Dubbla segrar för Leksand

Förlusten i Karlskoga följdes upp av två raka segrar för Leksand, först 4-1 borta mot Västervik och sedan 2-1 hemma mot Modo.

Västerviksmatchen var spelmässigt inget vidare. En ganska blek historia där Leksand, trots bara tre skott på mål i första perioden, ändå var i ledningen efter densamma, efter mål av Linus Persson.

Västervik kvitterade i andra perioden och var inte alls ofarliga. Matchen stod verkligen och vägde, men i tredje perioden klev han fram, vårt nyförvärv från Södertälje, Thomas Valkvae-Olsen. Med 11:16 på klockan gav han Leksand ledningen, assisterad av Persson och Oskar Lang, och 5 minuter senare gjorde han 3-1, assisterad av Filip Johansson. Sedan stängde Jon Knuts butiken med 4-1 i öppen kasse.

Ingen välspelad match, men tre poäng blev det och det är huvudsaken.

Tre poäng blev det också två dagar senare, när Modo åkte ner till Leksand för ett riktigt tungviktsmöte.

Det var dock bara 4913 personer på plats, på en söndag, i ett sådant klassiskt möte. En liten besvikelse får man väl ändå säga, men någon besvikelse blev det inte när J20-spelaren David Lundmark gjorde 1-0 för Leksand i sin första match för A-laget och den glädjen han visade upp där efter det målet går inte att ha för hackor. Wow vilken glädje och wow vilket mål!

Det stannade dock inte där, för strax innan periodpaus gjorde Johan Porsberger 2-0 för Leksand och det blev matchvinnande, för även om Jonathan Johnsson reducerade för Modo efter bara 03:44 i tredje så höll Leksand undan, jonas Arntzen gjorde en stabil insats i kassen, men i ärlighetens namn kom det ingen större offensiv våg från Modo. Leksand vann skotten med 10-6 i tredje och redde ut det där relativt enkelt till slut och Modo rasar ytterligare i tabellen, för två dagar tidigare hade man också förlorat hemma mot AIK med klara 6-2.

Pantern - Västerås 2-1

Bara Leksand har 6/6 poäng här. Karlskrona och Södertälje har 4/6, AIK 3/3. Modo fortsätter som synes att förlora, 0/6 poäng, vilket är sämst av alla, tillsammans med Karlskoga, som efter 4-2-segern över Leksand här åkte på två uddamålsförluster. Mot Karlskrona hade man t.o.m. ledningen med 3-2 när det återstod 5 minuter att spela, men KHK vände på steken genom två sena mål signerade Axel Sundberg och Daniel Norbe. Snöpligt för BIK och den förlusten följdes då upp av ytterligare en uddamålsförlust när Tingsryd vann med 3-2. Ett Tingsryd som i omgången innan förlorade med 4-2 i Västerås, som sedan åkte ner till Malmö och förlorade med 2-1 mot Pantern, som i sin tur hade förlorat klart med 4-0 mot Oskarshamn i omgången innan och där då Christoffer Rifalk höll ytterligare en nolla för IKO och räddade 26 skott. Arsi Piispanen hade dessutom två kassar där och slutade på 2+0. Alex Hutchings var inte mycket sämre och stannade på 0+3. Hutchings fortsatte att göra poäng i matchen efter, när han reducerade fram till 3-2 uppe i Umeå, men det räckte inte för poäng, för Björklöven hade dessförinnan vänt 0-1 till 3-1 i andra perioden och det räckte för att ta en tung seger för Löven, som ju innan det hade förlorat med klara 3-0 i Södertälje, somfortsätter att blanda och ge, men som verkligen har fått ner antalet insläppta mål. I början av säsongen rasade det ju in mål, men här höll Alexander Sahlin nollan och räddade alla 27 skott han fick på sig.