Mycket avgjordes i SHL igår

Mycket avgjordes i SHL igår.

Karlskrona förlorade igen, 3-5 mot Frölunda, och är därmed både klart för kval, som man var tidigare, och klar jumbo, vilket innebär att vinnaren mellan Timrå och Leksand i den Hockeyallsvenska finalen alltså kommer att ställas mot Karlskrona.

Mora förlorade också den där måstematchen mot Örebro, som ju var 3 poäng före Mora inför gårdagens omgång. Hade Mora vunnit hade lagen alltså stått på samma poäng inför den avslutande omgången, men nu vann alltså Örebro, 0-3, och då är Mora, precis som Karlskrona, klart för kval och det är klart att man slutar på 13:e plats.

Grattis får vi väl säga till Örebro då, som för 2:a året i rad hamnar i ingenmansland, men lyckas undvika kval, trots att det såg så illa ut där ett tag med typ 11 raka förluster eller liknande.

Även Rögle fixar kontraktet, trots den urusla starten på säsongen som man hade. Igår blev det seger med 3-2 efter straffar mot Färjestad. En match där Libor Hudaseks överfall på Älvenäs i Rögle annars stal alla rubriker. Hudaseks straff är nu fastslaget och han stängs av i 5 matcher och får böta nästan 40 000kr.

I och med avstängningen på Hudasek väljer Timrå att plocka hem Fabian Zetterlund från Timrå, vilket så klart är positivt för oss leksingar, men ett hårt slag för Timrå inför den Allsvenska finalen.

Elias Pettersson hade stor show mot Malmö, där han slutade på 2+2 och fick stående ovationer från publiken i Vida arena. Växjö kliver dessutom upp på 113 poäng och tar jag inte fel så är det poängrekord sedan det blev 52 omgångar.

Den enda striden som lever litegrann inför den sista omgången är den kring direktplatserna till kvartsfinal. Där passserade Skellefteå Malmö efter vinst i derbyt mot Luleå med 0-1, samtidigt som Malmö föll mot Växjö. HV förlorade samtidigt mot Djurgården, men är fortfarande 3 poäng bakom Malmö. Man kan alltså passera om Malmö nollar och HV vinner i ordinarie matchtid.

Svaret får vi imorgon. då får vi också svar på om Färjestad, Skellefteå eller Malmö blir 4:a i serien och får hemmaplansfördel i kvartsfinalerna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0