Islossning mot Almtuna och Karlskrona!

Onsdag 17 oktober var det dags för Leksand att åka till uppsala för att möta det gamla spöket i Almtuna IS. Senast Leksand var i Gränbyhallen var i tyskarnas premiärmatch förra säsongen, ni vet, den då Leksand vann med 9-0.

Här blev det också storseger och rejäl islossning när Leksand vann med 6-2, inför 2585 åskådare, en väldigt bra publiksiffra för att vara Gränbyhallen.

Leksand vann skotten med 12-4 i första perioden och 16-4 i andra. Då förstår ni att Leksand hade ett ganska klart övertag där.

Trots det var det Almtuna som gjorde 1-0 efter 07:36, men bara 50 sekunder senare var det kvitterat, när Anton Karlsson gjorde sitt första mål för säsongen, och det skulle komma mer från den gode Anton.

Först var det dock Tobbe Fopp som gjorde 2-1 för Leksand, bara 27 sekunder efter kvitteringsmålet, men därefter var det Anton Karlssons tur igen när han gjorde sitt andra mål för kvällen fram till 3-1. Detta föranledde en timeout av AIS, men Martin Karlsson dunkade ändå in 4-1 för Leksand strax därefter.

Adam Thilander reducerade visserligen för Almtuna innan första perioden var slut, men halvvägs in i matchen gjorde även Ben O'connor sitt första mål i Leksandströjan fram till 5-2 och så fastställde Anton Karlsson slutresultatet 6-2 med sitt tredje mål för kvällen.

Två dagar senare var det dags igen, både för ny match och ny islossning, nu när Karlskrona gästade Tegera arena och Leksand vann med 7-4. 13-6 i målskillnad på två matcher, det är inte jätteimponerande defensivt, men offensivt är det galet bra!

Mot Almtuna var det Anton Karlsson och Ben O'connor som gjorde sina första mål för säsongen. Nu var det efterlängtade mål av David Rundkvist och Johan Porsberger. 1+1 på Porse och 2+1 på Rundkvist.

Det var dock 1-1 efter första perioden, efter mål av just ovan nämnda Rundkvist och Marcus Paulsson.

Det var dock i andra perioden som målen haglade in. Leksand vann skotten med 18-5 och målen med 4-1. Detta efter kassar av Martin Karlsson, Valkvae, Rundkvist och Marcus Karlberg. Dessutom var alla fyra mål inom loppet av 03:10! Snacka om islossning!

Karlskrona reducerade som sagt i andra perioden och gjorde även 3-5 i tredje, men "Kolan" gjorde 6-3 för Leksand och även om KHK reducerade på nytt var det aldrig riktigt farligt och Johan Porsberger fick då äntligen och till slut spräcka sin målnolla när han gjorde 7-4 i öppen kasse.

AIK - Tingsryd 4-2

På de här båda omgångarna är det alltså bara Leksand, Karlskoga och Pantern som har 6/6 poäng. AIK har 5/6 och i botten har Almtuna, Tingsryd och Modo 0/6 poäng, Björklöven 1/6, trots två hemmamatcher.

AIK tog först en straffseger i Västerås med 6-5, efter en helt galen match, där AIK återigen ryckte åt sig en tidig 0-2-ledning, precis som mot Almtuna. Västerås reducerade sedan innan första perioden var slut och sedan vände man på steken och gick från 1-2 till 3-2 på 2 minuter, genom mål av ex-leksingen Wiliam Wikman och Jonas Living, men AIK kvitterade kort senare. Västerås återtog dock ledningen med 19:59 på klockan i andra perioden. Snacka om att ha marginalerna med sig. AIK kvitterade dock på nytt och med 02:30 kvar att spela gjorde man också 5-4, men Västerås gav inte upp, utan kvitterade de också, med 38 sekunder kvar att spela. En väldigt rolig och svängig match!

Stora siffror blev det också i Norrköping, där Vita hästen lite överraskande tvålade dit Modo med 6-3, efter att Hästen tagit ledningen redan efter 24 sekunder, men där Modo vände till 2-1 i slutskedet av perioden. Hästen gjorde dock en strålande andraperiod där man sköt elva skott och gjorde fyra mål, vilket alltså gjorde att det då stod 5-2. Det repade sig aldrig Modo ifrån och åkte på en tung förlust, vilken följdes upp av ännu en tung förlust, då på hemmaplan mot Pantern, som alltså vann med 4-1, and as I said, Pantern tar sina poäng. 4-1 mot Modo i Fjällräven center är riktigt bra och dessförinnan hade man även slagit Tingsryd med 2-1, inför fantastiska 254 personer i rosengårds ishall. Nicklas Jadeland och Simon Ericsson var det som bäddade för den segern, i kombination med strålande målvaktsspel av lars Volden, 96,97% i räddningsprocent, något som blev ännu bättre mot Modo, då han hade en räddningsprocent på 97,22%.

Även Hästen åkte på en tung förlust efter den där fina Modoskalpen, när Oskarshamn studsade tillbaka efter sin förlust med 1-4 hemma mot Karlskoga. Här vann man då med 6-2 i Norrköping, två mål av Alex Hutchings, hans två första kassar för säsongen.

Tung förlust och mycket mål blev det också i Umeå, där Björklöven förlorade med 4-5 mot Karlskrona. KHK hade ledningen hela tiden, men Björklöven kvitterade både till 1-1, 2-2 och 3-3, men när Karlskrona gjorde 4-3 i slutet av andra perioden och 5-3 drygt 7 minuter in i tredje orkade Löven inte resa sig igen och det blev en ny hemmaförlust för Jocke fagervalls gäng.

Västervik blev nollade igen när Södertälje vann med 3-0, vilket inte är särskilt bra, med tanke på hur mycket mål SSK släppt in tidigare under säsongen, men Västervik går väldigt tungt. Två dagar senare fick man dock äntligen vinna när man åkte upp till Umeå och vann med 4-3 efter straffar. Kanske dock ändå en liten besvikelse att det "bara" blev 2 poäng där, med tanke på attt Philip Rondahl, Erik Ullman och Kellen Jones såg till att Västervik hade 0-3 efter den första perioden, men poäng blev det iaf och Björklöven inkasserade ännu en förlust.