Slutspelsserien, omgång 4

Björklöven var alltså i förarsätet inför omgång 4, där man alltså hade chansen att sätta sig själva i ett superläge inför avslutningen, men det gjorde man inte, när det gick såhär: Södertälje - Björklöven 1-0 AIK - Oskarshamn 1-2 str Pantern - Almtuna 4-3 SD Björklöven fick alltså inte hål på George Sörensen i Södertäljekassen, som räddade 37 skott och blev stor matchhjälte för SSK, tillsammans med Ludvig Blomstrand, som gjorde matchens enda mål efter 06:48 i 3:e perioden, ett mål och en seger som gjorde att Södertälje klättrade förbi Björklöven i tabellen och upp på 9 poäng inför den avslutande omgången. Det var dock inte slut på dramatik där, för nu kom det betydligt mer folk till Hovet än i matchen innan, mot Pantern, för här kom det hela 4 211 åskådare. De fick också se AIK ta ledningen i 2:a perioden och i det läget var AIK tillbaka i förarsätet med sina 11 poäng, samtidigt som Oskarshamn var borta med sina 7. IKO ville dock annat, för när Niklas Johansson kvitterade knappt 3 minuter från slutet av matchen var det ett mål som tog matchen till förlängning. Där blev det inga mål och ett straffavgörande väntade alltså. Väl där var det också bortalaget som avgjorde, när Marcus Björk var den enda som gjorde mål och därmed såg till att Oskarshamn istället gick upp på 9 poäng, samma som AIK och Södertälje. Vi hade alltså 3 lag på 9 poäng inför sista omgången, när tabellen såg ut såhär: 1, Oskarshamn 9p +6 2, Södertälje 9p +2 3, AIK 9p -1 4, Björklöven 8p +3 5, Almtuna 4p -6 6, Pantern 3p -4 Björklöven, som alltså hade chansen att sätta sig själva i ett riktigt kanonläge här, halkar istället, p.g.a. Södertäljes segermål, ner till 4:e plats. Man har fortfarande chansen att ta hem serien, men då ska resultaten gå Lövens väg. Södertälje och Oskarshamn måste förlora mot Pantern och Almtuna och Björklöven själva måste vinna mot AIK. AIK, som var på väg att också sätta sig själva i ett kanonläge. Hade man hållit emot hela vägen där och inte släppt in kvitteringen, då hade som sagt Oskarshamn varit avsågat här och AIK suttit i ett drömläge inför avslutningen. Nu har istället Oskarshamn allt i egna händer, i och med den där bonuspoängen, i synnerhet som man har klart bäst målskillnad av lagen där i toppen.