Valkvae och Arntzen räddade poäng för Leksand i Uppsala

Matcherna har duggat tätt här under framförallt andra halvan av november och nästa batalj för Leksands del efter den fantastiskt fina insatsen mot Björklöven, vilken kan ha varit en av säsongens absolut bästa matcher, var den mot Almtuna i Uppsala.

Senast Leksand var i Uppsala var ju bara drygt en månad sedan och då vann de blåvita med 6-2.

Så klart skulle det inte bli nu, även om Leksand både hade 0-1 och 1-2, båda målen av Thomas Valkvae-Olsen, som bara fortsätter ösa in mål och poäng.

"TVO" och Jonas Arntzen i kassen var också till slut de främsta orsakerna tiull att Leksand fick med sig någon poäng från Uppsala, för till slut räckte det ändå bara till en poäng, efter att Lucas Sandström och Simon Johansson kvitterat Leksands ledning och där sedan Viktor Hertzberg till slut blev matchhjälpte i straffläggningen, trots att Jesper Ollas stod för en riktigt fin straff.

En pinne blev det iaf och det innebar att Leksand trots allt tog in en pinne på AIK, som gjorde en likblek insats på Hovet när Västerås vann med klara 4-1. Oskarshamn ryckte dock ytterligare i toppen när man genom ett sent avgörande mot Karlskoga fick med sig alla 3 poängen även från den martchen. Man övertygar inte varje kväll, men hittar ändå sätt att vinna matcher på, vilket så klart är en enorm styrka hos Håkan Åhlunds mannar.

Björklöven - Karlskrona 1-0

Pantern förlorar andra hemmamatchen på rad och Tingsryd och "Texmex" Williamsson höll i och med det en efterlängtad nolla. Tråkigt dock för Tingsryds del att bottenkonkurenten Västervik också vann och det stort i Södertälje med 6-2. Däremot har Vita hästen det jobbigt och här åkte man på en blytung förlust när Modo avgjorde matchen med 11 sekunder kvar att spela. Dessförinnan hade faktiskt Hästen gjort det bra och hade 0-1 med 13 minuter kvar att spela, då Kevin Elgeståls mål såg ut att bli matchvinnande, men så blev det inte. 6 minuter senare kvitterade nämligen Henrik Björklund och sedan lyckades då Kalle Jellvert göra 2-1 med 11 sekunder kvar att spela. Blytungt för Hästen, men för Modos del kan det kanske vara det som vänder säsongen. Om inte annat lär det åtminstone gjuta mod i Modoskutan.

Slutligen gör Björklöven en strålande insats på hemmaplan efter matchen mot Leksand ett par dagar tidigare. Återigen gör jman inte många mål, men den här kvällen räckte det med en kasse för att ta med sig alla 3 poängen, när Mattias Pettersson höll nollan och Alexander Wiklunds 1-0-mål drygt halvvägs in i första perioden blev matchavgörande.