mål.

Södertälje slog dessutom Almtuna med 6-2 och Oskarshamn slog Björklöven med 3-0.

Hästen och AIK möttes även på Hovet i en returmatch igår och då fick AIK revabsch när man vann med 4-1.

Det gör att AIK med en match mer alltjämt toppar tabellen med 13 ppoäng. Modo är ny tvåa med 9 poäng, men då som sagt en match mindre spelad.

Leksand hittar vi nu på femte plats med 7 poäng, samma som fyran Karlskrona

I botten hittar vi fortfarande Tingsryd och Västervik, Västervik med 2 poäng, tingsryd med 1 pinne. Tingsryd och Karlskoga har dock bara spelat tre matcher och möts just i detta nu. Det står 0-0 en bit in i andra perioden. BIK-seger där och laget klättrar från elfte plats till tredje eller fjärdeplats beroende på resultat, Tingsrydsseger och laget klättrar upp från jumboplatsen till tolfte plats.