Svängig storseger i Oskarshamn

När Leksand åkte ner till Oskarshamn för ett riktigt toppmöte och en oerhört viktig match blev det till slut storseger när Leksand vann med 7-4.

Det var en väldigt svängig och rolig match att titta på, där Tor Immo gav Leksand ledningen redan efter 02:51, assisterad av Rundqvist och porsberger.

Leksand fortsatte därefter att ösa på och 0-2 satt också i nät bakom Christoffer Rifalk i Oskarshamnskassen, men kort senare stod det 2-2 och det med betoning på "kort". Det var nämligen bara 23 sekunder mellan Leksands 0-2-mål och Oskarshamns 2-2. Tre mål på 23 sekunder alltså. Det är rekord för Hockeyallsvenskan på hela 00-talet. Filip Engsund reducerade först då bara 14 sekunder efter Leksands 0-2 och 9 sekunder senare var det kvitterat när Engsunds namne, Filip Sveningsson, gjorde 2-2.

Det stannade dock inte där, för knappt 3 minuter senare avslutade Joakim Thelin vändningen med att göra 3-2.

Snacka om att det kämndes snöpligt att gå till pausvila i underläge efter den fina starten av matchen. Det gick liksom inte att ta in, för ena stunden stod det 0-2, nästa stund 3-2 till Oskarshamn.

Det var dock inte slut på dramatiken här, långt ifrån, för i andra perren gjorde först Nolan Zajac 4-2 för Oskarshamn och där kändes matchen nästan körd, men Leksand fick en nödvändig reducering temligen omgående, när Anton Karlsson snappade upp en retur från rifalk och några minuter senare var det också kvitterat när Thomas Valkvae-Olsen prickade in sitt andra mål för kvällen, ett skott som Rifalk kanske borde ha tagit, och sedan mina damer och herrar, sedan gjorde Tobbe fopp 5-4 för Leksand bara 01:21 efter kvitteringen och vips så var Leksand i ledning igen och det var en ledning man sedan aldrig släppte, trots att Alex Hutchings missade en straff i tredje perioden, ett gyllene läge till kvittering, men istället gjorde Oskar Lang 6-4 för Leksand, assisterad av Jon Knuts, hans tredje ass för kvällen, och så fastställde Linus Persson slutresultatet, 4-7, i öppen kasse.

Tre enormt viktiga och sköna poäng in på kontot och rent känslomässigt var nog det här säsongens hittills bästa och roligaste match, först upp, sedan ner och så slutligen upp igen, wow vilken sprakande hockeykväll det blev nere i bäckmörka Småland en onsdagskväll mitt i november!

Karlskrona - Södertälje 7-3

Sannolikheten att två matcher i samma omgång slutar 4-7 och att tre lag gör sju mål, det känns inte särskilt sannolikt och det hade nog gett en hel del pengar om man hade spelat på det.

Björklöven hade hursomhelst 1-1 efter den första perioden, men i andra haglade målen in. Först 2-1 genom Jacob Pettersson, sedan 2-2 Linus Rotbakken 3 minuter senare. 2-3 bara 01:02 senare och 3-3 knappt 2 minuter efter det. 2 minuter efter det gjorde Fredrik Forsberg sitt andra mål på typ 5 minuter när han gjorde 4-3 och sedan kom också 5-3 och 6-3 innan andra var slut. Löven reducerade tidigt i tredje, men nådde aldrig hela vägen fram och Almtuna avgjorde istället i öppen kasse.

Karlskrona tog ledningen redan efter 03:25 och ökade på till 2-0 innan Södertälje reducerade kort därefter, allt detta i första perioden. I andra öppnade Niklas Johansson målskyttet efter 01:30 när han gjorde 3-1 för KHK och 2 minuter senare gjorde Joseph Jonsson sitt andra mål för kvällen fram till 4-1 och matchen såg och kändes ganska körd för Södertälje, som dock bytte målvakt och fick utdelning ganska direkt. Man gjorde både 2-4 och 3-4 och plötsligt var det match igen. Karlskrona höll dock undan, gjorde 5-3 innan andra var slut och i tredje punkterade Axel Sundberg det hela med 6-3 efter 09:28.

AIK vann också stort när man bortaslog Pantern med 4-0. Erik källgren höll nollan och Anton Holm gjorde 0-4 i boxplay efter 18:38 i andra perioden, något som definitivt srtängde matchen. Dessförinnan hade Daniel Muzito-Bagenda, Max Lindholm och Filip Windlert gjort mål för AIK, som därmed alltså tog in 3 poäng på Oskarshamn i toppen av tabellen.

I Övik var det en väldigt tät och jämn match med två bra målvakter i Erik Hanses och Henrik Lundberg. Båda två höll nollan i 65 minuter, Hanses räddade 31 skott, Lundberg 42, men till slut var det Hanses som fick kapitulera när Gustaf Thorell satte den avgörande straffen för BIK.

Västerås fortsätter också att vinna. Här tog Västervik en tidig ledning, men Isac Skedung kviterade 15 sekunder från paus i första perioden och William Wikman gjorde 2-1 bara 01:42 in i andra. De båda X-leksingarna fortsätter alltså att producera. Västervik kvitterade dock och då var det deras tur att göra det sent i perioden, nämligen efter 18:22, men Sebastian Benker gjorde 3-2 för Västerås 3 minuter in i tredje och sedan höll man undan och kunde avgöra i öppen kasse.