Brage hjälte i sista sekunden!

Efter storsegern i Oskarshamn åkte Leksand hem till Tegera för ett riktigt klassikermöte med Björklöven, som ju också kom från en 4-7-match, men då som det förlorande laget.

Här blev det inte alls någon målexplossion, men däremot blev det en väldigt intensiv och minst lika rolig hockeymatch att titta på som den i Oskarshamn. Det var två bra lag på isen, tätt, jämnt och mycket känslor.

Mattias Karlsson gjorde 1-0 för Leksand efter 17:23

2-0 för Leksand kom också ungefär halvvägs in i matchen, när Oskar Lang bjöd på ännu en delikatess. Han har sådana enorma skills den killen, så att han valde att stanna i Leksand även över den här säsongen, det är en riktig vinstlott för Leksand. Här passade han sin egen skridsko, tog sig på så sätt förbi en liggande Mattias Pettersson och lade sedan in pucken i öppen kasse. Snyggt!

Efter målet kunde man kanske tänka sig att Leksand skulle få ännu mer fart, fläkt och energii, men så blev det inte. Det blev helt tvärtom och Björklöven tog över ganska ordentligt, pressade på för en reducering, vilken också kom, men inte förrän  efter 07:37 i tredje perioden. Då fick en annars storspelande Axel Brage till slut kapitulera, men han skulle få revansch och bli stor matchhjälte, för på slutet blev det ordentligt dramatiskt när först Tor Immo åkte ut för en tripping med 5 minuter kvar att spela. Ett gyllene tillfälle för Löven att kvittera, men den gången klarade Leksand av underläget, men åkte på ett nytt sådant när Linus Persson tog en ny trippingutvisning med 9 sekunder kvar att spela. Dessförinnan hade Löven tryckt på ganska ordentligt för en kvittering, men inte fått in pucken i nät. Det fick man inte nu heller, men det var ytterst nära och om inte vår käre Brage hade reflexräddat pucken i plocken, sittandes på knä, i den absolut sista sekunden, då hade det varit 2-2. Nu blev det inte det och Leksand vann istället matchen med 2-1, efter enorm dramatik och en återigen väldigt rolig och underhållande match!

Västerås - Modo 5-2

Tyvärr för Leksands del så vann ju återigen både AIK och Oskarshamn, AIK klart med 5-2 hemma mot Almtuna och Oskarshamn med 3-1 borta mot Tingsryd, vilket gör att tabelläget fortsatt står sig.

Tingsryd var absolut inte ofarliga hemma mot serieledande Oskarshamn, men Arsi Piispanens två mål i första perioden räckte, trots att Joakim Axman reducerade för Tingsryd sent i andra perioden och skapade spänning inför tredje, för att Smålandslaget skulle ta tre nya poäng och fortsatt toppa serien.

Almtuna var inte heller ofarliga på Hovet och hade faktiskt 1-1 efter den första perioden, men AIK var snäppet tyngre, framförallt tack vare Max Lindholm, som nästan dubblade sin målskörd under säsongen när han här gjorde tre kassar, varav en i öppen kasse. Innan kvällens match hade han gjort fyra mål.

Västerås fortsätter att vinna och Modo har det fruktansvärt tungt just nu. Här gjorde Tobias "Toby" Enström sitt första mål i Modotröjan fram till 1-1 efter knappt 10 minuters spel, men vad hjälper det när Markyus Bergman och Johan Skinnars stänkte in varsin kasse i tredje perioden och grundlade Västeråssegern som Lukas Zetterberg fullbordade när han gjorde 5-2 i öppen kasse. Zetterberg slutade förövrigt på 1+2.

Västervik körde över Vita hästen med 6-0 och det måste ha varit en förlust som sved lite extra för Hästen. Visst att förlora med 6-0 mot AIK eller Leksand, men 6-0 mot en bottenkonkurent, den är inte rolig. Kellen Jones var inne på fyra av de sex målen och slutade på 2+2. Inte illa!

Slutligen förlorade Pantern hemma igen, trots att man hade 2-0 efter den första perioden, efter mål av Lukas Haudum och Oliver Larsen. Marcus Paulsson reducerade 03:43 in i andra och Viktor Liljegren kvitterade 3 minuter senare. Nick Pageau fullbordade den vändningen några minuter senare. Jonatan Bjurö byttes ut och in med Lars Volden i tredje perioden, men han fick kapitulera redan efter ett par minuter när Linus karlsson gjorde 4-2 för KHK och även om Lukas Haudum gjorde sitt andra mål för matchen kort senare så räckte det inte för poäng när Karlskrona höll undan och Niklas Johansson istället gjorde 5-3 2 minuter senare, vilket också blev slutresultatet.